Mâinile au un rol foarte important în transmiterea germenilor, iar degetele tale sunt contaminate chiar și după ce te speli pe mâini. Dacă nu îți tai unghiile constant, prezența bacteriilor crește, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Nebraska, citați de naturalhealthcareforyou.com. În plus, cei care au unghiile mai mari de 2 mm au mai mulți microbi pe mâini, de aceea este indicat să nu atingi anumite părți ale corpului.
Fața
Ai nevoie de mâini pentru a te spăla pe față sau a aplica cremă, însă în alte cazuri, ține-le departe de această zonă. Când ai mâinile pline de bacterii și le folosești pentru a-ți atinge fața, îți crești considerabil riscul de îmbolnăvire. Potrivit specialiștilor, degetele conțin uleiuri care îți închid porii și duc la apariția acneei, așa că spală-te întotdeauna înainte să îți atingi fața.
Ochii
Dacă nu porți lentile de contact, nu ai niciun motiv să îți atingi ochii cu mâinile goale, pentru că poți lăsa bacterii în ei. Nu te freca la ochi, dacă ai mâncărimi sau ochii uscați, spală-te înainte pe mâini sau mergi la medic.
Gura
Cercetătorii britanici au arătat că oamenii își bagă degetul în gură de 23,6 ori în timpul unei zile, iar când sunt foarte ocupați, doar de 6,3 ori. În aceste condiții, bacteriile de pe mâini ajung în gură, expunându-te la probleme periculoase de sănătate.
Nasul
Un studiu din 2006 a arătat că oamenii care bagă mâna în nas au un risc cu 51% mai mare de a lua streptococ decât cei care nu fac asta.
Urechile
Nu îți pune niciodată degetul în ureche, pentru că poți provoca leziuni pe canalul auditiv. Dacă te mănâncă urechea, mergi la medic, pentru că s-ar putea să fie vorba de o infecție.