”Planta care m-a salvat de la moarte”. Un bărbat din Bulgaria vorbește despre lupta sa cu cancerul

Un bărbat din Bulgaria vorbește despre propria să viață și despre una din cele mai cumplite confruntări, lupta cu cancerul. Povestea să le dă multor oameni speranță, bărbatul dezvăluind că s-a vindecat de cancer cu ajutorul unui remediu din natură sau, poate, a fost vorba despre o coincidență.

separator

“În 2002, doctorii au descoperit că aveam o tumoră benignă pe creier. Am fost imediat internat la „BLD-Sofia” pentru operație. Tumoră avea 5.5 cm însă operația a avut succes. Din punctul meu de vedere, medicii neurologi din acest spital, sunt cei mai buni din Bulgaria”, povestește bărbatul.

,,După doi ani, tumora s-a dezvoltat la loc și părea să fie recurentă, având aproximativ aceeași dimensiune. Aveam nevoie de o nouă operație- au folosit tehnica laserului și după operație am paralizat pe partea stânga (brațul și piciorul). Au examinat tumora și a reieșit că este atipică.

Apoi, am mers la oncologie, a urmat radioterapia însă nici această tehnică nu a ajutat- operația a reapărut și m-au programat pentru o nouă operație. După operație am mers la centrul de reabilitare și acolo, norocul meu, am cunoscut un bărbat care mi-a schimbat viață. Mi-a povestit că suferă de cancer la rinichi. După ce operația nu a avut succes, i s-a spus că mai are doar 3 sau 4 luni de trăit.

A cunoscut o doamna care i-a dat detalii despre o plantă și cum să prepare o rețeta cu ea. Plantă se numește soc. Este o tufă, care crește mai ales în deșert și pe lângă râuri (se găsește mai ales pe lângă Macedonia)- fructul este asemănător afinelor.

Crește spre finalul lunii august- chiar spre septembrie. Fructul trebuie să fie foarte bine copt pentru a avea proprietăți medicale. Când este cules, trebuie spălat și pus într-un borcan, alternând un rând de soc cu unul de zahăr până când borcanul este plin. Păstrați într-un spațiu unde poate pătrunde soarele pentru a putea fermenta. După două săptămâni, borcanul se sigilează și se pune în frigider.

Puteți face 2, 3 sau 4 borcane dar aveți nevoie de minim 2 borcane pentru a ajunge pentru întregul an. Consumați cel puțin 1 linguriță în fiecare dimineață pe stomacul gol cu 10 minute înainte de masă.

Cineva mi-a menționat pentru prima oară despre această plantă, mai întâi m-a convins despre efectele ei. A început să o consume după ce a primit diagnosticul dificil- au trecut 5 luni de atunci și încă trăia! A mers la un control în urmă căruia a aflat că dispăruse cancerul. Am început apoi să consum și eu. Am așteptat două luni pentru a culege socul și pentru a-l prepara. Am început să beau. Au trecut patru ani de la ultima mea operație- din acel moment nu am mai avut nicio recădere.

Le-am povestit multor oameni despre proprietățile curative ale socului și după ce am discutat cu medicul, mi-a confirmat că și unul din pacienții săi s-a vindecat folosind același remediu- suferea de cancer la sân. În momentul în care a fost întrebată ce medicamente a luat, a spus că s-a făcut bine doar cu ajutorul acestei plante. După ce a fost examinată, concluzia a fost că boală dispăruse complet.

Socul poate fi consumat și împreună cu medicamentele care v-au fost prescrise- au beneficii și în ceea ce privește sistemul imunitar și în cazul multor altor boli. Socul, așa cum am mai menționat, trebuie culese atunci când sunt coapte și dacă gășiți printre ele și fructe verzi, îndepărtați-le! Fructele ar trebui să fie moi și închise la culoare, aproape negre. În ceea ce privește băutură, mai ales la început până când va obișnuiți cu ea, poate fi puțin neplăcută. Îmi venea să vomit în timp ce o consumăm însă în cele din urmă m-am obișnuit. De asemenea, la început, asigurați-va că există o toaletă în apropiere deoarece după o jumătate de ora de la consum, nevoia de a merge la toaletă poate fi frecventă, deoarece fructele au efect laxativ.

