Emoțiile negative ne provoacă probleme la stomac!

Se pare că problemele la stomac nu sunt cauzate doar de proasta alimentație, ci și de emoțiile noastre.

separator

Când ne-am săturat de cineva sau de ceva şi chiar nu mai putem suporta situaţia în care ne aflăm, apare sentimentul că ne aflăm pe punctul de a da pe dinafară. Altfel spus, nu mai putem înghiţi persoană sau situaţia în care ne aflăm. Acest fapt duce la o stare de o puternică revoltă, manifestată, de regulă, prin refuzul corpului de a mai tolera ceva, inclusiv alimentele pe care le ingerăm.

Soluţia psihologică:

Cea mai simplă metodă de a rezolva situaţia este să încercam să comunicăm cu persoană despre care credem că ne creează probleme. Nu de multe ori s-a întâmplat să avem doar impresia că ceilalţi sunt vinovaţi de situaţia în care ne găsim sau să credem că ei au o anumită impresie injustă faţă de noi. Dar noi nu ştim ce gândesc ceilalţi dacă nu încercăm să aflăm!

Ar trebui să înţelegem şi să acceptăm şi punctul de vedere al celorlalţi fără a ne simţi ameninţaţi! Poate nu este cazul să ne facem atâtea probleme. Dacă indigestia este cauzată de o situaţie insuportabilă pentru noi, atunci trebuie să încercăm să o reglăm cât mai urgent posibil.

Problemele la stomac – Intoxicaţia alimentară

Ne aflăm într-o stare de mare nemulţumire faţă de o altă persoană, este, de fapt, manifestarea în plan fizic a tuturor gândurilor otrăvite pe care le nutrim faţă de aceasta. Deci, vina ne aparţine în totalitate!

Soluţia psihologică:

În primul rând, să manifestăm o mare atenţie la lumea gândurilor noastre! Nu trebuie să avem o atitudine negativă în gândire. Curăţenia gândurilor noastre ne dă garanţia unei sănătăţi mentale şi fizice perfecte, dar pentru ca aceasta să devină posibilă, ar trebui să practicăm toleranţa şi iertarea…

Ulcerul gastric

Mai este numit şi ulcer duodenal şi ne arată că ceva ne roade pe dinăuntru, ceva ne arde şi ne pune sănătatea în pericol, dar acestea nu sunt altceva decât stările de nelinişte, de nervozitate şi de stres pe care le trăim. Ne simţim vinovaţi pentru că nu suntem îndeajuns de buni, ne criticăm şi ne judecăm cu prea multă duritate.

Soluţia psihologică:

Ar trebui să începem prin a face o analiză pentru a vedea ce este cu adevărat important în viaţa noastră, ar trebui să fim mai pozitivi şi mai toleranţi cu noi înşine, ar trebui să ne acceptăm aşa cum suntem, indiferent ce spun ceilalţi. Viaţa noastră este doar a noastră şi noi nu trăim decât pentru evoluţia noastră. Toate acestea dacă sunt aplicate, ne vor aduce vindecarea în cel mai scurt timp.

Sursa

Celebra casă de modă de lux, Prada, renunţă la blănuri
Articolul anterior
Un minor din Nisporeni s-a înecat
Articolul următor
Alte articole interesante