O femeie însărcinată, aflată în stare gravă, a fost operată la Spitalul Clinic Republican

O femeie în vârstă de 26 ani, aflată în 32 săptămâni de sarcină, a fost operată după ce a suportat o gravă  complicație septică la sinusul maxilar și frontal, edem al pleoapei superioare, cel mai probabil de origine odontogenă. Medicii s-au alertat, întrucât era vorba despre un proces infecțios acut, care putea pune în pericol atât viața mamei, cât și a bebelușului.

separator

În cadrul primei intervenții, s-a efectuat o higmorotomie extranazală, sinusul maxilar era plin cu secreții purulente. De asemenea, s-a făcut o trepanopuncție. Din păcate, până a doua zi, starea pacientei s-a agravat, ceea ce a impus convocarea unui consiliu medical, în care s-a decis că este nevoie de o reintervenție.

În mod urgent, s-a luat decizia să se efectueze o cezariană pentru a nu pune în pericol viața copilului. Intervenția a fost efectuată de către o echipă de medici din cadrul Institutului Mamei și Copilului.

Ulterior, medicii secției ORL au efectuat o intervenție endoscopică la nivelul tuturor sinusurilor, pentru a evita extinderea infecției la creer.

,,Pacienta se afla într-o stare foarte gravă, iar noi am depus un efort maximal pentru a realiza cu success intervenția. În ultimii 8 ani, am efectuat șapte astfel de operații. Intervenția a arătat o evoluție pozitivă și suntem mulțumiți că am reușit să salvăm și viața mamei, și a fătului”, a declarat Andrei Bajureanu, medic ORL.

Tânăra mamă abia așteaptă să își țină bebelușul în brațe, care la moment se află la Institutul Mamei și Copilului.

sursa: www.scr.md

Un copil și-a pierdut viața după ce castelul gonflabil în care se juca pe plajă a explodat
Articolul anterior
Video! Ana Munteanu a lansat o piesă nouă
Articolul următor
Alte articole interesante