În ce spitale vor activa medicii români sosiți în Republica Moldova?

Un grup de medici şi asistenţi medicali din România vor oferi suport sistemului medical din Republica Moldova, în lupta cu infecția Covid-19, pe o durată de 15 zile, începând cu 30 aprilie curent, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a Republicii Moldova.

separator
Din grupul de participanţi la misiunea din Republica Moldova fac parte specialişti din asistenţa medicală primară, asistenţa medicală urgentă, medicină internă şi terapie intensivă.

Medicii din România îşi vor desfăşura activitatea în instituţiile medicale din Republica Moldova, după cum urmează: Spitalul Clinic Republican -10 medici, Institutul de Medicină Urgentă – 15, Spitalul Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” – 5, Spitalul Clinic din Bălți – 4 și Cahul – 8.

Misiunea medicală din România are drept scop sprijinirea cadrelor medicale din Republica Moldova, în vederea controlului infecției Covid-19. Totodată, Republica Moldova urmează să primescă ajutoare în formă de echipamente medicale şi medicamente din România.

Ambasadorul SUA la Chișinău distribuie prânzuri gratuite medicilor care luptă cu Covid-19
Articolul anterior
30 aprilie: (+) 126 cazuri noi de coronavirus în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante