Am scăpat de candidoză rapid şi pentru totdeauna!

Am avut parte de o viaţă fără probleme de sănătate până la  30 ani. La un moment dat, am simţit nişte dureri, de  care nu ştiam până atunci şi care se înrăutăţeau pe măsură ce timpul trecea.

Ce este candidoza

Rodica Bogdan, medic naturist

Simptomele erau foarte deranjante şi jenante. Am  depistat o formă severă de infecţie cu candida amplificată de oboseală, arsuri provocate de reflux esofagian şi crampe la nivelul stomacului, plus ameţeală. Doar în momentul, în care am început să am erupţii cutanate, sinuzită şi infecţii ale căilor respiratorii, însoţite de o constantă scurgere nazală, am realizat că ceva din interiorul sistemului meu era în neregulă, aşa că am decis să fac ceva.

Tratamente ineficiente
Pentru erupţii am aplicat diferite creme antiinflamatoare renumite, dar rezultatele au fost de scurtă durată şi din moment ce am oprit folosirea lor, erupţia a revenit în formă mult mai severă. Am urmat fiecare prescripţie medicală, unguente sau creme vaginale, renumite pentru tratarea candidozei care au avut efectul prevăzut doar pentru o perioadă scurtă de timp. Doctorul a susţinut că majoritatea oamenilor la 30 de ani încep să aibă astfel de simptome şi că nu trebuie să mă îngrijorez, atâta timp cât schimb câte ceva în regimul meu alimentar (să evit laptele) şi să-mi administrez un antiinflamator, un antiacid, iar cremele antifungice ar trebui să funcţioneze. Când i-am spus că deja am luat tot ceea ce îmi recomandase, dar fără succes, el a susţinut că nu le-am administrat corespunzător şi suficient.

Câteva săptămâni mai târziu, după controlul medical, toate simptomele corelate cu candidoza s-au înrăutăţit, deoarece cremele antifunge doar au ameliorat problema. Mai târziu am fost diagnosticată cu suprainfecţie cu candida şi astfel stările, pe care le aveam semnalau incontrolabila candidoză.

Am spus STOP pastilelor
Am decis la un moment dat că e timpul să mă opresc de înghiţit pastile. După care am încercat să caut în abordările holistice pentru vindecare (metode de tratament din afara medicinii clasice). Primul lucru, pe care l-am realizat, a fost că niciodată pentru o boală nu există o singură cauză şi nu sunt medicamente magice sau o vindecare rapidă.

Am rezolvat pazzl-ul Candida
După 7 ani de cercetări, am pus laolaltă toate piesele puzzle-lui Candida şi am creat un program 100% natural holistic, pentru tratarea candidozei, care vizează combaterea cauzei, inclusiv toate simptomele deranjante şi dureroase.

În primele săptămâni de aplicare a principiilor din programul meu, am început să simt mai multă energie şi vitalitate. Au dispărut toate simptomele descrise mai sus. Mi-am revenit.

Nu  vorbesc despre un proces de scurtă durată, este nevoie de răbdare şi perseverenţă, deoarece rezultate vizibile pot apărea după 4 sau chiar 6 săptămâni.

Tratamente

Un punct important în calea, pe care am urmat-o, a fost acumularea informaţiilor despre eliminarea toxinelor, curăţarea internă, echilibrul hormonal, alimentaţia sănătoasă, controlul stresului, antibiotice, pro şi prebiotice.

Adoptă un regim alimentar sănătos şi elimină produsele care hrănesc candida. Vezi la ce trebuie să renunţi, dacă ai candida, aici.

Test simplu ce se poate face acasă, pentru a descoperi gradul de severitate a candidozei
Pe stomacul gol ia un pahar cu apă plată. Apoi adună o cantitate consistentă de salivă şi scuipă în pahar. Lasă paharul pentru 40 de min. Dacă saliva se dizolvă în apă eşti sănătos, dar dacă paharul se vede ca în imaginea ataşată, ai o infecţie cu candida.

