Fiecare dintre seminţele de rodie este învelită într-un strat suculent. În timp ce unii extrag sucul şi aruncă seminţele, oamenii de ştiinţă sugerează că rodia împreună cu seminţele aduce multe beneficii pentru sănătate.
Acest lucru ţine de alegerea fiecărei persoane. Semințele de rodie pot fi mâncate cu siguranţă, precum sunt cele de struguri. Dacă alegi să le consumi, trebuie să cunoşti ce beneficii îţi aduc:
– Sunt bogate în fibre şi conţin kaliu, cantităţi mici de magneziu, calciu, zinc, fier, multă vitamină K şi E.
– Seminţele de rodie sunt folosite pentru obţinerea uleiului de seminţe de rodie, apreciat pentru proprietăţile sale benefice.
– Compuşii din seminţele de rodie protejează împotriva bolilor de inimă, diabet şi cancer, întăresc sistemul imunitar și reduc bufeurile şi transpiraţiile nocturne. Uleiul de seminţe de rodie este un puternic antioxidant. Protecția cardiovasculară atribuită acestuia a fost confirmată într-un articol din 2010, publicat în British Journal of Nutrition. În cadrul studiului uleiul de seminţe de rodie a scăzut nivelul de trigliceride în sânge, asociate cu obezitatea, diabetul și bolile cardiovasculare.
– Luptă cu cancerul de prostată. O cercetare de la Universitatea din Maryland Medical Center a determinat că extractul din seminţe de rodie inhibă creşterea celulelor canceroase ale prostatei.
– Revitalizează pielea. Substanțele naturale cu efect anti-îmbătrânire sunt cele mai căutate ingrediente de către companiile de cosmetice. Potrivit acestora, uleiul de seminţe de rodie este folosit intens la fabricarea produselor de îngrijire a pielii, întrucât îmbunătățește elasticitatea și regenerează pielea, are efect anti-inflamator şi hidratant.