Pe timp de pandemie, o femeie a primit un diagnostic greşit de trei ori până a aflat că are cancer

O mamă a povestit trauma prin care a trecut încercând să obţină un diagnostic pentru durerile cumplite de la umăr. Doctorii i-au spus că nu are nimic serios, dar la scurt timp femeia a aflat că suferă de o formă incurabilă de cancer.

Jules Fielder

Jules Fielder a primit sfatul de „a face mai multe exerciții”, după ce a început să se plângă de dureri de umăr, anul trecut. Femeia de 37 de ani, mamă a doi copii, s-a alarmat atunci când a început să scoată un zgomot neobişnut atunci când expira, motiv pentru care a cerut părerea şi altor specialişti. Medicii i-au spus însă că, cel mai probabil, zgomotul se datorează purtării prea mult timp a măştilor de protecţie.

În octombrie, Jules a observat un nodul „de mărimea unui bob de mazăre” în zona gâtului. În urma unei consultaţii i s-a spus că ar putea fi un chist sau o creştere a ganglionilor limfatici. Nesigură de diagnosticul primit, femeia a cerut să i se facă mai multe analize şi o biopsie, lucru care în final a dezvăluit care era adevărul tragic cu care avea să se confrunte. În noiembrie 2021 a primit vestea: suferea de cancer pulmonar.

„Nu am lăsat lucrurile aşa și am cerut investigații suplimentare – biopsia presupusului meu chist a arătat că am de fapt cancer pulmonar dublu. Acum s-a răspândit la coloana vertebrală și la pelvis. Sunt frustrată din cauza diagnosticului greșit. Este îngrozitor să știi că diagnosticul îţi e dat greşit din cauza situaţiei pandemice. Este trist că a trebuit să lupt pentru a putea obţine o programare la doctor şi a trebuit să insist pentru a mi se face teste suplimentare la nodulul din gât”, a spus Jules.

În ciuda faptului că are dureri cumplite la nivelul umărului, un nodul de 3 cm şi un „pârâit” atunci când respiră, Jules spune că se simte încă sănătoasă.

„Zgomotul apare doar când expir; în afară de asta mă simt bine. Sunt suficient de aptă pentru a putea alerga jumătate de maraton. Oamenii presupun că cancerul pulmonar apare doar la fumători de peste 50 de ani, dar nu e aşa. Nu fumez și nu am alte simptome. Cancerul pulmonar are multe simptome şi nu se rezumă doar la tusea cu sânge. Nu am dificultăți de respirație sau dureri. Nu pot sublinia suficient cât de important este să fii verificat de un specialist. Trebuie să ne verificăm corpurile, orice lucru anormal sau orice simţi că nu e în regulă, mergi la medic. Nu-ți asculta vecinul, mergi la medic!”, a adăugat Jules, potrivit The Sun

Jules ia acum zilnic un medicament numit Osimertinib – este utilizat dacă analizele arată că celulele canceroase au o mutație într-o genă numită receptor al factorului de creștere epidermic (EGFR).

„Nu sunt eligibilă pentru operație, așa că mă bazez pe un medicament terapeutic care a fost lansat în 2015. Îmi va ofei câţiva ani de viață. Tot ce pot face ei este să-mi câștige timp, dar eu aleg să nu mă tăvălesc în tristețe. Acum îmi folosesc vocea şi prin rețelele de socializare încec să-i încurajez şi pe alţii să meargă la doctor atunci când semnele arată căc eva nu este în regulă. Vreau să fiu un model pentru fiul meu, Toby, de 12 ani, așa că sunt pozitivă. Cancerul nu mai este o condamnare automată la moarte și în anii următori ar putea exista o scăpare. Din păcate, știu cum voi muri, dar vreau să mă asigur că Toby se poate uita la mine şi va vedea în mine putere”, mărturiseşte femeia.

Aproximativ 48.500 de cazuri noi de cancer pulmonar sunt diagnosticate în Marea Britanie în fiecare an, ceea ce echivalează cu 130 de cazuri în fiecare zi. Este al treilea cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat în Marea Britanie și al doilea cel mai frecvent tip de cancer care apare la femei.

