Rezultate negative. Nu s-a confirmat niciun alt caz de coronavirus în țară. Pacienta internată are o evoluție bună

Informații actualizate privind situația epidemiologică prin infecția Coronavirus de tip nou, pe teritoriul Republicii Moldova, au fost oferite de responsabilii de la Ministerul Sănătății.

separator
1. Starea pacientei internate la Spitalul Clinic Republican este în dinamică pozitivă. Persoana nu are nevoie de respirație asistată. Primește tratamentul corespunzător.

2. Rezultatele testelor de laborator în cazul celor 2 copii și 2 adulți suspecți privind infectare cu COVID-19, sunt negative.

3. La momentul actual sunt înregistrate șase cazuri suspecte la infecția prin Coronavirus de tip nou. Persoanele sunt internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”. Aceștia au revenit în țară din zonele cu risc sporit de infecție, prin punctele de trecere a frontierei terestre și aeriene. Au fost prelevate probele de laborator.

4. Cu privire la cei 17 cetățeni ai Republicii Moldova (Autocarul blocat în Oradea), care se aflau în regim de izolare pe teritoriul României, conform informațiilor prezentate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, aceștia au fost lăsați să își continue drumul spre Republica Moldova, deoarece cazul suspect la Coronavirus de tip nou nu a fost confirmat.

5. Referitor la cele 14 persoane, de pe ruta Milano-Chișinău, care au prezentat date eronate în fișele epidemiologice, informăm că, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, se realizează în continuare acțiuni pentru identificare acestora.

6. Pentru informarea corectă a cetățenilor, privind măsurile de protecție a persoanelor și lucrătorilor medicali, accentuăm că, conform recomandărilor OMS, izoletele sunt utilizate doar în cazul infecțiilor extreme de grave (ex.Ebola). În cazul COVID-19, acestea nu sunt recomandate. Transportarea pacienților infectați cu COVID-19, se efectuează cu ambulanța, respectându-se toate măsurile de precauție și echipamente de protecție a personalului medical.

De asemenea, în prezent 5.563 persoane sunt monitorizate la domiciliu de către medicul de familie.

Diverse metode de apărare împotriva coronavirusului, de la oamenii din întreaga lume
Articolul anterior
Un microbuz cu pasageri, la un pas de a se răsturna de pe un pod din Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante