UGG-urile, moda care distruge picioarele

Nu sunt nici cele mai frumoase accesorii, nici cele mai inspirate şi, cu siguranţă, nu sunt nici cele mai sănătoase. Pentru că nu toate femeile îşi permit să dea în jur de 250 de dolari pe o pereche originală, se mulţumesc cu cele contrafăcute care, în maxim 6 luni de purtare „vin la pachet” cu o mulţime de efecte negative la care nimeni nu se gândeşte.

separator
ermoumag_uggs_sjp

Femeile care aleg să poarte falsurile pot avea ulterior probleme grave cu picioarele, dureri de spate, dar şi dureri insuportabile la nivelul tălpilor.

Ai observat cum UGG-urile contrafăcute se deformează, forţând-o pe femeia care le poartă să calce într-o parte, pe părţile laterale ale piciorului?„, spun specialistii citaţi de Dailymail.co.uk.

Falsurile ca falsurile, dar ce facem când chiar producătorii originalelor cizme UGG nu le fac o reclamă pozitivă. Producătorii australieni, căci aici au fost inventate aceste accesorii, spun că denumirea lor vine de la cuvântul „ugly”=”urât”.

Cea care a început oarecum această isterie a fost Pamela Anderson.

951719-pammy-039-s-pair-attracting-the-boys Pamela+Anderson+Hot+Item+Ugg+Boots+VpV08Q2HA2cl Pammy

A fost suficient ca ea să apară o dată încălţată astfel pentru ca milioane de femei din întreaga lume să-i urmeze exemplu. Unul negativ, dacă este să ne luăm după ce spune profesorul Ian Drysdale, şeful Colegiului Britanic de Osteopatie. „Deoarece încălţările acestea sunt călduroase şi moi, tinerele care aproape că au devenit dependente de ele cred că, purtându-le, fac un favor picioarelor. De fapt, lucrurile stau exact invers„.

În plus, medicul completează că: „Piciorul alunecă în cizma şi, la fiecare pas, greutatea corpului este resimţită de tălpi, care ajung să se lăţească pentru a putea susţine echilibrul. Din cauza acestui lucru, scobitura din talpă devine mai plată. Rezultatul? Probleme cu picioarele, gleznele şi, nu în ultimul rând, cu şoldurile.

ugg-5

Calcând strâmb din cauza cizmei, glezna stâ într-o poziţie anormală, osul coapsei îşi schimbă şi el poziţia, ceea ce duce la o mişcare anormală în pelvis, lucru care cauzează probleme grave cu spatele.

Fie că vorbim despre modele originale sau despre falsurile care s-au comercializat cu succes şi la noi, UGG-urile nu oferă un suport ortopedic necesar picioarelor şi gleznelor noastre.

Sursa

Aşa arătau Anastasia Volochkova, Vera Brejneva… când erau mici
Articolul anterior
Test: Ești convinsă că îți este fidel?
Articolul următor
Alte articole interesante