Mineralul care îți crește imunitatea!

Zincul este un oligoelement esențial pentru organismul uman, deoarece contribuie la funcționarea optimă a sistemului imunitar, intervine în metabolismul insulinei și joacă un rol important în producerea testosteronului. Și nu e tot…

separator

Întărește sistemul imunitar

În sezonul rece, organismul nostru luptă cu o serie de viruși care provoacă mai multe tipuri de infecții virale. Cu toții cunoaștem faptul că frecvența îmbolnăvirilor ține de sistemul nostru imunitar. Or, pentru ca mecanismul de apărare să funcționeze corespunzător, trebuie să avem o alimentație echilibrată și diversificată. Specialiștii recomandă zincul ca fiind unul dintre substanțele importante ce contribuie la creșterea imunității și combaterea răcelii.

Este eficient în tratarea infertilității

În ultima vreme, tot mai multe cupluri se confruntă cu problema infertilității. Cauzele pot fi multiple, dacă vorbim însă de sterilitatea masculină, cercetătorii au descoperit că lipsa zincului în organismul bărbatului perturbă funcția sistemului reproductiv prin scăderea apetitului sexual, scăderea calității și cantității spermei și chiar este asociat cu impotența.

Unghii netede, păr strălucitor și piele fină!

O femeie se mândreşte cu părul ei bogat şi strălucitor şi cu unghiile ei sănătoase şi îngrijite. Dar ce se întâmplă atunci când strălucirea părului şi rezistenţa unghiilor dispare? Firele de păr devin subțiri, iar unghiile pătate și exfoliate. Specialiștii explică că aceste dereglări sunt consecința lipsei unor vitamine din organism și a carenței de zinc.

Un efect imediat al curelor de slăbire nerecomandate – carența de zinc

Pentru că zincul se găsește în cantități mici în organismul uman, un aport insuficient, chiar și pe perioade scurte de timp, va perturba funcționarea normală a organismului. Cu siguranță, toate ne dorim un corp de invidiat, dar acest fapt nu trebuie să ne afecteze sănătatea. Fără un aport de vitamine și minerale rezistența organismului scade, astfel suntem expuși diverselor infecții.

Acţiunile zincului asupra organismului nu se limitează aici: este necesar în perioada de creştere, ajută la sinteza proteinelor, a acizilor graşi şi la sinteza membranei celulare. Este un mineral important pentru sistemul nervos și lista poate continua… De aceea, carenţele de zinc produc la rândul lor o serie de afecţiuni.

Zinkit® – supliment alimentar

În cazul unor afecțiuni cauzate de lipsa zincului din organism se recomandă suplimentele alimentare, cum ar fi Zinkit®. Acesta este un supliment alimentar sub formă de comprimate efervescente a câte 10 mg de sulfat de zinc fiecare. Doza recomandată de specialişti este de 1-2 comprimate efervescente de Zinkit® pe zi, timp de 3-6 luni, în funcţie de afecţiune.

Mai mult decât atât, Zinkit® este indicat în cazul adolescenţilor, sportivilor şi vegetarienilor, aceste categorii fiind mult mai predispuse la carenţe de zinc din cauza stilului alimentar adoptat.

Zinkit® pentru o viață sănătoasă!

Text: Snejana Țugui

Zinkit®

Maria Marian: „Serviciul de Slăbit Sănătos – a schimbat destine, chiar și pe al meu!”
Articolul anterior
Află, de ce participantele proiectului consumă alimente cu calorii negative!
Articolul următor
Alte articole interesante