Celebritățile care au învins cancerul povestesc despre momentele grele prin care au trecut

Unele vedete holiwoodiene au dus o luptă crâncenă cu acestă afecțiune extrem de gravă și într-un final au reușit să o învingă. Acestea au povestit ce au făcut pentru a se vindeca.

separator

Kylie Minogue

În 2005, la vârsta de 36 de ani, cântăreața australiană Kylie Minogue a fost diagnosticată cu cancer la sân. Vedeta a fost susținută emoțional de fanii săi din întreaga lume, dar și de politicienii din țara sa natală, inclusiv de John Howard, prim-ministru la acea vreme, care a făcut o declarație de susținere. Kylie s-a operat la un spital din Melboune, apoi a făcut chimioterapie la un centru specializat din Franța. Artista s-a refăcut rapid, iar acum este perfect sănătoasă.


Robert De Niro

Îndrăgitul actor american de origine italiană a dus o luptă lungă cu cancerul de prostată și a ieșit învingător. De Niro nu a vorbit prea mult despre afecțiunea sa și a încercat să stea departe de ochii presei în perioada în care a făcut tratamentul pentru cancer. În 2003 acesta a reușit să scape de teribila boală, iar acum este perfect sănătos.

Fran Drescher

Amuzanta Fran Drescher, cunoscută pentru celebrul serial de comedie „Dădaca”, a câștigat lupta împotriva cancerului uterin. Vedeta a fost supusă unei histerectomii, operație prin care este îndepărtat uterul. Această experiență dură a determinat-o pe Fran să pună bazele fundației Cancer Schmancer Foundation, prin care dorește să promoveze controalele medicale frecvente în rândul populației pentru depistarea în fază incipientă a cancerului, crescând astfel șansele de vindecare.

Sheryl Crow

Cântăreața americană a fost diagnosticată cu cancer de sân în 2006, dar a reușit să învingă această afecțiune gravă. La scurt timp după ce s-a vindecat, Sheryl a declarat că această boală a făcut-o să privească viața cu alți ochi. La un an după ce a fost declarată sănătoasă, artista a adoptat un băiețel, pe care l-a numit Wyatt.

Christina Applegate

Frumoasa și amuzanta Christina Applegate, cunoscută în deosebi pentru rolul lui Kelly din serialul de succes „Familia Bundy”, a primit un diagnostic crunt în 2008: cancer la sân. Pentru a putea supraviețui acestei boli extrem de grave, medicii i-au recomandat actriței o dublă mastectomie, operație prin care țesutul mamar este îndepărtat în totalitate, iar sânii sunt reconstruiți pe baza unor implanturi. La fel ca și Angelina Jolie, care a recurs la același tip de operație, Christina a descoperit că este purtătoarea mutațiilor genetice BRCA, care predispun la apariția cancerului mamar.

Sharon Osbourne

În 2002, vdeta de televiziune Sharon Osbourne, soția celebrului rocker american Ozzy Osbourne, a fost diagnosticat cu cancer de colon. După operație și chimioterapie, deși medicii îi dădeau puține șanse de supraviețuire, Sharon s-a recuperat în mod spectaculos. Vedeta s-a vindecat și și-a făcut o misiune din a-i încuraja și a le reda optimismul celor diagnosticați cu aceeași boală cruntă.

Rod Stewart

Cântărețul britanic Rod Stewart a învins cancerul la tiroidă, care l-a adus la un pas de a-și pierde total vocea. După operație, talentatul artist a fost nevoit să învețe iar să cânte. Dar dragostea pentru muzică l-a motivat pe celebrul Rod să depășească această boală teribilă și consecințele ei nefaste.

Cybill Shepherd

Actrița Cybill Shepherd, cunoscută pentru roluri din seriale de succes ale anilor ’80, printre care „Maddie și David”, a dus o luptă serioasă cu cancerul de piele. Vedeta a fost diagnosticată în 2002, iar ani buni s-a luptat să scape de această boală teribilă. Experiența ei ne îndeamnă să ne reamintim cât de importantă este protecția solară de fiecare dată când ne expunem la soare.

Sursa

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

Video. Caz înfiorător la Ialoveni! O tânără susține că a fost violată de tatăl său
Articolul anterior
Singurul restaurant din lume unde trebuie să aștepți 14 ani pentru a lua masa
Articolul următor