Chiar și persoanele care vor să își întărească sistemul imunitar consumă soc. Ajută chiar și în cazul gripei. Doresc tuturor sănătate și fericire și mai ales vindecare grabnică!”, așa se încheie mesajul acestui bărbat.

Deşi florile de soc nu sunt otrãvitoare, consumarea fructelor de soc poate avea efecte adverse asupra organismului. În cantități mari, fructele de soc sunt toxice. Fructele de Sambucus nigra, adică socul de la noi, nu trebuie administrate în cantitate mare deoarece pot să apară efecte adverse, precum greaţă, vomă, arsuri la stomac, îngreunarea respiraţiei, convulsii. Fructele de soc sunt toxice în special atunci când sunt consumate crude sau nu sunt coapte suficient.

În Anglia se face un sos pentru mâncare cu bobițe de soc, chutney cum îi spun ei. În Germania există un fel de mâncare tradițional numit Fliederbeersuppe, care este o supă de fructe de soc. Ungurii folosesc și ei fructele și fac un soi de palincă. În Suedia snapsul aromatizat cu fructe de soc este o băutură populară.
Belgienii au Beers Vlierke, berea cu fructe de soc. Iar în Anglia este bine cunoscut Elderberry Wine, vinul de soc.

Din această poveste putem concluziona că medicina naturistă are puteri vindecatoare. Totuși, nu trebuie să uităm că aceasta nu poate substitui recomandările medicului și tratamentul indicat de specialist în caz de boală”.

Sursa

3 zodii care vor avea parte de miracole în perioada Crăciunului

Fie că este vorba de noroc neașteptat, o reîntâlnire sinceră sau un vis devenit realitate, anumite semne zodiacale sunt mai aliniate cu trăirea a ceva cu adevărat remarcabil în această perioadă festivă. 

Rac

Racul, îngrijitorul empatic al zodiacului, se află adesea în centrul adunărilor de familie în timpul sărbătorilor. Fie că este vorba despre reconectarea cu cei dragi, repararea relațiilor tensionate sau câștiguri financiare extraordinare, Crăciunul acesta va aduce Racului o surpriză plină de căldură.Energia anotimpului amplifică capacitatea naturală a Racului de a avea grijă de ceilalți și, în schimb, vor primi binecuvântări neașteptate. Un mesaj mult așteptat sau o oportunitate neprevăzută le poate ieși în cale, ajutându-i să-și restabilească echilibrul emoțional și pacea.

Leu

Leul vibrant și încrezător este un alt semn care va fi martor la un miracol de Crăciun. Spiritul lor generos și perspectiva optimistă îi aduc adesea în centrul atenției în timpul adunărilor festive, iar de acest Crăciun, carisma lor va sclipi în moduri neașteptate.Leul prosperă într-o atmosferă de sărbătoare dar, în acest an, ei pot primi o lovitură de noroc care depășește chiar și cele mai nebunești așteptări. Fie că este vorba despre o descoperire în carieră, o oportunitate creativă sau o realizare personală pentru care s-au străduit, Leiisimți că Universul le răsplătește munca grea și perseverența. 

Pești
În acest sezon de sărbători, sensibilitatea lor sporită față de magia din jurul lor va aduce experiențe miraculoase. Pentru Pești, miracolul poate veni sub formă de vindecare – fie că este personal, emoțional sau relațional. Ar putea relua legătura cu cineva din trecutul lor sau ducând la un sfârșit o problemă de lungă durată. Alternativ, Peștii ar putea experimenta o descoperire creativă sau o trezire spirituală, ceva care rezonează cu lumea lor interioară profundă. Universul va lucra în moduri misterioase pentru Pești, oferind miracolele la care au sperat în liniște de-a lungul anului.

SăgetătorCunoscuți pentru spiritul aventuros și optimismul nemărginit, Săgetătorul este un semn care crede în puterea posibilității. Condus de Jupiter, planeta norocului și expansiunii, Săgetătorul tinde să experimenteze lovituri bruște de noroc, iar Crăciunul acesta nu face excepție. Acest semn zodiacal îmbrățișează adesea sezonul sărbătorilor cu un sentiment de uimire și entuziasm, care deschide ușa pentru evenimente magice.

