Dezvăluiri șocante: Copiii sunt internați în mod abuziv în spitale, cu ,,pneumonie”, și tratați cu antibiotice, pentru că asta aduce aduce bani instituției

Cunoscutul medic pediatru Mihai Stratulat s-a referit la nelegiurile din sistemul medical, iar cele dezvăluite i-a șocat și i-a pus pe gânduri pe părinți.

separator

Pentru a nu denatura realitatea lucrurilor, vă prezentăm mesajul integral publicat de către specialist pe pagina personală de facebook:

,,Această postare este despre viața mea, cea pe care o trăiesc zi de zi, despre profesia mea de medic, pe care mi-a dăruit-o Tatăl meu și pe care am început să o înteleg într-un final, imediat după ce a murit Tatăl meu!!! Eu nu doar lucrez zi de zi ca medic, ci ma lupt zi de zi cu acest sistem medical creat aici in RM din indeferența celor care dictează/ar putea dicta cursul medical, dar nu o fac, fie din nedorința, fie că nu li se permite!!! Astăzi voi vorbi despre ceea ce se face în sistemul pediatric din RM!!! Voi știti cum lucrează el??? Nicicum!!! Avem protocoale bune, dar implementare proastă!!! Am să vă vorbesc astăzi despre 2 spitale, care eu consider că ar trebuie închise, unul din ele, parțial inchis! Spitalul Clinic Municipal Nr. 1 „S. Lazo” și Spitalul Clinic Municipal Nr.1 (Viaduc) ! De ce? Pentru că acolo nu se face medicină!!! De ce? Pentru că acolo cu ce problemă nu te-ai adresa, diagnoza finală este pneumonie pe dreapta și imediat AB!!! Pentru că acolo nu se respectă nici un protocol!!! De ce? Pentru că administratia acestor (directorii și vice-directorii) sunt cointeresati în astfel de diagnoze! De ce? Pentru că finanțarea spitalelor depinde de pacient, câți pacienti internați, ce diagnoză! Totul se face printr-o programă, care se numeste DRG și în dependență de diagnoză pacientilor internați, se calculează un coficient, care într-un final dictează suma de bani transferați de la CNAM la Spital! Cum credeti ce coeficient are Pneumonia în sistemul DRG??? Vă spun eu: bun de tot! La spitalul de pe Viaduc, situația îi și mai dramatică, au deschis încă o secție de patologie nou-născuți, când au văzut ca prima secție aduce „ruble” la spital! Și vice-directorul pe pediatrie al spitalului sună zilnic în maternitate și anunță câte paturi sunt libere în ambele secții și căți copii trebuie „dabravolino-prenudidilno” sunt transferați copii cu icter fizilogic, pentru a fi diagnosticați cu așa zisa „pneumonie”, pentru a aduce bani spitalului? Am vorbit doar despre aceste 2 spitale, pentru că aici dezmățul este cel mai mare, un pic mai bine stă la acest capitol SCM Nr. 3 „V. Ignatenco” și IMSP CMC (Centrul Mamei și al Copilului)!!! Situația îi următoarea: umplem spitalele pediatrice cu copii, pentru că avem paturi libere și le punem diagnostice, pentru că trebuie să suplinim bugetul spitalelor cu bani!!! Și eu mă întreb acum, pentru asta am făcut eu medicina??? Pentru asta, Tatăl meu a vrut să fiu eu medic??? Pentru asta cheltui eu bani anual, procurând manuale în Pediatrie și Neonatologie, ca să fiu în rând cu Europa și SUA??? Multe mai am de spus!!!”, scrie medicul Mihai Stratulat.

Tratarea cariei multiple – o nouă șansă la un zâmbet strălucitor/P

Problemele dentare sunt o provocare comună pentru mulți oameni, dar dinții cariați pot transforma viața de zi cu zi într-un adevărat coșmar. Cei care se confruntă cu această afecțiune nu doar că suferă fizic din cauza durerilor constante, dar și psihologic, evitând să zâmbească sau să interacționeze liber din cauza aspectului inestetic al dinților afectați.


Cătălina, o tânără de 18 ani din Chișinău, a venit la clinica DentPoint cu o problemă aparent copleșitoare. După ani de neglijare și teama de dentist, ea suferea de carii multiple, care îi afectau nu doar sănătatea dentară, ci și încrederea în sine. Suprafața dinților ei era acoperită de carii, transformând fiecare zâmbet într-un moment de anxietate, iar tratarea cariilor în cazul său îi părea ceva irealizabil.

La prima ei vizită la DentPoint, Cătălina era vizibil îngrijorată. Frica de durere și rușinea cauzată de starea dinților ei o făceau să ezite. Însă, echipa de stomatologi empatici și experimentați a știut cum să îi ofere confort și speranță.

Primul pas a fost realizarea unei evaluări detaliate, folosind tehnologia de ultimă generație disponibilă la clinica stomatologică. S-a constatat că caria multiplă afectase majoritatea dinților ei, iar planul de tratament a fost unul complex, dar bine structurat.

PÂNĂ LA TRATAMENT DUPĂ TRATAMENT

Cu răbdare și măiestrie, medicul a abordat fiecare carie, restaurând dinții Cătălinei la standarde înalte de calitate. Tratamentul a inclus curățarea, umplerea și consolidarea dinților afectați, iar fiecare pas a fost realizat cu grijă pentru a asigura confortul și satisfacția pacientei.

Astăzi, Cătălina zâmbește cu încredere și se bucură de un zâmbet sănătos și strălucitor.

