Piperul, supranumit “regele condimentelor”, este considerat unul dintre cele mai sănătoase mirodenii. Acesta are efecte pozitive asupra tractului digestiv, luptă împotriva gripei și a balonării, alungă tusea iritativă și uscată, combate astenia, ajută persoanele cu reumatism, înlătură pietrele la rinichi și contribuie la pigmentarea pielii.
Alungă durerile de gât
Ceaiul din pudră de boabe de piper negru desfundă nasul şi răspândeşte o căldură plăcută în corp.
Contra durerilor de gât se recomandă reţeta următoare: în 250 ml apă fiartă se lasă la infuzat 20 de boabe de piper măcinate şi doi căţei de usturoi. Lichidul se îndulceşte cu miere şi se bea de trei ori pe zi.
Bun pentru siluetă
Piperul arde grăsimile foarte repede și scade pofta de mâncare. Deci, persoanele care vor să slăbească pot apela la ajutorul acestui condiment. De asemenea, piperul este un bun aliment pentru persoanele care au tulburări digestive.
Combate pietrele la rinichi
Pentru ca leacul cu boabe de piper să fie eficient în combaterea pietrelor la rinichi, acestea se iau împreună cu stafide, ce ajută la absorbţia substanţelor benefice.
Se iau stafide mari şi se umplu fiecare cu câte o boabă de piper. În prima zi se mestecă bine şi se înghite o singură boabă, a doua zi se iau două boabe şi aşa mai departe, până la a zecea zi, când se iau zece boabe. Apoi, consumul scade pe parcursul altor zece zile.
Omoară paraziţii intestinali şi detoxifică organismul
Cunoscut ca un antibiotic şi un antiparazitar intestinal, piperul reduce fermentaţia în stomac. Ca şi detoxificant se foloseşte pentru că măreşte producţia de urină, precum şi calibrul vaselor capilare de la suprafaţa pielii, facilitând transpiraţia. Una dintre reţetele indicate în aceste afecţiuni constă în adăugarea a două vârfuri de cuţit cu piper negru într-o cană cu ceai fierbinte de busuioc, mentă sau cimbrişor.