Iată câteva dintre semne că ai prea mult estrogen în corp!

Estrogenul este unul dintre cei mai importanți hormoni femenini din corp, care este responsabil de buna funcționare a sistemului reproducător. De accea, este foarte important să menținem doza optimă a acestui hormon, ceea ce este foarte greu, având în vedere expunerea zilnică la toxine sau viața plină de stres.

separator

Iată care sunt simptomele unui supradozaj de estrogen:

  1. Ciclul menstrual este nergulat și cu dureri;
  2. Dereglări ale glandei tiroide;
  3. Îngrășare bruscă;
  4. Vedere înțetoșată;
  5. Căderea părului;
  6. Oboseala;
  7. Insomnie;
  8. Metabolism lent;
  9. Sindrom premenstrual dureros,
  10. Libido scăzut.

Pentru a-ți recăpăta echilibrul hormonal, medicii recomandă să eviți expunerea la xenoestrogeni, care sunt substanțe chimice de sinteză, care imită în corpul uman efectele hormonilor estrogeni. Din păcate, acești compuși toxici îi regăsim în apa de la robinet, în lactatele prelucrate, în recipientele de plastic, care conțin BPA. Așadar evitați-le, dacă nu doriți un nivel ridicat de estrogen.

Dacă vei adopta o alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume, sistemul limfatic se va activa și va elimina toxinele din organism. Esențial este să bei minimum 2 litri de apă pe zi și dacă vă permite sănătatea, să intrați măcar o dată pe săptămână la saună. Și ficatul, ajută organismul să elimine toxinele și chimicalele, dar pentru asta, el însuși trebuie să funcționeze corect. Pentru asta mînâncă cât mai multe fructe și legume care au culoarea verde, adică salata, broccoli, varză, anghinare, sfeclă, ceapă și usturoi.

 

 

Mască cu dovleac pentru ten uscat
Articolul anterior
Trupa SunStroke Project a lansat o piesă și un videoclip nou. Video!
Articolul următor
Alte articole interesante