Peste 2500 cazuri noi de viroze în doar o săptămână, în Capitală. Care sunt simptomele?

Specialiștii susțin că temperaturile crescute din această perioadă creează condiții prielnice răspândirii virozelor. Numai săptămâna trecută, peste 2600 de persoane au fost luate la evidenţa medicilor din Capitală. Cel mai probabil, e vorba despre o epidemie de paragripă, infecție adenovirală și rinovirală.

separator

Simptomele paragripei sunt febra înaltă, răgușeala, tusea, mai puțin secreții nazale. Adenovirusul, pe de altă parte, cauzează mai des dureri de gât, secreții nazale abundente și inflamația conjunctivei ochiului.

O altă viroză care se acutizează în această perioadă este şi tusea convulsivă. Printre cei mai vulnerabili în faţa bolii, sunt copiii de până la doi ani, spun medicii.

Medicii le recomandă părinţilor să se adreseze de urgenţă medicilor în cazul în care copilul prezintă simptome ale bolii.

„Copilul nu are febră, începe o tusă uscată, care trece încetişor în umedă, orice nu ai face, oricare tratament, inhalaţii, siropuri, orice nu ar face mama, tuse se înţeseşte şi spre sfârşitul perioadei catarale trece în accese. Şi atunci tusea asta este destul de chinuitoare pentru copil”, a declarat Ludmila Bîrcă, Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, medic infecţionist, pentru publika.md.

Fiți atenți la simptomele bolii și adresați-vă medicului în timp util!

Alertă! Salvatorii caută un băiețel de 10 ani care a plecat ieri de acasă și nu s-a mai întors
Articolul anterior
Ninge frumos în nordul țării. Imagini de poveste!
Articolul următor
Alte articole interesante