Nu arunca axul nucii! Are o mulțime de beneficii pentru sănătate de care nu bănuiai

Conform cercetărilor, lipsa de iod din organism este cauza multor boli, inclusiv tulburări ale glandei tiroide, glandelor mamare, adenomul de prostată. Deficitul de iod se manifestă prin creșterea neașteptată în greutate, oboseală și slăbiciune, căderea părului, piele uscată și neuniformă, senzație de frig, modificări ale ritmului cardiac, probleme de învățare și de memorie, menstruații neregulate.

separator
Uimitor, dar medicina populară consideră că axul nucii poate ajuta la tratarea mai multor afecțiuni, fiind cea mai bună sursă pentru a compensa deficitul de iod în organism. În acest caz, proprietățile curative ale axului de nucă sunt oportune.

Puneți jumătate de cană de axe de nuci într-un vas, turnați peste ele 2 căni de apă rece. Puneți amestecul la fiert. Când lichidul a dat în clocot, faceți focul mic şi lăsați-l să fiarbă 10 minute. Decoctul obținut se răcește, se filtrează şi se bea câte o înghițitură , de 3 ori/zi, înainte de mese. Durata consumului acestui lichid variază de la 1 la 4 săptămâni. Rezultatul este îmbunătățirea sănătății, restabilirea echilibrului mental, normalizarea metabolismului ș.a.

Decoctul din axe de nuci are proprietăți antiinflamatoareÎn caz de cojunctivită, înmuiați în lichidul obținut discurile de vată şi aplicați-le pe pleoape, câteva minute timp de o săptămână.

Medicina tradițională recomandă decoctul din axe de nuci şi în tratamentul adenomului de prostată, prostatitei, chisturilor ovariene.

În acest caz turnați 1,5 căni de apă clocotită peste 2 linguri de axe de nuci. Fierbeți amestecul 20 de minute la foc mic. Lăsați o oră să se infuzeze şi consumați de 3 ori/zi

Tinctura de alcool din axe de nuci este pe larg răspândită în tratamentul mai multor afecțiuni: în cazul bolilor tiroidiene, tractului gastro-intestinal. Se pune într-o sticlă întunecată de 0,5 l, o treime din volum cu axe de nuci, se toarnă alcool şi se lasă se infuzeze timp de 2-3 săptămâni. După care se filtrează şi se consumă câte 1 lingură înainte de mâncare.

Axele de nuci pot fi de mare ajutor în tratamentul diabetului zaharat.

Pentru aceasta turnați peste 2 linguri de axe, vodcă sau alcool atât cât să le acopere. Lăsați să se infuzeze 1 săptămână. Consumați tinctura zilnic câte 5-6 picături dizolvate în 2 linguri de apă. Perioada tratamentului poate varia de la 3 săptămâni până la 3 luni, iar pentru a monitoriza eficacitatea e nevoie de analiza nivelului de zahăr din sânge.

Frecțiile cu tinctură de axe de nuci ajută în tratamentul radiculitei și durerilor la nivelul articulațiilor. Medicina populară recomandă consumul tincturii de axe de nuci în cazul indigestiei prelungite, pentru a îmbunătăți memoria.

Notă: informațiile din acest articol nu pot substitui recomandările medicului în caz de boală. Consultă medicul tău, înainte de administrarea oricărui tratament naturist.

sursa

Din cosmetologie la bucătărie! Doctor Lica ne-a gătit rețeta ei preferată!
Articolul anterior
Anunțul autorităților din Moldova despre coronavirusul care face victime în Asia
Articolul următor
Alte articole interesante