În Singapore, a fost dezvoltat un test pentru coronavirus ce oferă rezultatul în 5 minute

În Singapore, a dezvoltat un test pentru coronavirus, ce oferă rezultat în cinci minute. Oamenii de știință se așteaptă ca licența de utilizare în masă a testului nou Covid-19 să fie aprobată într-o lună.

separator
Oamenii de știință din Singapore au creat un test expres pentru coronavirus, permite obținerea unui rezultat în cinci minute. Dezvoltarea a fost realizată de angajații Agenției pentru Știință, Tehnologie și Cercetare, scrie ziarul The Straits Times.

„Ne așteptăm să obținem o licență pentru utilizarea în masă a testului Covid într-o lună”, a spus profesorul Jackie In, șeful laboratorului din departament. Potrivit acestuia, „studiile clinice efectuate într-unul dintre spitalele de stat din țară, care au arătat o precizie ridicată a studiilor, au fost deja finalizate”. „După obținerea permisiunii de a le folosi, testele vor merge nu numai la spitale obișnuite, ci la aproape toate clinicile”, a spus medicul.

Profesorul a mai spus că „în majoritatea cazurilor, metoda PCR (reacția în lanț a polimerazei) cu transcriere inversă este utilizată pentru a detecta virusul în materialul biologic uman.” Potrivit specialistului, „sub influența enzimelor, schimbărilor de temperatură, procesul de amplificare duce la o creștere a ADN-ului”. Acum, a continuat ea, „este nevoie de aproximativ trei ore pentru a efectua analizele, cea mai mare parte a timpului este alocată schimbărilor de temperatură”. Noua metodă „vă permite să copiați secțiuni de ADN fără expunere la temperatură”, a spus managerul de proiect.

După cum a menționat Ministerul Sănătății din Singapore, de la sfârșitul lunii ianuarie până la 20 martie, au fost efectuate aproximativ 38 de mii de teste pentru coronavirus în țară, au fost examinate aproximativ 25 de mii de oameni. Laboratoarele locale pot prelucra în prezent până la două mii de astfel de teste pe zi.

Prințul Charles a fost testat pozitiv la coronavirus
Articolul anterior
Elveția a donat echipamente medicale pentru 68 de centre de sănătate și 211 oficii ale medicilor de familie din țara noastră
Articolul următor
Alte articole interesante