Mierea de salcâm îmbunătățește aspectul pielii, întărește imunitatea și combate sindromul de oboseală cronică

Mierea de salcâm este fină și delicioasă, datorită conținutului mare de fructoză, apă și parfum de flori. Aceasta conține în special polen de salcâm și alte flori de câmp care înfloresc primăvara devreme. Mierea de salcâm conține vitaminele B1, B2, B6, B12, acid folic, enzime, fitohormoni, flavonide cu acțiune antioxidantă, substanțe cu efect antibacterian, dar și minerale precum siliciu, magneziu, fosfor, kaliu, cupru și sulf. Medicii fitoterapeuți consideră mierea de salcâm un medicament eficient pentru răceală, astenie (oboseală cronică) şi nevroze.

separator

Mierea de salcâm are proprietăți expectorante, sedative și cicatrizante, tratează inflamația la nivelul gâtului, îmbunătățește activitatea inimii, combate constipația. Mierea te ajută chiar să pierzi kilogramele în plus, atunci când este folosită în loc de zahăr în dietă.

Mierea de salcâm îmbunătățește aspectul pielii

Mierea conține fier, zinc, kaliu, calciu, vitamina C și alți antioxidanți care ajută la reducerea ridurilor, calmează inflamațiile pielii și ameliorează apariția cicatricilor, roșelii și arsurilor solare.

Previne bolile cronice

Antioxidanții din acest tip de miere sunt buni pentru reducerea stresului oxidativ, ceea ce reduce riscul de a dezvolta boli cronice precum cancer, artrită și boli de inimă.

Întărește sistemul imunitar

Mierea conține ,,antiobiotice”, care previn infecțiile, combat inflamația la nivelul gâtului și stomacului.

În combinație cu apă și lămâie, mierea de salcâm reduce pofta de dulce, menținând o senzație de sațietate. De asemenea, acest tip de miere stimulează arderile, necesare pentru a pierde ușor kilogramele în plus.

Precauții pentru consum: mierea trebuie consumată moderat, indiferent de tipul ei, maxim câte 3 lingurițe pe zi. Mierea nu se consumă pe stomacul gol dacă suferi de hiperaciditate gastrică, reflux gastro-esofagian, gastrită, ulcer gastro-duodenal. În fazele de acutizare ale bolilor gastro-intestinale aceasta este chiar contraindicată.

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

Prințesa din Thailanda – un adevărat fashion icon
Articolul anterior
El este cel mai sexy ginecolog din lume!
Articolul următor