Tratamentul cariilor este esențial nu doar pentru a elimina durerea și a preveni complicațiile ulterioare, dar și pentru a reda fiecărui pacient încrederea de a zâmbi fără rețineri și a avea o sănătate dentară pe termen lung.

Medicii specialiști de la DentPoint oferă cele mai bune soluții pentru sănătatea dentară a fiecărei persoane, asigurându-se că fiecare vizită la ei este una pozitivă și transformatoare. Fiecare pacient merită să se bucure de o sănătate dentară excelentă, într-un mediu prietenos și profesionist.

Dacă te confrunți cu probleme dentare, nu lăsa frica sau neîncrederea să te împiedice să îți îmbunătățești sănătatea dentară.

Contactează DentPoint la numărul de telefon 060 100 677 sau vizitează clinica lor din Chișinău, situată pe bd. Renașterii Naționale 6.

Pentru a obține informații suplimentare despre serviciile lor stomatologice, accesează site-ul lor oficial www.dentpoint.md.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Caravana Alăptării 2024: „Alăptare pentru toți copiii, sprijin pentru fiecare mamă și familie”

Ieri, 22 iulie, la Hîncești, a început cea de-a cincea ediție a Caravanei Alăptării, informează unica.md cu referire la un comunicat al Ministerului Sănătății.

Actuale și viitoare mame, tați, dar și alți membri ai familiilor lor au fost informați de către experți în sănătate, nutriție și alăptare despre beneficiile alimentației la sân, cum se formează laptele matern, dar și despre pozițiile de alăptare și atașare corectă a bebelușului.

La evenimentul de astăzi au participat: ministra Sănătății, Ala Nemerenco, reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova, Miljana Grbic, experți în sănătate, nutriție și alăptare.

Laptele matern are o compoziție unică, fiind esențial pentru creșterea și dezvoltarea bebelușilor. Alăptarea aduce beneficii și mamelor, reducând riscul apariţiei cancerului ovarian și mamar. Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la şase luni, hrana complementară fiind introdusă în paralel cu alăptarea, indicată până la vârsta de doi ani.

La nivel mondial, doar 48% dintre bebeluși sunt alăptați exclusiv în primele șase luni de viață. Potrivit datelor ANSP, în 2020, în Republica Moldova proporția alăptării exclusive a copiilor în primele șase luni de viață a constituit 78,4%, iar în 2022 – 80,4%.

Caravana Alăptării 2024 este organizată de Ministerul Sănătății și Organizația Mondială a Sănătății, cu sprijinul Delegației Uniunii Europene în Moldova și Guvernului Statelor Unite ale Americii. Următoarele evenimente de informare din acest an vor avea loc în orașele Bălți, Cantemir, Leova, Chișinău și în satul Cărpineni (Hîncești).

Medicamente și temperaturi ridicate. Care sunt cele mai periculoase combinații

Persoanele care iau medicamente pentru hipertensiune arterială sunt mai vulnerabile la insolație. Acest risc este mai mare în timpul verii din două motive:

Medicamentele pentru hipertensiune arterială stimulează eliberarea de lichide din organism.

Căldura provoacă, de asemenea, pierderea de lichide, făcând deshidratarea inevitabilă.

Experții subliniază faptul că unele medicamente pentru tensiunea arterială dilată vasele de sânge, iar căldura are același efect. În acest moment, tensiunea arterială poate scădea la niveluri periculoase.

Cum să vă protejați de efectele secundare ale medicamentelor și ale căldurii

Experții sfătuiesc persoanele cu tensiune arterială crescută să nu își întrerupă medicamentele singure și fără să consulte un medic.

Este important să se mențină o bună hidratare prin administrarea a numeroase lichide, dar nu alcool, deoarece acesta deshidratează și mai mult.

Atunci când apar simptome precum crampele musculare, găsiți un loc cu aer condiționat sau răcoare.

Medicamente care cresc sensibilitatea la căldură

Medicamente și temperaturi ridicate: aceste combinații sunt cele mai periculoase. Experții au identificat următoarele medicamente care pot crește riscul de boli de inimă sau pot face pielea mai sensibilă la razele soarelui:

  • Antidepresivele: reduc capacitatea organismului de a transpira, făcând dificilă reglarea temperaturii interne
  • Medicamente antialergice
  • Medicamente pentru contracții musculare
  • Medicamente pentru boli mintale
  • Analgezice
  • Medicamente pentru hipertensiune arterială
  • Medicamente pentru migrene

Cum să recunoașteți semnele șocului termic

Dacă aveți brusc dureri de cap, puls rapid, respirație grea și rapidă, amețeli sau nevoia de a vomita, reacționați imediat:

  • Întindeți-vă într-un loc răcoros și ridicați-vă genunchii deasupra nivelului inimii.
  • Udați un prosop cu apă rece și puneți-l pe piele.
  • Beți o jumătate de pahar de apă sărată sau înghețată cu apă sărată la fiecare 15 minute.

În cazurile în care simptomele nu dispar rapid sau afecțiunea persistă pentru o perioadă lungă de timp, consultați un medic.

Acest articol este unui informativ. Consultați medicul.

sursa

Carla’s Dreams a lansat o nouă piesă. E despre ,,lacrimi și pumni în pereți”!
Articolul anterior
Galina Tomaș te invită la seminarul gratuit în Bălți: ,,Cum poți slăbi sănătos de acasă 10 kg în 10 săptămâni?”
Articolul următor