Ultimele studii arată că eficacitatea vaccinului anti-Covid poate fi crescută cu ajutorul unor schimbări în stilul de viață. Specialiștii au descoperit că acest obicei, practicat cu câteva săptămâni înainte de imunizare, poate stimula eficacitatea serului cu până la 40%.
Cercetătorii au analizat efectele exercițiilor fizice asupra modului în care boala Covid-19 afectează organismul. În urma studiului, au descoperit că exercițiile pot reduce riscul de deces, riscul de infectare și, de asemenea, stimulează eficacitatea vaccinului.
Potrivit DC News, exercițiile fizice practicate cu regularitate ar putea crește eficacitatea vaccinurilor anti-Covidcu până la 40%, arată un studiu citat de Herald Scotland.
Cel mai amplu studiu realizat până acum pe acest subiect a constatat că activitatea fizică reduce riscul de deces din cauza bolilor infecțioase, cum ar fi Covid-19, cu 37% și reduce șansele de infectare cu 31%. Cercetătorii susțin că un program de activitate fizică de 12 săptămâni înainte de vaccinare ar putea duce la o imunizare mai eficientă cu 20-40%.
Oamenii de știință de la Universitatea Glasgow Caledonian au analizat 16.698 de studii epidemiologice la nivel mondial publicate în perioada ianuarie 1980 – aprilie 2020, care au implicat persoane cu vârsta de peste 18 ani. Nu au existat date specifice pentru Covid-19, astfel că echipa a studiat boli infecțioase similare sau care fac parte din aceeași familie de viruși.
Studiul a constatat că 30 de minute de activități fizice, practicate cinci zile pe săptămână sau 150 de minute pe săptămână, cum ar fi mersul pe jos, ciclismul, alergatul și exercițiile de forță pot avea un impact major asupra imunității împotriva bolilor infecțioase, cum ar fi Covid-19.