Nu arunca axul nucii! Are o mulțime de beneficii pentru sănătate de care nu bănuiai

Conform cercetărilor, lipsa de iod din organism este cauza multor boli, inclusiv tulburări ale glandei tiroide, glandelor mamare, adenomul de prostată. Deficitul de iod se manifestă prin creșterea neașteptată în greutate, oboseală și slăbiciune, căderea părului, piele uscată și neuniformă, senzație de frig, modificări ale ritmului cardiac, probleme de învățare și de memorie, menstruații neregulate.

separator
Uimitor, dar medicina populară consideră că axul nucii poate ajuta la tratarea mai multor afecțiuni, fiind cea mai bună sursă pentru a compensa deficitul de iod în organism. În acest caz, proprietățile curative ale axului de nucă sunt oportune.

Puneți jumătate de cană de axe de nuci într-un vas, turnați peste ele 2 căni de apă rece. Puneți amestecul la fiert. Când lichidul a dat în clocot, faceți focul mic şi lăsați-l să fiarbă 10 minute. Decoctul obținut se răcește, se filtrează şi se bea câte o înghițitură , de 3 ori/zi, înainte de mese. Durata consumului acestui lichid variază de la 1 la 4 săptămâni. Rezultatul este îmbunătățirea sănătății, restabilirea echilibrului mental, normalizarea metabolismului ș.a.

Decoctul din axe de nuci are proprietăți antiinflamatoareÎn caz de cojunctivită, înmuiați în lichidul obținut discurile de vată şi aplicați-le pe pleoape, câteva minute timp de o săptămână.

Medicina tradițională recomandă decoctul din axe de nuci şi în tratamentul adenomului de prostată, prostatitei, chisturilor ovariene.

În acest caz turnați 1,5 căni de apă clocotită peste 2 linguri de axe de nuci. Fierbeți amestecul 20 de minute la foc mic. Lăsați o oră să se infuzeze şi consumați de 3 ori/zi

Tinctura de alcool din axe de nuci este pe larg răspândită în tratamentul mai multor afecțiuni: în cazul bolilor tiroidiene, tractului gastro-intestinal. Se pune într-o sticlă întunecată de 0,5 l, o treime din volum cu axe de nuci, se toarnă alcool şi se lasă se infuzeze timp de 2-3 săptămâni. După care se filtrează şi se consumă câte 1 lingură înainte de mâncare.

Axele de nuci pot fi de mare ajutor în tratamentul diabetului zaharat.

Pentru aceasta turnați peste 2 linguri de axe, vodcă sau alcool atât cât să le acopere. Lăsați să se infuzeze 1 săptămână. Consumați tinctura zilnic câte 5-6 picături dizolvate în 2 linguri de apă. Perioada tratamentului poate varia de la 3 săptămâni până la 3 luni, iar pentru a monitoriza eficacitatea e nevoie de analiza nivelului de zahăr din sânge.

Frecțiile cu tinctură de axe de nuci ajută în tratamentul radiculitei și durerilor la nivelul articulațiilor. Medicina populară recomandă consumul tincturii de axe de nuci în cazul indigestiei prelungite, pentru a îmbunătăți memoria.

Notă: informațiile din acest articol nu pot substitui recomandările medicului în caz de boală. Consultă medicul tău, înainte de administrarea oricărui tratament naturist.

sursa

Comisia Europeană va anunţa noi reguli privind ambalajele din plastic

Comisia Europeană va anunţa în zilele următoare noi reguli care vizează industria de ambalaje, de la capsulele de cafea şi până la sticlele din plastic de folosinţă unică, în încercarea de a reduce cantitatea de deşeuri generată, transmite Bloomberg.

Noile reglementări sunt destinate creşterii sustenabilităţii ambalajelor, una dintre principalele utilizări ale plasticului şi hârtiei, potrivit unui document de lucru consultat de Bloomberg. Ţările şi firmele din Uniunea Europeană vor trebui să se asigure că ambalajele utilizate de produsele de zi cu zi pot fi reciclate mai uşor sau sunt biodegradabile, transmite Digi24.

