O doctoriță cu antecedente alergice a dezvoltat semne ușoare de encefalită după administrarea vaccinului Covid-19

Autorităţile mexicane au declarat că studiază cazul unei doctoriţe în vârstă de 32 de ani, cu antecedente alergice, care a fost internată în spital după ce a primit vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva Covid-19.

sursa foto: Reuters

Doctoriţa, al cărei nume nu a fost dat publicităţii, a fost internată în unitatea de terapie intensivă a unui spital public din statul nordic Nuevo Leon după ce a suferit convulsii, dificultăţi de respiraţie şi o erupţie pe piele la jumătate de oră după administrarea vaccinului. Ea a fost vaccinată săptămâna aceasta, raportează Știrile Pro TV.

“Diagnosticul iniţial este encefalomielită”, a declarat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat publicat vineri seara. Encefalomielita este o inflamaţie a creierului şi a măduvei spinării.

Ministerul a adăugat că nu există dovezi din studiile clinice că cineva a dezvoltat o inflamaţie a creierului după administrarea vaccinului.

Femeia are antecedente de reacţii alergice la medicamente precum trimetoprim cu sulfametoxazol, un antibiotic ce combate infecţiile urinare, a relevat Ministerul Sănătăţii.

Peste 126.500 de persoane au murit din cauza Covid-19 în Mexic şi 1,4 milioane s-au infectat.

Prima serie de vaccinuri anti-Covid19 a fost distribuită în Mexic din 24 decembrie, destinate exclusiv angajaţilor din domeniul sănătăţii.

Ţara are contracte de pre-cumpărare pentru 34,4 milioane de doze de la Pfizer (SUA), 77,4 milioane de la compania britanică AstraZeneca, 35 de milioane de la compania chineză CanSino şi 34,4 milioane de la platforma Covax a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) .

Preşedintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, a promis că va vaccina tot personalul sanitar împotriva Covud-19 până la sfârşitul lunii ianuarie şi “cea mai mare parte” a populaţiei sale vulnerabile până în aprilie.

Gestul unui polițist după ce a prins două femei furând alimente într-un magazin
Articolul anterior
Extratereștrii ne-au vizitat și au lăsat gunoi pe Terra, susține un profesor de la Harvard
Articolul următor
Alte articole interesante