Rozmarinul ajută la detoxifiere și curățarea limfei

Rozmarinul este o plantă cu o aromă intensă ce completează o mare varietate de rețete și ingrediente. Nativ în arealul mediteranian, cu frunzele sale amărui ce seamănă cu ace de pin, rozmarinul este considerat o adevărată farmacie a naturii.

separator
Cele mai interesante beneficii pentru sănătate ale rozmarinului includ capacitatea sa de a stimula memoria, de a îmbunătăți starea de spirit, scade riscul de Alzheimer și cancer, reduce inflamațiile, ameliorează durerea și protejează sistemul imunitar.

Planta ajută, de asemenea, la stimularea circulației, la detoxifierea organismului, la protejarea organismului de infecțiile bacteriene, la prevenirea îmbătrânirii premature și la vindecarea afecțiunilor pielii.

Această plantă puternic aromată este foarte studiată și apreciată în rândul oamenilor de știință ca un tonic și remediu eficient pentru o sumedenie de boli. Iată mai multe motive de a folosi rozmarinul în alimentație, fie ca aromatizant pentru mâncăruri, fie ca ceai.

Planta contribuie la:

– îmbunătățirea digestiei (indigestie, dispepsie)
– stimularea memoriei
– creșterea capacității de concentrare
– îmbunătățirea performanței cognitive
– protejarea creierului de daunele radicalilor liberi
– combaterea bolilor neurodegenerative
– prevenirea îmbătrânirii creierului
– prevenirea cancerului și tumorilor
– reducerea riscului de formare a agenților cauzatori de cancer în timpul gătitului
– combaterea inflamațiilor
– purificarea limfei
– protejarea împotriva degenerescenței maculare
– menținerea sănătății vizuale

Pe lângă toate proprietăți și beneficii, rozmarinul ajută la curățarea corpului de toxine și susține procesul de eliminare a limfei bolnave.

O cură cu rozmarin este folositoare și persoanelor care din diferite motive au imunitatea scăzută, inclusiv celor care urmează un regim de slăbit.

Ingrediente: 1 linguriță de flori de rozmarin, 1 cană de apă (250 ml)

Preparare: Puneți apa la fiert într-un ibric. Când clocotește, adăugați planta și stingeți focul. Puneți capacul și așteptați 3 minute. Strecurați și consumați infuzia călduță. Se bea câte 1 cană de ceai de rozmarin pe zi, seara, înainte de culcare. Cura durează în total 15 zile. Ceaiul se administrează 7 zile consecutiv, apoi se face pauză de 1 zi, și se consumă din nou 7 zile.

Contraindicații: administrat în doze mici, rozmarinul este un remediu sigur. Consumat în cantități prea mari, poate cauza vomă, spasme, edem pulmonar, pierderea sarcinii sau chiar comă. Rozmarinul nu este indicat femeilor gravide. Nu consumați rozmarin dacă urmați un tratament medicamentos cu anticoagulante (ex. warfarină, aspirină, clopidogrel), inhibitori ACE (medicamente pentru hipertensiune arterială), diuretice, litiu.

Notă: informațiile prezentate în acest articol nu pot substitui indicațiile medicului în caz de boală.

sursa

Un gest nobil! De ziua sa, fiica interpretei Lenuța Burghilă vrea să ajute copiii care suferă de autism
Articolul anterior
Accident cumplit la Peresecina. O persoană s-a stins pe loc
Articolul următor
Alte articole interesante