Remedii naturiste cu mei pentru pietre și nisip la rinichi, boli de stomac și intoxicație

Puține persoane acordă atenție unui astfel de produs, considerând că meiul este potrivit doar pentru hrănirea păsărilor. De fapt, meiul este un aliment hrănitor și sănătos, inclusiv pentru oameni, fiind bogat în substanțe nutritive. În plus, meiul poate fi savurat și pentru faptul că este o cereală fără gluten.

separator
Dacă vrei să înlocuieşti orezul alb cu altceva este recomandat să foloseşti meiul pentru că vei obţine o mâncare mult mai gustoasă şi sănătoasă.

Meiul (Panicum miliaceum) este o plantă erbacee din familia gramineelor, cu inflorescența ramificată și cu flori albe-gălbui, folosită ca nutreț pentru păsări și animale. Planta este rezistentă la secetă și din punct de vedere vegetal ar trebui inclusă în categoria semințelor și nu a cerealelor, însă din perspectivă culinară este încadrat la cereale.

O cană de mei gătit (174 gr) are 207 calorii și un indice glicemic mediu. Conţine: cupru 31%, fosfor 25%, mangan 24%, magneziu 19%, (din doza zilnică recomandată), fier, kaliu, vitamine din complexul B, proteine, enzime digestive.

În medicina naturistă, meiul este considerat un remediu eficient pentru îndepărtarea pietrelor și nisipului din rinichi, din vezica urinară, remediu pentru cistită, boli de stomac și boli ginecologice.

Cum poți folosi meiul ca remediu naturist? Rețete:

1. Clătește paharul de mei cu apă caldă, toarnă-l într-un borcan de 3 litri și umple vasul cu apă fierbinte. După aceea, lasă borcanul la temperatura camerei, acoperindu-l cu ceva cald. A doua zi vei vedea o suspensie albă în borcan. Acest lichid este medicamentul tău. Poți bea lichidul în orice cantitate și ori de câte ori dorești. Păstrează borcanul la frigider. Pe măsură ce se termină lichidul, toarnă din nou apa fiartă peste mei. Poți bea atâta timp cât gustul nu se schimbă. Apoi, repetă procedura cu un nou pahar de mei.

Decoctul de mei ajută rinichii și întregul sistem urinar (curăță rinichii, îndepărtează nisipul, dizolvă pietrele, ajută la tratarea cistitei), este benefic în gastrită hiperacidă, ulcer stomacal, intoxicație.

2. O altă metodă de preparare: o jumătate de cană de mei, clătit bine, se toarnă într-un litru de apă, se fierbe timp de 7 minute. Se bea lichidul după ce se răcește.

Meiul poate fi folosit și sub formă de cereale, supe. Prin urmare, restul de mei nu se aruncă, ci poate fi gătit. De asemenea, îl poţi folosi în locul cartofilor dacă îţi place piureul, pentru a evita consumul exagerat de cartofi. Trebuie să ştii că meiul nu conţine gluten, fiind potrivit şi persoanelor care au intoleranţă la această substanţă.

Atenție! Informațiile relatate în acest articol nu pot înlocui recomandările medicului. Dacă vă confruntați cu probleme de sănătate, cereți sfatul medicului specialist. Faceți o programare pe galinatomas.com pentru a fi sănătos și frumos.

Caravana Alăptării 2024: „Alăptare pentru toți copiii, sprijin pentru fiecare mamă și familie”

Ieri, 22 iulie, la Hîncești, a început cea de-a cincea ediție a Caravanei Alăptării, informează unica.md cu referire la un comunicat al Ministerului Sănătății.

Actuale și viitoare mame, tați, dar și alți membri ai familiilor lor au fost informați de către experți în sănătate, nutriție și alăptare despre beneficiile alimentației la sân, cum se formează laptele matern, dar și despre pozițiile de alăptare și atașare corectă a bebelușului.

La evenimentul de astăzi au participat: ministra Sănătății, Ala Nemerenco, reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova, Miljana Grbic, experți în sănătate, nutriție și alăptare.

Laptele matern are o compoziție unică, fiind esențial pentru creșterea și dezvoltarea bebelușilor. Alăptarea aduce beneficii și mamelor, reducând riscul apariţiei cancerului ovarian și mamar. Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la şase luni, hrana complementară fiind introdusă în paralel cu alăptarea, indicată până la vârsta de doi ani.

La nivel mondial, doar 48% dintre bebeluși sunt alăptați exclusiv în primele șase luni de viață. Potrivit datelor ANSP, în 2020, în Republica Moldova proporția alăptării exclusive a copiilor în primele șase luni de viață a constituit 78,4%, iar în 2022 – 80,4%.

Caravana Alăptării 2024 este organizată de Ministerul Sănătății și Organizația Mondială a Sănătății, cu sprijinul Delegației Uniunii Europene în Moldova și Guvernului Statelor Unite ale Americii. Următoarele evenimente de informare din acest an vor avea loc în orașele Bălți, Cantemir, Leova, Chișinău și în satul Cărpineni (Hîncești).

Medicamente și temperaturi ridicate. Care sunt cele mai periculoase combinații

Persoanele care iau medicamente pentru hipertensiune arterială sunt mai vulnerabile la insolație. Acest risc este mai mare în timpul verii din două motive:

Medicamentele pentru hipertensiune arterială stimulează eliberarea de lichide din organism.