Diagnosticul precoce este este extrem de important; cu cât este depistat mai repede, cu atât şansele ca pacientul să poată fi tratat sunt mai mari.

sursa

O soluție flexibilă pentru viitorii părinți – Procedura FIV Medpark poate fi plătită în 3 etape/P

Știm cât de prețios este visul tău de a deveni părinte și credem că accesul la fertilizare in vitro (FIV) nu ar trebui să fie o povară financiară. De aceea la Medpark ai posibilitatea de a achita procedura FIV în 3 etape, aliniate cu progresul acesteia. Astfel, ai siguranța că investești doar pe măsură ce procesul evoluează conform așteptărilor, beneficiind de flexibilitate financiară și mai multă liniște pe parcursul acestei călătorii importante. 

Etapa 1. Pregătită 

Călătoria FIV începe atunci când te simți complet pregătită de inițierea tratamentului de stimulare ovariană pentru producerea ovocitelor și efectuarea investigațiilor necesare pentru procedura FIV (fără alte investigații costisitoare și inutile). Astfel, la semnarea contractului, achiți 40% din costul total. Pe durata etapei de pregătire, care durează aproximativ 2 săptămâni, medicul reproductolog va monitoriza atent dacă ovocitele se dezvoltă corespunzător și va decide dacă poți merge mai departe. 

Etapa 2. Încrezătoare

În cazul în care medicul confirmă că ovocitele pot fi prelevate, atunci vei putea achita următoarea tranșă de 40% din costul contractului și vei trece la următorul pas. Embriologul va preleva ovocitele și le va fertiliza în laborator, iar ulterior va monitoriza dezvoltarea embrionilor pe durata a 3-5 zile. Dacă embrionii se dezvoltă suficient de bine, vei continua încrezătoare cu etapa finală.

Etapa 3. Plină de emoții

Ultima etapă a călătoriei FIV are loc după formarea embrionilor și verificarea calității lor. În cazul în care aceștia sunt buni, vei achita ultima tranșă de 20% din costul total, urmând ca embrionii să fie transferați în uterul tău. Urmează probabil cea mai emoționantă perioadă pe care o vei trăi – testul de sarcină și rezultatul pe care îl așteptăm la fel de mult ca tine. 

Acum știi de ce să alegi achitarea în 3 etape pentru procedura FIV Medpark:

  • ai flexibilitate financiară și poți gestiona mai ușor costurile; 
  • nu ai stresul financiar de a plăti întreaga sumă la început;
  • achiți tranșele doar dacă procesul FIV progresează conform așteptărilor;
  • simți mai multă siguranță în procesul medical.

Modalitatea de plată în 3 etape le permite să acceseze procedura FIV mai multor cupluri, care, probabil, nu dețin suma integrală pentru a începe sau se gândesc că riscă să piardă banii în cazul în care procesul nu evoluează favorabil. 

Abordarea noastră îți oferă toată încrederea de care ai nevoie pentru a-ți începe călătoria și a te bucura de rezultate spectaculoase!

Acum știi! 

Procedura FIV Medpark poate fi plătită în 3 etape.

Pentru mai multe detalii contactează-ne la +(373) 22 40 00 40.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Este fertilizarea in vitro un proces extrem de anevoios, lung și dificil? Sau e doar un mit?/P

În trecut, procedurile FIV erau mai îndelungate și mai puțin eficiente, necesitând mai multe cicluri pentru a obține rezultate. Unele femei trec prin mai multe încercări de FIV, ceea ce creează impresia că procedura este mereu lungă, dar acestea sunt situații izolate. În plus, și dezinformarea din mediul online alimentează acest mit.

