Incontinența NU este un subiect tabu

Poate sunteţi una dintre milioanele de persoane care se confruntă cu slăbirea funcţiei vezicii urinare. Sau poate aveţi grijă de cineva drag sau lucraţi la un centru profesionist de îngrijire a persoanelor ce suferă de incontinenţă. Află ce este incontinența urinară și care sunt cele mai eficiente soluții pentru ameliorarea problemei, asigurarea unui nivel înalt de confort fizic și moral și creșterea calității vieții!

separator

Incontinența urinară reprezintă o pierdere accidentală sau involuntară de urină datorită unei disfuncții a vezicii urinare și/sau a structurii musculare a planșeului pelvin. Aceasta afectează bolnavii nu numai din punct de vedere fizic, ci și psihic. Însă există modalități de a-i reduce impactul.

Problema incontinenței trebuie tratată la nivel holistic – crescând eficiența modalității de îngrijire a pacienților și găsind cele mai potrivite produse și metode de tratament.

Incontinența este un subiect tabu de prea mult timp. Pentru a realiza dezvoltarea direcțiilor și standardelor moderne de îngrijire a incontinenței, este necesar să se discute liber despre incontinență și despre impactul acesteia asupra persoanelor afectate.

Pentru ca pacienții să se bucure de cel mai ridicat standard de calitate a vieții, ei au nevoie de produse moderne, care să ofere:

  • Un nivel ridicat de confort
  • Un nivel ridicat al calității
  • Un maximum de discreție
  • Fiabilitate
  • Posibilitatea de a alege produsul care li se potrivește
  • Ușurința în utilizare, în special pentru pacienții care se îngrijesc singuri
  • Protejarea pielii, pentru a evita complicațiile secundare la nivelul acesteia
  • Eficiența costului pe termen lung

Marca comercială TENA  oferă  o gamă largă de produse de cea mai înaltă calitate pentru diferite grade de severitate ale incontinenței.

Marca comercială TENA dezvoltă soluţii inovatoare în centrele de cercetare TENA din Suedia, SUA şi Japonia, în colaborare cu experţii medicali profesionişti. De peste 40 de ani TENA reprezintă standardul european de calitate pentru îngrijirea şi igiena personală.

Ce produse oferă TENA pentru îngrijirea persoanelor cu incontinență urinară?

TENA pune la dispoziție o gamă largă de produse de înaltă calitate pentru toate gradele de severitate ale problemei. Asortimentul TENA include:

  • TENA Scutece tradiţionale pentru maturi – ce conferă protecţie şi comfort pentru persoane cu mobilitate redusă, sau care stau la pat.
  • TENA Scutece-chiloţi – sunt soluția eficientă ce proteajează contra scurgerilor pentru persoanele mobile. Imitarea lengeriei de corp.
  • TENA Absorbante urologice pentru femei. Asigură protecţie împotriva scurgerilor şi libertatea de mișcare.
  • TENA Absorbante urologice pentru bărbați. Asigură protecție împotriva scurgerilor, discreție şi comfort.

TENA Produse pentru îngrijire: 

Tena Protectoare pentru pat – sunt concepute pentru a proteja patul sau alte suprafeţe în timpul schimbării scutecului sau efectuării procedurilor de igienă.

Tena Cremă antiseptică – asigură protecţie suplimentară, fiind ideală pentru pielea iritată şi sensibilă.

Tena Şerveţele umede – potrivite pentru curăţarea delicată şi hidratarea pielii.

Mai multe informații aflați pe www.tena.ro

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

Cum scapă familia Manciu de dușmanii sezonului estival!
Articolul anterior
Video! Zumba, antrenamentul care arde caloriile și te încarcă cu energie!
Articolul următor