Tratament de ameliorare a simptomelor în 24 ore

  1. Foloseşte iaurt, neprocesat termic, fără aditivi, zahăr, coloranţi. Cu ajutorul unei seringi fără ac introdu 10 ml de iaurt în interiorul vaginului, după o oră te poţi clăti cu un ceai de gălbenele.
  2. Pregăteşte o soluţie din 2 linguriţe de oţet de mere (nu oţet alb sau simplu) sau sucul de la o jumătate de lămâie la un litru de apă. Umple irigatorul cu soluţie şi introdu-o în vagin. Aceasta va restabili pH-ul natural al vaginului. Dacă apar usturimi, măreşte diluţia sau renunţă la această metodă.
  3. Ia un căţel de usturoi şi curăţă-l, având grijă să nu faci crestături pe suprafaţa lui, pentru că te poate ustura. Apoi pune căţelul în tifon şi leagă-l cu aţă dentară,  aşa ca o parte din aţă să rămână în exteriorul vaginului, pentru a-l putea scoate cu uşurinţă. Lasă-l să acţioneze 4 ore. În primele 5 minute poţi avea o senzaţie de usturime, dar mai târziu vei simţi o ameliorare evidentă a simptomelor.
  4. Se aplică la nivelul vaginului un tampon de bumbac îmbibat cu soluţie de argint coloidal şi se lasă peste noapte.
  5. Vezi cum poţi folosi pelinul în lupta cu candidoza aici.

Îţi doresc să te bucuri din plin de noul tău stil de viaţă sănătos, pe care să-l menţii, orice-ar fi, pentru că nu ai nimic de pierdut, ci doar de câştigat! Să ai parte de iubire şi succes în tot ceea ce faci!

Aici găseşti cartea mea http://tratamentcandida.ro/

Caravana Alăptării 2024: „Alăptare pentru toți copiii, sprijin pentru fiecare mamă și familie”

Ieri, 22 iulie, la Hîncești, a început cea de-a cincea ediție a Caravanei Alăptării, informează unica.md cu referire la un comunicat al Ministerului Sănătății.

Actuale și viitoare mame, tați, dar și alți membri ai familiilor lor au fost informați de către experți în sănătate, nutriție și alăptare despre beneficiile alimentației la sân, cum se formează laptele matern, dar și despre pozițiile de alăptare și atașare corectă a bebelușului.

La evenimentul de astăzi au participat: ministra Sănătății, Ala Nemerenco, reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova, Miljana Grbic, experți în sănătate, nutriție și alăptare.

Laptele matern are o compoziție unică, fiind esențial pentru creșterea și dezvoltarea bebelușilor. Alăptarea aduce beneficii și mamelor, reducând riscul apariţiei cancerului ovarian și mamar. Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la şase luni, hrana complementară fiind introdusă în paralel cu alăptarea, indicată până la vârsta de doi ani.

La nivel mondial, doar 48% dintre bebeluși sunt alăptați exclusiv în primele șase luni de viață. Potrivit datelor ANSP, în 2020, în Republica Moldova proporția alăptării exclusive a copiilor în primele șase luni de viață a constituit 78,4%, iar în 2022 – 80,4%.

Caravana Alăptării 2024 este organizată de Ministerul Sănătății și Organizația Mondială a Sănătății, cu sprijinul Delegației Uniunii Europene în Moldova și Guvernului Statelor Unite ale Americii. Următoarele evenimente de informare din acest an vor avea loc în orașele Bălți, Cantemir, Leova, Chișinău și în satul Cărpineni (Hîncești).

Medicamente și temperaturi ridicate. Care sunt cele mai periculoase combinații

Persoanele care iau medicamente pentru hipertensiune arterială sunt mai vulnerabile la insolație. Acest risc este mai mare în timpul verii din două motive:

Medicamentele pentru hipertensiune arterială stimulează eliberarea de lichide din organism.

Căldura provoacă, de asemenea, pierderea de lichide, făcând deshidratarea inevitabilă.

Experții subliniază faptul că unele medicamente pentru tensiunea arterială dilată vasele de sânge, iar căldura are același efect. În acest moment, tensiunea arterială poate scădea la niveluri periculoase.

Cum să vă protejați de efectele secundare ale medicamentelor și ale căldurii

Experții sfătuiesc persoanele cu tensiune arterială crescută să nu își întrerupă medicamentele singure și fără să consulte un medic.

Este important să se mențină o bună hidratare prin administrarea a numeroase lichide, dar nu alcool, deoarece acesta deshidratează și mai mult.

Atunci când apar simptome precum crampele musculare, găsiți un loc cu aer condiționat sau răcoare.

