Purtatul șosetelor în timpul somnului este benefic. La baza acestei afirmații există un motiv susținut chiar de oamenii de știință.
![](https://unica.md/wp-content/uploads/2021/12/1-3.jpg)
Faptul că îți menții picioarele calde în timpul nopții s-a dovedit că poate face o diferența în privința tiparelor de somn. Potrivit specialiștilor, încălzirea picioarelor reci cauzează vasodilatația (adică dilatarea vaselor de sânge), lucru care îi poate transmite creierului tău că este ora de mers la culcare.
După ce vasele de sânge se dilată (atât cele din mâini, cât și cele din picioare), căldură este redistribuită prin tot corpul, pentru a-l pregăti astfel pentru somn.
Cu alte cuvinte, faptul că îți menții picioarele calde cât timp ești în pat și dormi te ajută să ai mai puține nopți cu un somn care nu e odihnitor. Totodată, dacă porți șosete care îți încălzesc picioarele, acest lucru are drept rezultat faptul că vei adormi într-un ritm mult mai rapid.
În cazul în care nu ești convins(a) încă, există un studiu care a fost publicat în „Internațional Weekly Journal of Science”, iar acest studiu spune că dacă mergi la culcare cu șosetele în picioare, acest aspect te ajută, de fapt, să adormi cu 15 minute mai repede decât în mod normal.
Purtarea șosetelor călduroase în pat este, de asemenea, utilă în mai multe privințe: îmbunătățește situația picioarelor uscate și crește numărul de orgasme.
Și medicină tradițională chineză susține acest concept, de a purta șosete în picioare, chiar și când stai în pat, axându-se în mod specific pe capacitatea șosetelor de a stimula circulația.
„Picioarele reci pot să contribuie la scurgerea energiei din corp și pot să blocheze fluxul vital de qi sau chi (energia) și fluxul de sânge (nutrienții) din corp. Din acest motiv, este de dorit că qi-ul și sângele să circule. Făcând acest lucru și purtând șosete, ținem la distanță blocajele de corpul nostru și menținem circulația energiei în parametri optimi”, a declarat dr. Elizabeth Trattner, doctor în medicină chineză și în medicină integrativă, pentru Reader’s Digest.
Tot ea explică și că frigul împiedică fluxul sau circulația energiei, iar căldură sau temperatura mai mare încurajează energia să circule. Gândește-te, de exemplu, la o baie caldă, care te relaxează. Și gândește-te că în apă rece ca gheață, ajungi să fii tensionat. Frigul creează stagnare, care poate duce, la rândul ei, la durere.