Lucrări stomatologice: diferenţe de preţ şi calitate

În stomatologia modernă noţiunea de „obturaţie” este completată şi chiar înlocuită cu noţiunea de „restaurare” sau „restaurare estetică”. Acceptarea acestui termen a dus la dezvoltarea noilor tehnologii şi metodologii în stomatologie, dar şi la diferenţierea calităţii lucrărilor efectuate de către medicii stomatologi.

separator
Copy-of-IMG_-007Lucia Fala,
medic stomatolog

Prin ce se deosebesc aceste metode?

Termenul de „restaurare” este o noţiune vastă care include refacerea dintelui prin metode directe şi indirecte.

Metoda indirectă este refacerea dinţilor cu ajutorul diferitor proteze şi coroane. Iar restaurarea directă, la care ne vom referi în acest articol, se împarte în 3 grupuri:

      • Obturaţie
      • Restaurare
      • Restaurare estetică
f

Obturaţia – este restabilirea ţesuturilor dure ale dintelui, care sunt lipsă o pătrime din volumul coroanei dentare.  Se efectuează din orice material destinat pentru obturarea dinţilor, timp de 20 – 30 min., în orice unitate medicală – de stat sau privată – de unde şi costul mai mic.

Restaurarea – este restabilirea ţesuturilor dure cu defecte majore ale coroanei dentare. Se folosesc materiale stomatologice predestinate special pentru asemenea lucrări. Restaurarea durează 60 min. şi se efectuează de către un medic special pregătit în acest domeniu, în cabinetele stomatologice care dispun de asemenea specialişti.

Restaurarea estetică – este restabilirea ţesuturilor dure ale dintelui, formei şi funcţiei lui cu respectarea parametrilor estetici şi cu plasarea lui corectă în arcada dentară.

1 2 6

Aceste lucrări sunt efectuate de către un medic cu o calificare înaltă sau chiar de o echipă de medici, într-un cabinet stomatologic dotat cu echipamente performante. De obicei, sunt nişte lucrări exclusive, de aceea şi costul lor este mai mare.

În concluzie, aceste metode de obturaţie, restaurare şi restaurare estetică se deosebesc prin tipul de materiale şi tehnică folosită,  dotarea cabinetului, timpul efectuării lucrărilor şi calificarea medicului. De aceea şi costul lor este diferit.

Fără titlu-1
felluci copyFelluci
bd. Moscovei 15/3, of. 1, Chişinău, Moldova.
Recepţie: (+373 22) 491-490
Oficiu: (+373 22) 311-233
Mobil: (+373) 79 46 40 04

Cum să mănânci de 130 de lei într-o săptămână de post!
Articolul anterior
Noua colecţie NIKITA RINADI aduce primăvara în toate capitalele lumii!
Articolul următor
Alte articole interesante