O elevă a demonstrat că excesul de telefonie mobilă dăunează creierului. Experimentul cu grâul iradiat

Luciana Lăpuşneanu este elevă în clasa a 11-a la Colegiul „Gh. M. Murgoci” din Brăila. Tânăra a efectuat niște studii de laborator şi analize microscopice timp de cinci luni, demonstrând că folosirea constantă a telefonului mobil poate provoca probleme serioase de sănătate, ce pot duce până la cancer. Experimentele tinerei i-au uimit până și pe academicienii din România.

separator

Lucrarea sa, intitulată “Telefonie-Ecologie–Neoplazie”, a impresionat juriul din care au făcut parte şi doi academicieni, Constantin Toma, profesor de Biologie la Universitatea A.I. Cuza din Iaşi, un specialist în botanică structurală, şi Ionel Miron, profesor de Biologie la aceeaşi universitate, un specialist în hidrobiologie.

Studiul pe care l-a efectuat i-a adus şi locul I la concursul naţional „Educaţia ecologică şi societatea umană” de la Galaţi. Lucrarea ce vizează efectele telefoniei mobile asupra sănătăţii reprezintă rezultatul a cinci luni de cercetare atât teoretică, cât şi practică.

Studiul a inclus mai multe probe de cercetare, iar una dintre acestea, partea interesantă a studiului, a venit când adolescenta a început analizele de laborator şi studiile microscopice la Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor Brăila.

”Lucrarea mea include studii microscopice privind malformaţia plumului şi a embrionului grâului iradiat. Practic, am pus boabe de grâu în mai multe situaţii diferite, însă toate în aceleaşi condiţii de umiditate şi temperatură. Lotul martor a fost ferit de radiaţii, cel de-al doilea lot a stat lângă un rooter wireless deshis permanent pe o perioadă de trei săptămâni, iar apa cu care am udat plantele a stat tot lângă rooter. Al treilea lot de grâu a fost udat cu apă încălzită într-un cuptor cu microunde. După 21 de zile, am observat că lotul wireless, cum l-am numit eu, avea un aspect degenerat. Era uscat, faţă de celelalte loturi care erau verzi. Am vrut să duc cercetarea mai departe şi am analizat plantele şi microscopic. Am constatat aceleaşi malformaţii ale plumului şi embrionului de grâu la lotul care a stat lângă rooter”, explică eleva întregul proces pe care l-a sintetizat în lucrarea ştiinţifică.

În paralel, a făcut şi alte experimente legate de capilarele plantelor, ce se aseamănă destul de mult cu cele umane, constatând că apa urcă de patru ori mai puţin pe capilarele plantelor afectate de undele electromagnetice ale rooterului.

”Ţesutul nostru cefalic se încălzeşte când vorbim la telefonul mobil şi acest lucru se poate observa uşor în imaginile termografice. Coroborând ceea ce am obţinut din studiul teoretic şi din cel practic, am concluzionat că toate aceste gadgeturi, de la telefoane şi până la laptopuri şi tablete, deci tot ceea ce înseamnă unde şi radiaţii electromagnetice, ne influenţează, din păcate, în mod negativ viaţa. Prin acest proiect încerc să îi conştientizez atât pe colegii mei, cât şi pe cei din jur în legătură cu pericolul la care se expun, să îi încurajez să se protejeze şi să renunţe la această dependenţă de telefonul mobil. Ca soluţie la această problemă, m-am gândit că putem folosi dozele de aluminiu, pe care le putem tăia, aplatiza şi le putem pune în pereţii apartamentului sau casei unde locuim, pentru a ne izola de radiaţiile electromagnetice. Ar fi de preferat să se procedeze astfel în camerele copiilor, unde să nu fie introduse niciun fel de gadgeturi”, mai punctează eleva olimpică la biologie.

Rezultatele studiilor sale sunt confirmate şi de cercetările efectuate la nivel internaţional în domeniul efectelor undelor electromagnetice produse de telefonul mobil asupra sănătăţii umane.

”Există studii care sunt în faza preliminară a concluziilor, însă oferă câteva indicii asupra efectelor pe care îl are telefonul asupra celulelor nervoase şi a activităţii corticale a creierului. S-a observat că utilizarea timp de o oră, o oră şi jumătate pe zi a telefonului mobil, timp de câteva luni de zile, influenţează negativ celulele nervoase şi astfel se explică îmbătrânirea prematură a creierului şi a demenţelor la vârste din ce în ce mai mici. Demenţa era o afecţiune pe care psihologii şi psihiatrii o diagnosticau în jurul vârstei de 65-70 de ani, însă în momentul de faţă debutul acesteia apare undeva la 45 de ani. Aceste efecte asupra omului au început să fie observate de când a început dezvoltarea telefoniei mobile, adică în ultimii 15-20 de ani. De asemenea, utilizarea tefonului mobil se pare că ar fi implicată şi în cazurile de infertilitate masculină, mai ales la persoanele care ţin telefonul foarte aproape de zona pelviană. În ultima perioadă s-au înmulţit cancerele testiculare la bărbaţi, influenţate fiind tot de radiaţiile emise de telefonul mobil”, punctează Valentin Boldea, medic de familie, potrivit adevarul.ro.

Imagini inedite cu Irina Rimes pe vremea când era elevă la Soroca! Cum arăta artista
Articolul anterior
Un incendiu a izbucnit într-o cafenea din centrul Capitalei. Foto
Articolul următor
Alte articole interesante