Acneea – o problemă? Bioderma vă oferă soluția!

Acneea vulgară este o afecțiune cu determinism genetic și expresie metabolico-hormonală, observată, de obicei, la adolescenți și adulții tineri, cu implicarea ariilor cutanate bogate în glande sebacee și foliculi piloși (fața și partea superioară a trunchiului), clinic manifestându-se printr-un polimorfism lezional vast.

separator

Care sunt cauzele acneei?

Dr. Boris Nedelciuc

Principalele verigi etiopatogenice ale acneei sunt:

a) hipersecreția sebacee;
b) hiperkeratinizarea infundibulară;
c) colonizarea cu anaerobi facultativi (P. acnes) şi aerobi (St. aureus, Peptostreptococcus spp. etc.);
d) dereglările metabolice (dislipidemie locală) și imune (hipersensibilizare specifică primară, hiporeactivitate nespecifică secundară), care se accentuează, de obicei, în formele avansate, severe de boală.

Cercetări recente evidenţiază şi alte perturbări:

e) activarea receptorilor toll-like (TLR-2);
f) eliberarea factorilor proinflamatori (IL-1alfa, IL-6, IL-8, IL-12, TNF-alfa);
g) exprimarea moleculelor de adeziune intercelulară (ICAM-1);
h) activarea inflamazomului (NLRP-3);
i) în formele severe, conglobate de acnee, degradarea fibrelor de colagen se datorează matrix metaloproteinazei 9 (MMP-9).

Cum se manifestă acneea?

Sub aspect clinic, acneea se caracterizează prin: a) leziuni preinflamatorii (microcomedoane şi / sau comedoane); b) leziuni inflamatorii uşoare (micropapule şi / sau papule), moderate (eritem, papule, pustule) sau severe (eritem, pustule, noduli, chisturi, abcese); c) leziuni postinflamatorii (cicatrici, discromii).

Ce-i de făcut?

Pielea este cea care a inspirat laboratoarele Bioderma să identifice soluţia naturală pentru a reechilibra tenul gras şi / sau mixt cu predispoziţie la acnee.

Care este soluţia?

Gama Sebium – respect total pentru piele: toleranţă excelentă, efect imediat, acţiune pe termen lung, chiar şi pentru cea mai sensibilă piele.

Gama Sebium include mai multe forme de prezentare. Spre exemplu, Sebium H2O soluţie micelară şi Sebium gel spumant, ambele având un efect spectaculos de curăţare:

Există, de asemenea, Sebium Global cremă, remediu dermato-cosmetic care a revoluţionat tratamentul antiacneic:

De unde a pornit totul?

În trecut acneea vulgară era considerată o afecţiune dishormonală, dismetabolică şi disimunitară. În ultimii ani, s-a conturat o viziune absolut nouă !!! Conform acesteia, acneea vulgară este, în primul rând, o afecţiune disseboreică, disseboreea fiind un termen care a apărut în publicaţiile recente pentru a explica ştiinţific alterarea cantitativă şi calitativă a compoziţiei sebumului.

Aşadar, pielea acneică necesită o îngrijire corectă, care să acţioneze pe cauze, iar Gama Sebium vine cu singurul tratament care recrează sebumul caracteristic pielii sănătoase, acţionând pe cauze înaintea consecinţelor. Iată de ce putem afirma cu certitudine: gama Sebium Global este cea mai bună alegere în tratamentul local pentru toate tipurile de acnee, de la forme uşoare şi până la cele severe.

Cui se datorează efectul miraculos?

Datorită complexului brevetat SeboRestore Technology, Sebium Global are o putere antioxidantă sporită, care reface compoziţia sebumului, îl menţine fluid, astfel acesta se elimină corect şi nu mai formează leziuni noi.

Bakuchiol: extractul de seminţe de baki este un ingredient inedit în tratamentul antiacneic cu structură asemănatoare vitaminei E, cu efect antiinflamator, seboreglator ( inhiba 5-alpha-reductaza), asigurând totodată şi un efect antibacterian (scade adeziunea P. acnes).

Cum se utilizează produsul?

Se aplică pe faţă, o data sau de două ori în zi, după curăţarea cu Sebium H20 sau cu Sebium Gel spumant (ultimul fiind utilizat cu succes şi pentru corp sau ca spumă de ras, pentru că nu conţine detergenţi, deci nu usucă pielea).

Ce alte produse mai fac parte din această gamă?

Gama Sebium include, de asemenea, şi alte produse, utilizate cu succes în îngrijirea şi tratamentul pielii acneice:

Sebium MAT Control: Tehnologia MAT & SMOOTH – pudre + agenţi de estompare. Matifiază și uniformizează instant și de durată;

Sebium PORE Refiner: acid agaric, puternic astringent, reduce dimensiunea porilor și îmbunatațește textura pielii, excelentă bază de machiaj;

Sebium Serum: acid glicolic 15% + D-panthenol, elimină cicatricile post-acneice, catifelează pielea și previne formarea de noi leziuni;

Sebium Sensitive: Inflastop Complex, calmează iritaţiile şi reduce roșeata, indicat în tratamentele cu acid azelaic şi retinoizi topici (tretinoină);

Sebium Hydra: DAF-Complex, ceramide, enoxolonă și alantoină. Tratament compensator, calmant și hidratant, pentru pielea afectată de tratamentele antiacneice interne;

Sebium Gel Gommant – Peeling chimic (acid salicilic + acid glicolic) și mecanic (microparticule). Netezeşte pielea și curăța porii în profunzime.

Care este concluzia?

O piele delicată are nevoie de o îngrijire, respectiv de un tratament delicat. Iar numele acestuia este Gama Sebium de la Bioderma Laboratoire Dermatologique: Sebium H2O loţiune micelară, Sebium gel spumant şi Sebium Global cremă. Calitate franceză dovedită în timp.

Pentru mai multe detalii, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. În Republica Moldova, produsele din gama Sebium Global pot fi achiziționate în lanțul de farmacii “Farmacia Familiei”.

Autor: Boris Nedelciuc,
Doctor în științe medicale,
Conferențiar universitar,
Expert în medicina estetică

Alege produsele de protecție solară potrivite pentru pielea ta și a copilului tău!
Articolul anterior
Filialele Unica Sport se redeschid!
Articolul următor
Alte articole interesante