Medicamente care cresc sensibilitatea la căldură

Medicamente și temperaturi ridicate: aceste combinații sunt cele mai periculoase. Experții au identificat următoarele medicamente care pot crește riscul de boli de inimă sau pot face pielea mai sensibilă la razele soarelui:

  • Antidepresivele: reduc capacitatea organismului de a transpira, făcând dificilă reglarea temperaturii interne
  • Medicamente antialergice
  • Medicamente pentru contracții musculare
  • Medicamente pentru boli mintale
  • Analgezice
  • Medicamente pentru hipertensiune arterială
  • Medicamente pentru migrene

Cum să recunoașteți semnele șocului termic

Dacă aveți brusc dureri de cap, puls rapid, respirație grea și rapidă, amețeli sau nevoia de a vomita, reacționați imediat:

  • Întindeți-vă într-un loc răcoros și ridicați-vă genunchii deasupra nivelului inimii.
  • Udați un prosop cu apă rece și puneți-l pe piele.
  • Beți o jumătate de pahar de apă sărată sau înghețată cu apă sărată la fiecare 15 minute.

În cazurile în care simptomele nu dispar rapid sau afecțiunea persistă pentru o perioadă lungă de timp, consultați un medic.

Acest articol este unui informativ. Consultați medicul.

sursa

Planta care reduce colesterolul cu 40%. Face minuni pentru inimă

Cea mai frecventă cauză a ischemiei cardiace este alimentarea insuficientă cu oxigen a mușchiului cardiac și acumularea de plăci aterosclerotice în arterele coronare, scrie doctorulzilei.ro.

Terapeutul cu 30 de ani de experiență Dmitri Morozov sfătuiește pe oricine se confruntă cu această problemă să ia un decoct medicinal din planta păducel. De asemenea, el explică faptul că plăcile de colesterol pot scădea cu până la 40% cu o terapie adecvată.

Pentru a pregăti poțiunea veți avea nevoie de:

  • flori uscate de păducel – 2 linguri;
  • apă – 1 cană;

Ordinea de preparare și utilizare a decoctului este următoarea:

  • Puneți apa pe aragaz să fiarbă.
  • Se toarnă apa clocotită peste păducel.
  • Se lasă la macerat peste noapte și se strecoară printr-o strecurătoare dimineața.

„Luați 100 g de decoct de păducel de 4 ori pe zi, cu o oră înainte de mese”, este recomandarea pe care Dr. Morozov o face pacienților săi.

Proprietăți utile ale păducelului

Surprinzător, fructele de păducel conțin aproape întreaga masă Mendeleev. Compoziția lor este atât de armonios „selectată” încât, printre altele, ajută la întărirea apărării organismului. Una dintre principalele componente ale păducelului este acidul ursolic. Acesta ameliorează inflamația, ajută la prevenirea cancerului, dilată vasele de sânge, stimulează producția de colagen, care are un efect mare asupra întineririi naturale a corpului.

Aportul zilnic recomandat este de 150 de grame de păducel. Dar trebuie să vă amintiți că boabele sale își manifestă toate proprietățile benefice numai ca urmare a utilizării prelungite și, adesea, în terapie complexă.

Gama de efecte ale păducelului asupra organismului este foarte largă. Îmbunătățește circulația sângelui, combate bolile neurologice, ajută la migrene, amețeli, probleme de somn și nervozitate.

Păducelul este un excelent profilactic împotriva bolilor de inimă. Persoanele de peste 40 de ani care se confruntă cu un stres constant, fumează, mănâncă necorespunzător și beau ceai de păducel au un risc mai scăzut de atac de cord. Iar pacienții care suferă de patologii cardiace își pot îmbunătăți semnificativ starea de sănătate dacă beau o infuzie sau un decoct de păducel toamna și primăvara.

În plus, fructele acestei plante au efecte antiinflamatoare, antimicrobiene, hepatoprotectoare, coleretice, antivirale și antioxidante. Este bine cunoscut faptul că păducelul scade tensiunea arterială. De asemenea, îmbunătățește imunitatea, ameliorează edemele, scade glicemia, stimulează funcțiile creierului și îmbunătățește memoria. Această plantă este foarte benefică și pentru sănătatea femeilor. În timpul menopauzei, apar fluctuații și perturbări ale sistemului hormonal, însoțite de dureri de cap, depresie, creștere în greutate etc. Pentru a vă menține sănătatea în această perioadă, este recomandat să folosiți fructe de păducel.

Konstantin Khabensky s-a căsătorit în secret!
Articolul anterior
Poze exclusive cu Mihai Budurin și familia în Saint Tropez!
Articolul următor