Dieta care poate distruge celulele canceroase!

Cercetătorii italieni au descoperit că dieta hipoglicemică și metformina pot distruge celulele canceroase.

separator

O echipă de cercetători italieni a descoperit că dieta hipoglicemică şi metformina pot distruge celulele canceroase. Astfel, lipsa zahărului din organism face ca tumorile „să moară de foame”, susţin medicii italieni.

Cancerul poate fi învins dacă nivelul de zahăr din sânge scade şi dacă, în acelaşi timp, este administrată metformina, arată studiul. Astfel, o dietă care scade cantitatea de zahăr din sânge, însoţită de administrarea unui medicament antidiabetic, declanşează o reacţie în lanţ, care ar duce la distrugerea celulelor bolnave.

Descoperirea a fost făcută de către cercetătorii de la Institutul European de Oncologie, coordonat de Saverio Minucci, profesor de patologie generală. Rezultatele studiului, realizate în colaborare cu grupul lui Marco Foiani, director ştiinţific al IFOM şi profesor de biologie moleculară la Universitatea din Milano, au fost publicate în Cancer Cell.

Metformina este un medicament utilizat de peste 40 de ani pentru scăderea glicemiei la pacienţii cu diabet de tip 2. Totodată, medicamentul este prescris în special pacienţilor supraponderali, care nu pot ţine sub control nivelul glicemiei doar prin dietă şi activitate fizică.

Cercetătorii cred că acest medicament ar putea fi eficient în încetinirea procesului de îmbătrânire, maladii precum Alzheimer şi Parkinson putând fi întârziate mai mult timp.

Sursa

Când este mai bine să cumperi bilete low-cost?
Articolul anterior
O tânără de la ASEM s-a aruncat în gol de la etajul căminului
Articolul următor
Alte articole interesante