Tot mai multe cazuri de cancer intestinal depistate la tineri. Care sunt cauzele

Experții avertizează că rata cancerului intestinal este în creștere în rândul adulților tineri, fără un motiv clar. Deși boala continuă să afecteze mult mai des persoanele în vârstă, creșterea înregistrată în multe țări în rândul persoanelor sub 50 de ani este îngrijorătoare, afirmă Cancer Research UK, potrivit BBC citat de digi24.ro.

Anglia este una dintre țările cu cea mai mare creștere, cu o creștere medie de 3,6% pe an, informează cercetătorii în revista Lancet Oncology. Alimentația necorespunzătoare și obezitatea pot fi printre factorii de risc implicați, spun cercetătorii. Consumul de prea multă carne procesată și de prea puține fibre poate crește riscul.

„Fenomen global”

Studiul, care a vizat 50 de țări între 2007 și 2017, a constatat că 27 au înregistrat o creștere a cazurilor în rândul persoanelor tinere. Multe erau națiuni mai bogate, dar unele erau țări în curs de dezvoltare, spun cercetătorii de la American Cancer Society. „Creșterea cancerului colorectal cu debut precoce este un fenomen global”, a declarat unul dintre autori, Dr. Hyuna Sung. „Studiile anterioare au arătat această creștere în țările occidentale cu venituri predominant ridicate – dar acum, ea este documentată în diferite economii și regiuni din întreaga lume”.

Studiul, care a vizat 50 de țări între 2007 și 2017, a constatat că 27 au înregistrat o creștere a cazurilor în rândul persoanelor tinere. Multe erau națiuni mai bogate, dar unele erau țări în curs de dezvoltare, spun cercetătorii de la American Cancer Society. „Creșterea cancerului colorectal cu debut precoce este un fenomen global”, a declarat unul dintre autori, Dr. Hyuna Sung. „Studiile anterioare au arătat această creștere în țările occidentale cu venituri predominant ridicate – dar acum, ea este documentată în diferite economii și regiuni din întreaga lume”.

Care sunt primele semne și simptome ale cancerului intestinal

Și oamenii trebuiau să fie conștienți de primele semne și simptome, cum ar fi sângele prezent în fecale. Alte simptome pot include: o schimbare persistentă a tranzitului intestinal –  mers la toaleta mai des, cu scaune mai moi, dureri abdominale, disconfort sau balonare.

Cauzele creșterii ratei cancerului intestinal pot ține și de o diagnosticare mai timpurie

Cancer Research UK a subliniat că ratele la adulții tineri au rămas scăzute, aproximativ unul din 20 de cancere intestinale din Regatul Unit fiind diagnosticat la persoanele sub 50 de ani. Din cele 44.100 de cazuri noi în fiecare an în Regatul Unit, aproximativ 2.600 au fost în 25-49 de ani. Purtătorul de cuvânt Jon Shelton a declarat: „Numărul de cazuri de cancer de intestin cu debut precoce, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, în fiecare an în Regatul Unit, este foarte scăzut, prin urmare este dificil să spunem cu certitudine de ce vedem ratele crescând într-un ritm mai rapid într-un grup decât în altul”. Dar factorii de risc precum dieta, obezitatea, alcoolul și fumatul ar putea fi implicați. „Îmbunătățirile în materie de depistare, ceea ce înseamnă că oamenii sunt diagnosticați la o vârstă mai tânără, ar putea juca, de asemenea, un rol-cheie în creșterea ratelor”, a adăugat Shelton. Dr. David Robert Grimes, expert în biostatistică, de la Trinity College din Dublin, a declarat că sunt necesare mai multe cercetări. „Această constatare este interesantă – dar trebuie să rezistăm impulsului de a sări la concluzii, mai ales cu date contradictorii și complicate”, a spus el. „În timp ce titlul ar putea părea îngrijorător în mod izolat, ar putea însemna, de asemenea, că screening-ul și detectarea îmbunătățită ne permit să prindem cancerele mai devreme”.

