O familie întreagă a ajuns la spital din cauza unei ,,salate din frunze de leurdă”. Ce confuzie au făcut

O familie întreagă din județul Botoșani a ajuns la spital cu o gravă toxiinfecție alimentară severă. Cei trei membrii ai familiei, cu vârstele de 47, 45 și 19 ani au vrut să consume o salată din frunze de leurdă, dar le-au confundat.

separator
Cei trei au făcut salată din frunze de lăcrămioare, o plantă toxică cu frunzele verzi și late, care de asemenea crește în păduri. Toți au început să se simtă rău duminică seară, la câteva ore după ce au mâncat respectiva salată, a notat monitorulbt.ro.

Tatăl, cel care resimţea se simțea cel mai rău, a sunat la 112. La locuinţa familiei a ajuns un echipaj al ambulanței care i-a preluat pe toţi trei şi i-a transportat la Urgenţe, unde au primit primul ajutor.

„Pacienţii acuzau ameţeli, greaţă şi stare de vomă. Au fost stabilizaţi în serviciul nostru, după care au fost direcţionaţi către secţia de Infecţioase, pentru internare şi supraveghere medicală de specialitate”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Ingestia de lăcrămioare poate provoca efecte adverse, plantele sunt toxice, iar consecinţele pot fi diverse: se pot manifesta ameţeli, stare de greaţă şi vomă, dureri la nivelul gurii şi dureri abdominale, diaree şi crampe stomacale. De asemenea poate fi afectată şi inima, bătăile inimii pot deveni neregulate rapide sau se pot încetini.

24 de ore din viața unui medic obstetrician-ginecolog din Moldova, prin obiectivul unui fotograf de la noi!
Articolul anterior
Smoking-ul – alegerea vestimentară preferată a mirilor pentru ziua nunții lor!
Articolul următor
Alte articole interesante