Simptomele coronavirusului care pot apărea la persoanele vaccinate

Oamenii de știință care investighează simptomele coronavirusului au găsit un semn al bolii, în cazul persoanelor vaccinate. Este vorba despre strănut, un simptom care poate apărea numai la persoanele imunizate.

Cercetătorii clarifică faptul că strănutul nu indică neapărat covid – la urma urmei, de exemplu, vara, poate însoți o alergie.

Potrivit acestora, persoanele vaccinate care au contractat coronavirusul s-au plâns de strănut mult mai des decât persoanele nevaccinate. Dacă ați fost vaccinat recent împotriva covidului și ați început brusc să strănutați inexplicabil, nu este de prisos să faceți un test pentru coronavirus, avertizează cercetătorii.

,,Legătura dintre strănut și covid nu este sută la sută. Merită să cunoașteți încă câteva simptome ale coronavirusului, indiferent dacă sunteți vaccinat sau nu”, spun oamenii de știință.

Aceste simptome sunt: ​​febra, frisoane, tuse, modificări ale mirosului și gustului, cefalee, oboseală, secreții nazale, dureri în gât, delir (mai ales la vârstnici), erupție cutanată, decolorare a limbii și a degetelor, dificultăți de respirație, dureri în piept, dureri musculare, răgușeală, diaree, lipsa poftei de mâncare, dureri abdominale.

Conform studiilor, mai multe vaccinuri, cum ar fi Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Sputnik V, până la etapa actuală, previn 100% dezvoltarea formelor severe de coronavirus.

Un bebeluș a fost rănit cu bisturiul în timpul operației de cezariană
Articolul anterior
Coronavirus: 92 de infectați în ultimele 24 de ore, din care 2 cazuri de import, din Rusia
Articolul următor
Alte articole interesante