7 beneficii ale probioticelor pentru sănătatea intestinală

Sănătatea intestinală a devenit un subiect din ce în ce mai important în lumea modernă, odată cu conștientizarea impactului major pe care o digestie sănătoasă îl are asupra stării noastre de bine, scrie evz.ro.

În această călătorie spre o viață mai sănătoasă și echilibrată, probioticele au intrat în prim-plan, fiind considerate adevăratele „bacterii prietenoase” care ne pot îmbunătăți sănătatea intestinală și nu numai. Aceste microorganisme vii au câștigat popularitate datorită efectelor lor benefice asupra sistemului digestiv, imunitar și chiar asupra sănătății mintale.

Iată câteva dintre beneficiile probioticelor pentru sănătatea intestinală și modul în care pot contribui la obținerea unei vieți sănătoase.

1. Restabilirea echilibrului florei intestinale

Probioticele sunt microorganisme vii, de obicei bacterii „bune”, care trăiesc în intestin și ajută la menținerea unui echilibru sănătos al florei microbiene1. În momentul în care această balanță este afectată de factori precum alimentația inadecvată, stresul, antibioticele sau alte medicamente, pot apărea probleme digestive. Probioticele contribuie la restabilirea acestui echilibru, fiind de folos în anumite afecțiuni precum diareea sau sindromul intestinului iritabil.

2. Îmbunătățirea digestiei

Probioticele sprijină descompunerea și absorbția nutrienților din alimente, facilitând astfel digestia. Prin colonizarea intestinului cu bacterii benefice, acestea ajută în stări de balonare, constipație și în alte probleme digestive neplăcute. De asemenea, pot reduce simptomele dispepsiei, precum senzația de arsură în piept și greața.

3. Stimularea sistemului imunitar

O bună parte din sistemul imunitar este localizat în intestin, iar flora intestinală joacă un rol esențial în funcționarea acestuia. Probioticele contribuie la stimularea răspunsului imunitar, crescând rezistența organismului la infecții și luptând împotriva bacteriilor dăunătoare și a agenților patogeni.2 Un intestin sănătos poate proteja, astfel, întregul organism.

4. Reducerea inflamației

Inflamația cronică a intestinului poate apărea în diverse afecțiuni, inclusiv în boli inflamatorii intestinale (precum boala Crohn sau colita ulcerativă). Probioticele pot ajuta la reducerea inflamației și pot contribui la ameliorarea acestor afecșiuni. Cu toate acestea, este important să se consulte întotdeauna un specialist în domeniul sănătății pentru a stabili cea mai potrivită abordare în fiecare caz în parte.

5. Protecția împotriva infecțiilor intestinale

Anumite tulpini de probiotice, precum Lactobacillus și Bifidobacterium, au proprietăți antibacteriene și antivirale3. De exemplu, probioticele pot fi utile în infecții cu E.coli sau cu alte bacterii patogene care pot cauza diaree și alte tulburări digestive.

6. Sprijinirea sănătății mintale

Conexiunea dintre creier și intestine este bine cunoscută în medicină și cercetare, iar probioticele pot juca un rol important în acest aspect. Anumite tulpini probiotice pot influența producția de neurotransmițători, cum ar fi serotonină, care este asociată cu starea de bine și cu sănătatea mintală.

7. Susținerea sănătății generale

Pe lângă beneficiile specifice pentru sănătatea intestinală, probioticele pot avea efecte pozitive asupra sănătății generale a organismului. Prin îmbunătățirea digestiei, stimularea sistemului imunitar și reducerea inflamației, aceste microorganisme pot susține sănătatea cardiovasculară, metabolismul și pot contribui la menținerea unui nivel optim de energie.

Probioticele aduc o serie de beneficii sănătății, dar este important să se aleagă probioticele potrivite, să se respecte recomandările și să se ia în considerare consultul medical, mai ales în cazul unor afecțiuni medicale preexistente.

Prin adoptarea unui stil de viață sănătos și prin includerea probioticelor în alimentație, putem sprijini și menține sănătatea intestinală, beneficiind de efectele pozitive pe termen lung ale acestor microorganisme prietenoase.

Moldova a fost asemănată pe hartă cu o fantomă. Video!
Articolul anterior
Adela Popescu s-a făcut blondă. Cum arată prezentatoarea TV cu noul look?
Articolul următor