Pe seama vieţii sexuale circulă fel de fel de idei preconcepute, fără legătură cu realitatea. Iată cele mai vehiculate mituri despre sex și adevărul din spatele lor.
1. Infarct în mijlocul unei partide de sex
Un studiu complex, numit Framingham Heart Study, arată că un bărbat care nu are diabet şi nu fumează are o şansă la un milion să facă un atac de cord în timpul unei partide de sex. Iar în cazul bărbaţilor care au suferit atacuri de cord, medicii îi asigură că nu trebuie să se teamă să facă dragoste cu partenera, chiar dacă în privinţa altor activităţi trebuie să fie mai prudenţi. Efortul este similar celui pe care îl face o persoană care urcă pe scări două etaje, deci este foarte redus.
2. Bărbații ating apogeul vieții sexuale la 18 ani, iar femeile la 28
Este adevărat că nivelul de hormoni este maxim în această perioadă, dar asta nu are o legătură directă cu activitatea sexuală. Studiile au arătat că bărbaţii singuri fac mai mult sex în jurul vârstei de 30 de ani, iar cei care au o parteneră în jurul vârstei de 40 de ani. În cazul femeilor, activitatea sexuală este mai intensă până la 30 de ani, deci este exact invers decât sugerează mitul.
3. Sexul ajută la slăbit
Deşi sună foarte plauzibil, sexul este departe de a asigura recomandarea medicilor pentru exerciţiile fizice zilnice. Este sonsiderat o activitate uşoară, cel mult moderată, iar durata medie a actului sexual propriu-zis nu depăşeşte 5 minute, timp în care se ard între 25-125 de calorii, adică foarte puţin.