Dezvăluiri șocante: Copiii sunt internați în mod abuziv în spitale, cu ,,pneumonie”, și tratați cu antibiotice, pentru că asta aduce aduce bani instituției

Cunoscutul medic pediatru Mihai Stratulat s-a referit la nelegiurile din sistemul medical, iar cele dezvăluite i-a șocat și i-a pus pe gânduri pe părinți.

separator

Pentru a nu denatura realitatea lucrurilor, vă prezentăm mesajul integral publicat de către specialist pe pagina personală de facebook:

,,Această postare este despre viața mea, cea pe care o trăiesc zi de zi, despre profesia mea de medic, pe care mi-a dăruit-o Tatăl meu și pe care am început să o înteleg într-un final, imediat după ce a murit Tatăl meu!!! Eu nu doar lucrez zi de zi ca medic, ci ma lupt zi de zi cu acest sistem medical creat aici in RM din indeferența celor care dictează/ar putea dicta cursul medical, dar nu o fac, fie din nedorința, fie că nu li se permite!!! Astăzi voi vorbi despre ceea ce se face în sistemul pediatric din RM!!! Voi știti cum lucrează el??? Nicicum!!! Avem protocoale bune, dar implementare proastă!!! Am să vă vorbesc astăzi despre 2 spitale, care eu consider că ar trebuie închise, unul din ele, parțial inchis! Spitalul Clinic Municipal Nr. 1 „S. Lazo” și Spitalul Clinic Municipal Nr.1 (Viaduc) ! De ce? Pentru că acolo nu se face medicină!!! De ce? Pentru că acolo cu ce problemă nu te-ai adresa, diagnoza finală este pneumonie pe dreapta și imediat AB!!! Pentru că acolo nu se respectă nici un protocol!!! De ce? Pentru că administratia acestor (directorii și vice-directorii) sunt cointeresati în astfel de diagnoze! De ce? Pentru că finanțarea spitalelor depinde de pacient, câți pacienti internați, ce diagnoză! Totul se face printr-o programă, care se numeste DRG și în dependență de diagnoză pacientilor internați, se calculează un coficient, care într-un final dictează suma de bani transferați de la CNAM la Spital! Cum credeti ce coeficient are Pneumonia în sistemul DRG??? Vă spun eu: bun de tot! La spitalul de pe Viaduc, situația îi și mai dramatică, au deschis încă o secție de patologie nou-născuți, când au văzut ca prima secție aduce „ruble” la spital! Și vice-directorul pe pediatrie al spitalului sună zilnic în maternitate și anunță câte paturi sunt libere în ambele secții și căți copii trebuie „dabravolino-prenudidilno” sunt transferați copii cu icter fizilogic, pentru a fi diagnosticați cu așa zisa „pneumonie”, pentru a aduce bani spitalului? Am vorbit doar despre aceste 2 spitale, pentru că aici dezmățul este cel mai mare, un pic mai bine stă la acest capitol SCM Nr. 3 „V. Ignatenco” și IMSP CMC (Centrul Mamei și al Copilului)!!! Situația îi următoarea: umplem spitalele pediatrice cu copii, pentru că avem paturi libere și le punem diagnostice, pentru că trebuie să suplinim bugetul spitalelor cu bani!!! Și eu mă întreb acum, pentru asta am făcut eu medicina??? Pentru asta, Tatăl meu a vrut să fiu eu medic??? Pentru asta cheltui eu bani anual, procurând manuale în Pediatrie și Neonatologie, ca să fiu în rând cu Europa și SUA??? Multe mai am de spus!!!”, scrie medicul Mihai Stratulat.

Carla’s Dreams a lansat o nouă piesă. E despre ,,lacrimi și pumni în pereți”!
Articolul anterior
Galina Tomaș te invită la seminarul gratuit în Bălți: ,,Cum poți slăbi sănătos de acasă 10 kg în 10 săptămâni?”
Articolul următor
Alte articole interesante