Curmalele japoneze, supranumite “
merele de aur” sunt fructele care îți asigură necesarul zilnic de fibre, te energiză, îți îmbunătățesc vederea și previn îmbătrânirea prematură.Fructele de curmal japonez conțin calciu, potasiu, fosfor, iod, beta-caroten și vitaminele A, B1, C, E și PP.
Curmalele japoneze îți “rezolvă” problemele cu glanda tiroidă
Acest fruct este renumit pentru conținutul său de iod, de aceea este recomandat în tratamentul bolilor glandei tiroide. De asemenea, curmalele conțin beta-caroten, o substanță foarte importantă care luptă împotriva radicalilor liberi și ajută în prevenirea îmbătrânirii premature a organismului.
Te scapă de bolile arteriale!
Fiind bogat în zaharuri vegetale, curmalele sunt recomandate persoanelor cu boli cardiovasculare. Fiind și un diuretic foarte bun, acest fruct trebuie consumat de persoanele cu hipertensiune arterială.
Stimulează digestia și reduce pietrele de la rinichi!
Fructele curmalului japonez conține pectin, o substanță ce ajută la absorbția acizilor biliari, la reducerea colesterolului și la stimularea digestiei. Sucul din curmalele japoneze are proprietăți antibacteriene, este recomandat în bolile tractului gastro-intestinal, în tulburările digestive și intoxicații. Vitamina C magneziul și potasiul ajută la reducerea pietrelor de la rinichi și în combaterea anemiei.
Luptă cu cancerul
Curmalele japoneze conțin o cantitate de fibre de două ori mai mare decât merele și sunt bogate în antioxidanți, care luptă împotriva
cancerului și contribuie la prevenirea formării cheagurilor de sânge.
Aceste fructe nu sunt indicate persoanelor care suferă de diabet zaharat deoarece au o cantitate mare de zahăr.