Şase eleve au inventat plasturele cu GPS, pentru a-i ajuta pe oamenii care suferă de Alzheimer

Şase eleve din România au inventat un plasture cu GPS şi au cucerit juriul celei mai mari competiţii de antreprenoriat. Ideea lor de afacere a ajuns până la Bruxelles, unde liderul echipei i-a prezentat proiectul regelui Belgiei.

separator
Produsul constă într-un GPS, care este încorporat într-un plasture conectat la o aplicație. Dispozitivul poate fi folosit de către oricine, dar mai ales de către oamenii care suferă de Alzheimer și care au probleme cu orientarea în spațiu.

,,Ne-am gândit în primul rând ca produsul nostru să ajute oamenii. Şi astfel ne-a venit ideea să ajutăm persoane cu boli cum ar fi Alzheimer sau să zicem care se află într-un azil de bătrâni sau pentru părinții care au grijă de copiii lor”, spune Edina Bako, elevă.

,,Vom pune varianta mai mică şi mai uşoară, pentru că este tip plastur- spion, iar pentru persoanele cu Alzheimer, ei nu acceptă întotdeauna să le fie pusă o brăţară, un plasture sau ceva de genul acesta”.

GPS-ul are un buton şi butonul acela activează funcţia SOS de fiecare dată când pacientul iese din perimetrul setat, scrie digi24.ro.

Cumplit. Încă o persoană a fost scoasă de sub dărămături
Articolul anterior
Lenjerie intimă made in Moldova: Zece cele mai sexy seturi care au cucerit inimile femeilor, dar și ale bărbaților
Articolul următor
Alte articole interesante