Ceapa are puternice proprietăţi antibacteriene mulţumită substanţelor folositoare pe care le conţine. Ceapa crudă este o sursă bună de vitamina C, B6, mangan şi substanţe antioxidante. Ceea ce nu ai ştiut este că nu doar ceapa crudă are beneficii asupra organismului. Pentru a te bucura de proprietăţile sale vindecatoare, poţi consuma ceapa gătită la cuptor.
În acnee şi furuncule
Se aplică o cataplasmă din ceapă coaptă pe zonele cu probleme, timp de 20 de minute în fiecare zi. Ceapa posedă proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene.
Hemoroizi
Ceapa mai are şi proprietăți dezinfectante și ajută la regenerarea rapidă a ţesuturilor pielii. Ea conţine fitochimicale care menţin sănătatea vaselor de sânge şi scad inflamaţia.
Nu arunca cojile de ceapă! Iată ce poţi trata cu ele
În risc crescut de tromboze
Persoanele care au suportat un atac de cord sau accidente vasculare cerebrale, pot să consume ceapa coaptă la cuptor în fiecare zi. Ceapa conţine o substanţă care ajută la prevenirea coagulării sângelui şi care poate creşte rata de lizare a cheagurilor.
Hiperglicemie
Ceapa un impact asupra scăderii zahărului din sange. Compuşii săi activi îmbunătăţesc funcţia insulinei. În acest fel, persoanele care suferă de diabet sau au o intoleranţă la glucoză, pot să consume ceapa gătită la mesele principale ori pe stomacul gol în fiecare dimineaţă. Ceapa menţine buna funcționare a pancreasului și a ficatului.
5 lucruri pe care nu le ştiai despre ceapă
Tensiune arterială mărită
Experimentele arată că ceapa ajută la reducerea colesterolului din sânge şi creşterea nivelurile de colesterol bun HDL. Ceapa ajută în caz de hipertensiune arterială și ateroscleroză, pentru a curăţa vasele de sânge, eliminând placa aterosclerotică.
La menopauză
Unul dintre compuşii cepei rivalizează cu medicamentele eliberate la menopauză, pentru reducerea pierderii osoase. Ceapa conţine vitamina C şi crom, un mineral care ajută celulele să reacţioneze mai bine la insulină şi controlează nivelul glucozei din sânge.