Un studiu publicat în „Human Reproduction”  a arătat că pentru femeile sub 35 de ani, succesul FIV poate ajunge la 50-60% din prima încercare, ceea ce înseamnă că multe cupluri obțin sarcina destul de ușor. Datorită progresului tehnologic, acum un ciclu complet de FIV durează în medie 4-6 săptămâni, incluzând:

  • stimularea ovariană 
  • puncția ovocitelor și fertilizarea 
  • cultivarea embrionilor 
  • transferul embrionar 
  • testul de sarcină
Acum știi!
Pare o procedură complicată, însă pașii sunt simpli, iar rezultatele – spectaculoase.

Ia decizii informate și programează-te la o consultație gratuită la medicul reproductolog Medpark la +(373) 22 40 00 40, disponibil 24/7.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Ce trebuie să mănânci în lupta cu raceala

Pentru tratamentul răcelilor și gripelor medicul poate recomanda,îin funcție de gravitate, antibiotic sau medicamente simptomatice care se eliberează fără prescripție medicală.

Pe lângă acestea, trebuie să știți că există numeroase alimente pe care le puteți consuma pentru a ajuta organismul să lupte împotriva ăacelii.

Usturoi și ceapa

Usturoiul conține un compus numit alicina – o substanță uleioasă, care îi conferă mirosul specific, dar și alte caracteristici și care are proprietăți antioxidante.

Utilizarea unor suplimente care să aibă în compoziție alicină poate fi de ajutor în prevenirea sau tratarea răcelilor.

Ceapa conține compuși antimicrobieni numiți alioni care ajută organismul în lupta cu răceala. În cazul în care aveți o răceală puternică, includeți în salate sau în alte feluri de mâncare ceapa crudă.

Carne slabă

Pentru un sistem imunitar sănătos trebuie să mențineți un aport adecvat de fier. Acest lucru îl puteți face prin consumul de carne rosie slaba, carne de peste si crustacee (in general, crustaceele ofera un tip de fier care este absorbit usor de organism).

Zincul este un alt mineral important care se găsește în carnea slabă și care servește multor funcții din organism, fiind util inclusiv în activarea celulelor albe care luptă cu infecțiile.

Suc de legume

Sucurile de legume proaspete sunt indicate mai ales atunci când suferiți de răceală, deoarece acestea au în compozitțe cantități mari de antioxidanți și alte substanțe nutritive care ajută funcția imunitară. În plus, sucurile de legume vă ajută să rămâneți hidratați.

Ceai verde

Frunzele de ceai verde conțin antioxidanți care stimulează sistemul imunitar.

Miere

Mierea calmează tusea și reduce inflamația din gaâ.

Mierea conține substanțe nutritive ce ajută funcția sistemului imunitar.

Ghimbir

Răceala poate veni însoțită de senzația de greață și de dureri de stomac.

Pentru a diminua aceste simptome puteți consuma ghimbir. Ghimbirul apără organismul de inflamație.

Banane

Bananele sunt tolerate ușor de stomac. Acestea sunt indicate pentru ameliorarea simptomelor de greață, vărsături și diaree – manifestări care însoțesc răceală (mai ales în cazul copiilor).

Bananele conțin mult potasiu, fibre, magneziu și zinc – substanțe foarte importante pentru funcția sistemului imunitar.

Bananele sunt incluse adesea în dietele de recuperare, după răceli puternice care au fost insoțite de tulburări gastrointestinale.

Morcov

Cartofi dulciCartofii dulci sunt cele mai bune surse de beta-caroten (o forma a vitaminei A).Organismul are nevoie de beta-caroten pentru a produce suficiente celule albe in sange care sa lupte impotriva infectiei.Puteti include in mesele zilnice cartofii dulci, copti sau fierti.

IaurtIaurtul contine probiotice – bacterii sanatoase care se gasesc in mod natural in flora intestinala.Consumul de iaurt a fost asociat cu imbunatatirea functiei sistemului imunitar si cu reducerea simptomelor de raceala care sunt insotite si de tulburari intestinale.Puteti adauga miere in iaurt pentru a maximiza eficacitatea iaurtului in tratarea racelii.

Cele mai importante lucruri pe care să le știi înainte de a doua căsătorie
Articolul anterior
Biden a aprobat trimiterea de trupe în România
Articolul următor
Close menu