Te simți obosită, tenul nu te mai ascultă, iar părul pare lipsit de vitalitate? Numeroase dintre astfel de simptome sunt rezultatul lipsei de vitamine. Noi te ajutăm să știi la ce sunt ele benefice și cum poți să restabilești nivelul din organism cu alimentația zilnică
.Vitamina A – ajută la dezvoltare și creștere. Lipsa ei poate duce la probleme ale pielii, vedere slabă în timpul nopții sau ochi uscați. Aceasta poate fi cel mai ușor obținută din alimente precum morcovii.
Vitamina D – ajută la dezvoltarea osoasă. Lipsa ei duce la probleme la nivelul sistemului osos. Pentru a restabili nivelul optim al acestei vitamine în corp este indicat să se consume ouă.
Vitamina E – ajută la buna funcționare a sistemului circulator. De aceea, lipsa acestei vitamine poate duce la incapacitatea de a absorbi grăsimile. Migdalele sunt extrem de bogate în vitamina E.
Vitamina K – ajută la coagularea sângelui iar lipsa ei duce la sângerare excesivă. Brocoliul este ideal pentru restabilirea vitaminei din organism.
Vitamina C – utilă pentru formarea colagenului, absorbția fierului și cu funcție antioxidantă. Fără vitamina C rănile s-ar vindeca greu, gingiile ar sângera iar încheieturile ar fi umflate. Portocalele se află printre fructele bogate în vitamina C.
Vitaminele din complexul de B-uri – sunt benefice pentru sistemul imunitar, absorbția de fier și sistemul nervos. Lipsa B-urilor duce la depresie, anemie sau risc de cancer. Cerealele sunt extrem de bogate în B-uri.
Acidul folic – util în sarcină pentru a evita malformațiile și benefic pentru reînnoirea celulelor. Anemia și infertilitatea apar în lipsa acidului folic pe care îl regăsim în numeroase legume precum varza roșie.