Moldovenii care dețin polița de asigurare medicală și nu au utilizat serviciile de sănătate ar trebui să fie recompensați

Moldovenii care dețin polița de asigurare și nu au utilizat serviciile de sănătate trebuie să fie recompensați. Anterior, o inițiativă în acest sens a fost lansată de Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), care consideră că trebuie creat un sistem de recompense pentru sănătate, care să stimuleze cetățenii să-și mențină modul sănătos de viață.

separator
Potrivit IPRE, 80 la sută dintre moldovenii asigurați medical nu au utilizat niciodată serviciile medicale acoperite de polița medicală pe parcursul ultimului an.

Pentru a promova această inițiativă, experții IPRE au lansat un spot grafic, în care autorii propun câteva exemple de recompensare a celor mai conștiincioși asigurați, cum ar fi acordarea gratuită a poliței de asigurare pe un termen prestabilit, abonamente la săli de sport, bazine de înot și alte măsuri de menținere a unui mod de viață sănătos.

IPRE consideră că recompensele pentru sănătate sunt o investiție într-o societate sănătoasă, deci și într-o economie mai favorabilă. Astfel, cheltuielile publice pentru intervenții medicale și tratamente vor fi diminuate, iar banii pe care-i plătim în fondurile asigurărilor obligatorii vor fi direcționați spre activități de profilaxie și alte măsuri de prevenire a riscurilor de îmbolnăvire.

sursa: fisc.md, via realitatea.md

Ediția 15, ep. 1: Iată cine sunt participantele proiectului Slăbește Sănătos
Articolul anterior
Accident cu implicarea unui microbuz de rută în Capitală. O femeie a fost transportată la spital
Articolul următor
Alte articole interesante