O plantă miraculoasă pe care nimeni nu o ia în seamă!

Ai încercat de atâtea ori să o elimini din curtea ta, însă nu ai ştiut că această buruiană îţi poate fi un ajutor de nădejde în multe afecţiuni, fiind considerată medicamentul naturist cel mai utilizat de pe întreaga planetă. Este vorba despre pătlagină, o plantă ce creşte din belşug în solurile pietroase din zonele noastre.

separator

patlagina-vindeca-orice-ranaPătlagina a fost multă vreme un remediu la îndemână pentru drumeţi, ca să se apere de ţânţari. Prin natura sa, pătlagina atrage toxinele din organism, ea poate fi zdrobită sau mestecată apoi aplicată direct pe înţepăturile de albină, muşcături de gândaci, acnee, plăgi sau alte erupţii cutanate, chiar şi pentru tratarea hemoroizilor, scrie secretele.com.

Orice zonă afectată se bandajează, lăsând să-şi facă acţiunea între 4 şi 12 ore. Pătlagina poate fi utilizată şi ca un balsam pentru trusele de urgenţă, fiind extrem de bun dezinfectant.

Această plantă este de asemenea renumită pentru efectul ei benefic asupra aparatului digestiv, mai ales după utilizarea în exces a antibioticelor şi medicamentelor analgezice antiinflamatoare.

Din frunzele de pătlagină se poate face ceai sau se pot adăuga în ciorbă. Seminţele acestei plante sunt miraculoase, consumate zilnic, mai ales dimineaţa ajută la pierderea în greutate şi la eliminarea grăsimilor din sânge.

O infuzie din frunze de pătlagină te ajută să scapi de tusea cu expectoraţii, de răceală, precum şi de inflamaţie la plămâni.

Patlagina este aproape un panaceu pentru organism, tratează aproape orice boală, de la problemele menstruale la problemele digestive, boli de piele, artrită. Adăugă frunze de pătlagină în salate, mestecă frunze ca să scapi de sete sau amestecă-le cu cartofii pe care îi găteşti.

În concluzie, această plantă miraculoasă consumată cu regularitate te va ajuta să ai o stare buna de sănătate, implicit te va ajuta să trăieşti mai mult.

Ksenia Borodina a recunoscut că și-a mărit sânii!
Articolul anterior
Rămâi însărcinată mai greu dacă partenerul face asta în fiecare zi
Articolul următor
Alte articole interesante