Căldura provoacă, de asemenea, pierderea de lichide, făcând deshidratarea inevitabilă.

Experții subliniază faptul că unele medicamente pentru tensiunea arterială dilată vasele de sânge, iar căldura are același efect. În acest moment, tensiunea arterială poate scădea la niveluri periculoase.

Cum să vă protejați de efectele secundare ale medicamentelor și ale căldurii

Experții sfătuiesc persoanele cu tensiune arterială crescută să nu își întrerupă medicamentele singure și fără să consulte un medic.

Este important să se mențină o bună hidratare prin administrarea a numeroase lichide, dar nu alcool, deoarece acesta deshidratează și mai mult.

Atunci când apar simptome precum crampele musculare, găsiți un loc cu aer condiționat sau răcoare.

Medicamente care cresc sensibilitatea la căldură

Medicamente și temperaturi ridicate: aceste combinații sunt cele mai periculoase. Experții au identificat următoarele medicamente care pot crește riscul de boli de inimă sau pot face pielea mai sensibilă la razele soarelui:

  • Antidepresivele: reduc capacitatea organismului de a transpira, făcând dificilă reglarea temperaturii interne
  • Medicamente antialergice
  • Medicamente pentru contracții musculare
  • Medicamente pentru boli mintale
  • Analgezice
  • Medicamente pentru hipertensiune arterială
  • Medicamente pentru migrene

Cum să recunoașteți semnele șocului termic

Dacă aveți brusc dureri de cap, puls rapid, respirație grea și rapidă, amețeli sau nevoia de a vomita, reacționați imediat:

  • Întindeți-vă într-un loc răcoros și ridicați-vă genunchii deasupra nivelului inimii.
  • Udați un prosop cu apă rece și puneți-l pe piele.
  • Beți o jumătate de pahar de apă sărată sau înghețată cu apă sărată la fiecare 15 minute.

În cazurile în care simptomele nu dispar rapid sau afecțiunea persistă pentru o perioadă lungă de timp, consultați un medic.

Acest articol este unui informativ. Consultați medicul.

sursa

Planta care reduce colesterolul cu 40%. Face minuni pentru inimă

Cea mai frecventă cauză a ischemiei cardiace este alimentarea insuficientă cu oxigen a mușchiului cardiac și acumularea de plăci aterosclerotice în arterele coronare, scrie doctorulzilei.ro.

Terapeutul cu 30 de ani de experiență Dmitri Morozov sfătuiește pe oricine se confruntă cu această problemă să ia un decoct medicinal din planta păducel. De asemenea, el explică faptul că plăcile de colesterol pot scădea cu până la 40% cu o terapie adecvată.

Pentru a pregăti poțiunea veți avea nevoie de:

  • flori uscate de păducel – 2 linguri;
  • apă – 1 cană;

Ordinea de preparare și utilizare a decoctului este următoarea:

  • Puneți apa pe aragaz să fiarbă.
  • Se toarnă apa clocotită peste păducel.
  • Se lasă la macerat peste noapte și se strecoară printr-o strecurătoare dimineața.

„Luați 100 g de decoct de păducel de 4 ori pe zi, cu o oră înainte de mese”, este recomandarea pe care Dr. Morozov o face pacienților săi.

Proprietăți utile ale păducelului

Surprinzător, fructele de păducel conțin aproape întreaga masă Mendeleev. Compoziția lor este atât de armonios „selectată” încât, printre altele, ajută la întărirea apărării organismului. Una dintre principalele componente ale păducelului este acidul ursolic. Acesta ameliorează inflamația, ajută la prevenirea cancerului, dilată vasele de sânge, stimulează producția de colagen, care are un efect mare asupra întineririi naturale a corpului.

Aportul zilnic recomandat este de 150 de grame de păducel. Dar trebuie să vă amintiți că boabele sale își manifestă toate proprietățile benefice numai ca urmare a utilizării prelungite și, adesea, în terapie complexă.

Gama de efecte ale păducelului asupra organismului este foarte largă. Îmbunătățește circulația sângelui, combate bolile neurologice, ajută la migrene, amețeli, probleme de somn și nervozitate.

Păducelul este un excelent profilactic împotriva bolilor de inimă. Persoanele de peste 40 de ani care se confruntă cu un stres constant, fumează, mănâncă necorespunzător și beau ceai de păducel au un risc mai scăzut de atac de cord. Iar pacienții care suferă de patologii cardiace își pot îmbunătăți semnificativ starea de sănătate dacă beau o infuzie sau un decoct de păducel toamna și primăvara.

În plus, fructele acestei plante au efecte antiinflamatoare, antimicrobiene, hepatoprotectoare, coleretice, antivirale și antioxidante. Este bine cunoscut faptul că păducelul scade tensiunea arterială. De asemenea, îmbunătățește imunitatea, ameliorează edemele, scade glicemia, stimulează funcțiile creierului și îmbunătățește memoria. Această plantă este foarte benefică și pentru sănătatea femeilor. În timpul menopauzei, apar fluctuații și perturbări ale sistemului hormonal, însoțite de dureri de cap, depresie, creștere în greutate etc. Pentru a vă menține sănătatea în această perioadă, este recomandat să folosiți fructe de păducel.

Printul Harry a slăbit? Iată cele mai noi imagini cu ducii de Sussex
Articolul anterior
Ziua Națională a Culturii: Iată cine sunt laureații Galei Premiilor din acest an!
Articolul următor