Invitro Diagnostics lansează un spot publicitar cu un mesaj pozitiv ”Să ne auzim de bine”

Astăzi, laboratorul medical Invitro Diagnostics este una dintre cele mai mari companii medicale private din Republica Moldova, specializată în diagnosticul de laborator și consultații medicale. Iar pentru că în spatele succesului stau oamenii – adevărații specialiști care asigură standarde internaționale în calitatea deservirii și diagnosticului – Invitro Diagnostics a decis să îi celebreze într-un spot cu și DESPRE OAMENI.

separator

”Să ne auzim de bine!”  este sloganul acestui spot, la baza căruia stă ideea că fiecare medic, specialist de laborator, asistent medical este în primul rând un om, care are aceleași nevoi și care empatizează cu fiecare istorie și problemă în parte a fiecărui pacient.

”Abordarea noastră este că,  odată ce pășești pragul Invitro Diagnostics nu te mai simți pacient. Ești parte a unei familii mari unde ne îngrijim unul de altul, unde ești tratat cu respect și te simți în siguranță. Un diagnostic corect este primul pas spre o viață sănătoasă, iar noi vrem să ne auzim de bine și să ne bucurăm împreună de veștile bune ale oamenilor”, spune Silvia Morgoci, director medical Invitro Diagnostics.

Actualmente, laboratorul medical Invitro Diagnostics deservește clienții săi  în  9 centre medicale de recoltare a analizelor în Chișinău și unul în orașul Hîncești. Compania intenționează să se dezvolte în continuare, pentru a putea oferi cele mai bune servicii:

  • peste 1000 de analize și teste medicale;
  • consultații medicale specializate;
  • ultrasonografie de performanță 4 D.
”Ne dorim o societate informată și educată. Mereu le spunem oamenilor că e mai ușor să previi decât să tratezi o maladie. La Invitro Diagnostics dispunem de soluții inovatoare de diagnosticare și cei mai buni specialiști în domeniul medical din țară. Tot ce avem nevoie acum este o atitudine responsabilă față de propria sănătate și față de sănătatea celor dragi”, afirmă șeful de laborator Sergiu Armașu.

Pentru că grija față de oameni este prioritatea numărul unu la Invitro Diagnostics, în acest an laboratorul medical ne bucură cu planuri pe termen lung – dezvoltarea segmentului diagnostic-consultativ specializat prin extinderea numărului de specialiști înalt calificați care oferă consultații medicale. Pe lângă medicii interniști, imagiști, alergologi, obstetricieni-ginecologi, urologi, endocrinologi, mai nou puteți consulta și medicul oncolog-mamolog, gastroenterolog și pediatru. Echipa laboratorului medical este deschisă solicitărilor și cererilor din partea clienților fideli prin oferirea accesului la servicii medicale de calitate!

Istoria  Invitro Diagnostics a  început  în anul 2014, odată cu înființarea companiei, actualmente unul din liderii locali în prestarea serviciilor de laborator medical de performanță. În 2018 laboratorul a fost acreditat conform cerințelor ISO 15189:2014. Controlul calității reprezintă unul din principalele obiective Invitro Diagnostics. Controlului extern al calității asigurat de RIQAS (Marea Britanie) confirmă indubitabil exactitatea și calitatea tuturor analizelor de laborator efectuate.

Mai multe informații găsiți accesând site-ul laboratorului  www.invitro.md.

Negocierile de aderare la UE: Moldova finalizează screening-ul pentru trei clustere din șase

Republica Moldova a finalizat procesul de screening pentru trei din cele șase clustere tematice în cadrul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, informează publicația ucraineană Evropeiskaya Pravda, scrie democracy.md.

Potrivit unui reprezentant al Comisiei Europene, până la sfârșitul lunii mai 2025, Moldova va încheia screening-ul și pentru al patrulea cluster. Până acum, au fost finalizate clusterele:

  • Clusterul 1: Probleme fundamentale
  • Clusterul 2: Piața internă
  • Clusterul 6: Relații externe

De asemenea, screening-ul pentru Clusterul 3: Competitivitate și dezvoltare incluzivă este în curs de finalizare și se estimează că va fi încheiat până la sfârșitul lunii mai.

„Reuniunile bilaterale de screening cu Moldova vor continua până la finalul anului 2025. Moldova s-a prezentat foarte bine pregătită și a fost receptivă la acest proces”, a declarat oficialul european.

