Apa alcalină are un nivel mai ridicat al pH-ului și poate neutraliza acidul din fluxul sanguin, poate stimula metabolismul și poate ajuta organismul să absoarbă mai eficient nutrienții. În plus, această apă ar preveni cancerul, artrita, precum și alte boli degenerative.
Cum să-ți prepari acasă alcalină
Îți poți face apă alcalină acasă folosind o lămâie. Tot ce trebuie să faci este să umpli un recipient cu apă și să tăi o lămâie în opt părți egale. Pune bucățile de lămâie în apă, fără însă a le stoarce. Acoperă recipientul și lăsă-l pentru 8-12 ore la temperatura camerei. În acest mod vei obține apă alcalină.
Beneficiile apei alcaline
Apa alcalina are în compoziția sa mai mult oxigen și minerale alcaline față de apa acidă sau neutră. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale apei alcaline.
Detoxifiaza. Consumul de apă alcalină neutralizeaza aciditatea şi indepărtează reziduurile acide din celule şi ţesuturi. Elimină toxinele acumulate în organism ca urmare a consumului anumitor alimente, a unor medicamente şi previne procesul natural de îmbătrânire. Reziduurile acide colectate în organism pot conduce la grave condiţii de sănătate.
Hidratează. Apa alcalină te ajută să redobândeşti sănătatea optimă pentru că este mult mai uşor absorbită la nivel celular, hidratând astfel organismul.
Oxigenează. Apa alcalină acţionează precum un antioxidant, neutralizând radicalii liberi. Apa alcalină poate neutraliza în mod eficient şi bloca acţiunea negativă a radicalilor liberi. În plus, apa alcalină transformă radicalii liberi în oxigen pe care corpul îl poate utiliza pentru a produce energie. Celulele canceroase nu pot supravieţui într-un mediu oxigenat, alcalin.
Alcalinizează pH-ul. Apa alcalină ajută la echilibrarea pH-ului organismului care tinde să fie acid ca urmare a alimentaţiei, stresului şi expunerii la toxinele din mediul înconjurător. Mediul alcalin este cel normal pentru sănătatea unei persoane.
Îmbunătăţeste sistemul imunitar maximizând capacitatea organismului de a lupta împotriva bolilor.
Combate inflamația. Nivelul crescut de vitamina C din lămâie neutralizează efectele radicalilor liberi. Aceştia pot distruge celulele sănătoase și provoacă inflamație în organism. De aceea, vitamina C s-a dovedit a fi utilă pentru reducerea unor simptome ale osteoartritei și artritei reumatoide.
Antibiotic natural. Flavonoizii din lămâi au efecte antibiotice – ajută la prevenirea creșterii şi multiplicării bacteriilor patogene care cauzează infecții și boli.
Proprietăți anticancerigene. Lămâile conțin flavonoizi unici care au proprietăți antioxidante și anticancerigene. De fapt, cercetările au arătat că substanțele din citrice, inclusiv din lămâi s-au dovedit a fi de ajutor în combaterea cancerului oral, pulmonar, de sân, stomac și colon.
Beneficii pentru ficat. Apa cu lămâie ajută la întărirea ficatului prin furnizarea de energie necesară enzimelor hepatice atunci.
Sănătate pentru ochi. Vitaminele și caretonozii din lămâi ajută la prevenirea degenerescenței maculare.