În Moldova, indicele de transmitere a infecției Covid-19 se menține la un nivel înalt

Indicele de transmitere a virusului Covid-19 în țara noastră rămâne unul înalt, acesta constituind 1,02. Altfel spus, 100 de pacienți transmit virusul către alți 102 pacienți.

separator

Cea mai gravă situație se atestă în raioanele Ungheni și Hâncești, unde rata de transmitere este de 1,6. Locuitorii raioanelor Soroca, Rezina și Leova prezintă, de asemenea, un risc ridicat de boală.

Aici, 10 persoane infectate pot infecta simultan 15 persoane sănătoase.

Noul coronavirus se răspândește cu mare viteză și în raioanele Glodeni, Ștefan Vodă, Cantemir, Criuleni, Căușeni și Dondușeni. Aici, indicele de transmitere variază între 1,2 și 1,4.

În Chișinău se remarcă o situație alarmantă. Aici 10 pacienți transmit virusul la 11 persoane sănătoase. O situație similară este în raioanele Anenii Noi, Sângerei, Fălești, Nisporeni.

În Edineț, Orhei, Strășeni, Ialoveni și UTA Găgăuzia, rata de infectare este de 1,00. Ușor mai scăzută este în Briceni, Cahul, Ocnita, Drochia, Râscani, Telenești, Călărași, Florești, Cimișlia și în regiunea transnistreană.

Potrivit medicilor, doar în cazul în care indicele de transmitere va scădea sub 1,00, se va putea spune că virusul este în retragere:

„Este greu, dar observăm că, în timp, rata infecției a scăzut de la 2,6 la 1,01 – cât avem acum, există încă multă muncă în unele regiuni. Timp de două săptămâni la rând, indicatorii trebuie să fie sub 1 pentru a avea succes în controlul infecției „, spune epidemiologul Alexei Ceban.

Chișinăul ocupă primul loc în ceea ce privește numărul de cazuri COVID-19. Șapte mii de infectați au fost înregistrați aici. Pe locul doi se află Bălți, unde există aproape 1,5 mii de cazuri de infecție.

sursa: www.publika.md

O femeie din Comrat, jefuită de bunuri în valoare de un milion de lei
Articolul anterior
Un medic din Bălți s-a reinfectat cu Covid-19 și a murit
Articolul următor
Alte articole interesante