Potrivit sursei, Moldova, care a început negocierile de aderare în același timp cu Ucraina, a înregistrat un avans considerabil și ar putea deschide negocierile oficiale pentru Clusterul 1 mai devreme decât Ucraina.

Diplomați europeni au precizat că „Ungaria blochează progresul negocierilor Ucrainei”, fapt ce ar putea determina Uniunea Europeană să continue procesul de aderare cu Moldova independent de Ucraina.

Astfel, o conferință interguvernamentală cu Republica Moldova ar putea avea loc provizoriu în septembrie 2025. Aceasta ar fi organizată de statul care deține președinția Consiliului UE – până la 1 iulie 2025, Polonia, urmată de Danemarca.

Oficialii europeni subliniază că procesul de aderare al Moldovei nu este condiționat de cel al Ucrainei, ceea ce permite avansarea separată a negocierilor.

Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitrii Constantinov, are interdicție de a părăsi țara

Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitrii Constantinov, are interdicție de a părăsi teritoriul Republicii Moldova, fiind vizat într-un dosar penal. Potrivit declarațiilor sale, ancheta ar urmări implicarea sa în instituirea Comitetului Executiv al Găgăuziei, controlat de Șor, transmite IPN.

„Vineri, procuratura din Găgăuzia mi-a înmânat o decizie prin care nu am dreptul să părăsesc Moldova timp de două luni, invocând faptul că am un dosar penal”, a declarat președintele Adunării Populare pentru GRT.

Constantinov a precizat că pe numele său a fost deschis un dosar penal încă acum doi ani, pentru „fraudă”. Ancheta ar viza o unitate de producere a alcoolului, pe care o numește „afacere de familie”. O altă presupunere este că interdicția de a părăsi țara i-ar fi aplicată pentru rolul său în aprobarea Comitetului Executiv al Găgăuziei.

„Nu m-au lăsat să ies <…> mi-au spus să nu mă joc cu mașinăria de stat pentru că voi ajunge în locuri neplăcute”, a declatat Constantinov.

De remarcat este că președintele Adunării Populare și bașcana Evghenia Guțul au fost cei care au semnat acordul cu banca rusă Promsvyazbank (controlată de Ministerul rus al apărării), prin care au fost transferați bani pentru coruperea alegătorilor la scrutinul din toamna anului trecut.

În luna martie a acestui an, Curtea de Apel din Comrat a suspendat executarea acordului menționat. În celălalt dosar menționat de Constantinov, unitatea de producere a alcoolului figurează acum ca fiind lichidată. Adresa acesteia coincide cu adresa companiei MEDELEAN-AGRO, specializată în producerea culturilor cerealiere, plantelor tehnice și furajelor. În decembrie 2023, Constantinov a confirmat presei locale că ofițeri ai Centrului Național Anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul său, precum și la domiciliul fiului său și al angajaților unității de producere a alcoolului.

Solicitată de IPN să confirme statutul procesual al lui Constantinov, Violina Moraru, responsabilă pentru comunicarea Procuraturii Generale cu mass-media, a comunicat că „în scopul respectării confidențialității urmăririi penale momentan nu pot fi oferite detalii pe caz”.

17 medicamente noi vor apărea în farmaciile din Republica Moldova

Un număr de 17 medicamente noi vor apărea în farmaciile din Republica Moldova. Lista acestora a fost autorizată de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), transmite MOLDPRES.

În total, Comisia medicamentului din cadrul AMDM a autorizat astăzi 25 de produse medicamentoase, dintre care 17 – primar (medicamente noi) și opt – repetat.

Printre medicamentele autorizate primar se numără VizuSol și Dexanest.

VizuSol sunt picături oftalmice utilizate la adulți pentru tratamentul inflamației postoperatorii după intervenţii chirurgicale la nivelul ochiului.

Dexanest este utilizat pentru asigurarea sedării pentru pacienţi adulţi în secţiile de terapie intensivă, anestezie și reanimare din spitale sau pentru sedarea conștientă în timpul diferitelor proceduri de diagnostic sau proceduri chirurgicale.

Alertă! Cod galben de ploi puternice și inundații în Moldova
Articolul anterior
Mai multe zone din Europa ar putea dispărea sub ape până în 2100!
Articolul următor
Close menu