„O economie circulară a ambalajelor va ajuta la decuplarea dezvoltării economice de utilizarea resurselor naturale. Cantitatea de ambalaje a crescut mai rapid în ultimii ani decât venitul naţional brut, ceea ce a condus la creşterea emisiilor de CO2 şi a altor emisii poluante, precum şi la supra exploatarea resurselor naturale, a pierderii de diversitate şi la poluare”, se arată în documentul de lucru al Comisiei Europene consultat de Bloomberg.

Noile reguli ar urma să aibă ramificaţii de-a lungul mai multor sectoare, precum producţia de alimente şi fabricaţia produselor chimice. În Uniunea Europeană aproximativ 40% din cantitatea de plastic şi jumătate din cea de hârtie sunt utilizate la ambalaje iar designul lor face deseori dificilă reutilizarea sau reciclarea, scrie Agerpres. Măsurile ar urma să acopere o gamă largă de la abţibildurile de pe mere şi până la pungile de unică folosinţă.

Companiilor li se va cere să folosească cât mai puţine ambalaje, în timp ce ţările vor trebui să se asigure că 65% din totalul deşeurilor de ambalaje sunt reciclate până la finele lui 2025. Potrivit Bloomberg, noile reguli ar urma să fie adoptate miercuri, la pachet cu regulile privind certificatele de eliminare a carbonului.

Un expert în curățenie explică de ce nu trebuie să usuci niciodată hainele pe calorifer, nici măcar iarna

Un expert a avertizat împotriva folosirii radiatorului pentru a usca hainele, deoarece poate face mai mult rău decât bine pe termen lung. Hainele ude adaugă în mod inevitabil umiditate în aer, ceea ce crește riscul de umezeală.

Rebecca Bebbington, expert în consum la NetVoucherCodes, a explicat că procesul duce la mai multă umezeală în aer, ceea ce face ca perioada de uscare să fie mult mai lungă.

Înțeleg de ce fac oamenii acest lucru, dar de fapt crește umiditatea din aer, ceea ce nu este bine”, a adăugat ea. În schimb, încearcă să învârți hainele mai mult, să le spațiezi pe aerator și să folosești lumina naturală care intră”.

Un alt sfat simplu este de a da pur și simplu o centrifugare suplimentară rufelor. Doar încă zece minute în mașina de spălat va elimina și mai multă apă. Când scoți hainele din mașină, acestea vor fi puțin mai uscate înainte de a le pune pe aerator. Hainele ude adaugă în mod inevitabil umiditate în aer, ceea ce crește riscul de umezeală. Acest lucru trebuie evitat.

Cel mai rapid și mai simplu remediu este să deschideți pur și simplu o fereastră. Chiar dacă afară suflă o furtună, deschideți fereastra pentru a favoriza circulația aerului.

Variola maimuței a primit un nou nume. Anunțul făcut de OMS

Variola maimuței a fost redenumită de Organizația Mondială a Sănătății. Până în prezent, această boală a fost cunoscută și sub denumirea de „monkeypox”.

Alertă în Europa. Cazurile de variola maimuței s-au dublat în doar o zi -  Playtech Știri

Monkeypox a fost redenumită „mpox” de către Organizația Mondială a Sănătății, transmite Protv.ro.

„Ambele nume vor fi folosite simultan timp de un an, în timp ce „variola maimuței” este eliminată treptat”, a spus agenția globală, conform SkyNews.

Simptomele variolei maimuței variază, dar includ erupții cutanate, febră, frisoane, ganglioni limfatici inflamați, senzație de epuizare și dureri de cap. Printre simptome se mai numără și leziunile cutanate în zona genitală.

Până în prezent, în România au fost diagnosticați cu variola maimuței 45 de pacienți. Conform Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în total 15 persoane au fost vaccinate împotriva variolei maimuței.

Din cosmetologie la bucătărie! Doctor Lica ne-a gătit rețeta ei preferată!
Articolul anterior
Anunțul autorităților din Moldova despre coronavirusul care face victime în Asia
Articolul următor