Chirurgii și anesteziologii din Moldova refuză să opereze pacienţii

Chirurgii și anesteziologii din R. Moldova s-au adunat astăzi într-o ședință și au decis să nu mai efectueze intervenții chirurgicale programate.

separator
83042e6aa9906e802c1eaa40c99c0357

Această decizie a fost luată după ce un tânăr de 21 de ani a fost operat de apendicită la Spitalul Clinic Republican și a decedat la începutul săptămânii curente, chirurgul, anestezistul și asistenta medicală au fost arestați.

„Nici astăzi nu am operat. Nici luni nu o să operăm. Operații programate nu o să mai facem. Punct. Eu mă tem să mă duc în sala de operații, că, dacă Doamne ferește se întâmplă ceva, ajung după gratii. Eu nu mă simt protejat. Nici eu, nici anestezistul”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Nicolae Gladun, președintele Asociației Chirurgilor „N. Anestiadi” din Republica Moldova.

„În cazul la care vă referiți nu a existat nicio eroare. Și la Institutul de Medicină Legală a fost confirmat acest lucru. Posibil să fi fost o reacție la anumite medicamente, un șoc anafilactic. Este oribil ce se întâmplă. Nici pe vremea lui Stalin sau Beria nu s-a întâmplat să vină a doua zi să te aresteze fără să se aștepte rezultatele anchetei. Noi ce facem, arestăm chirurgi de 26 sau 27 de ani? Dacă medicii vor decide să intre în grevă, voi ieși si eu, voi fi solidar, pentru că și eu sunt chirurg”, a spus Vladimir Hotineanu, Șeful Comisiei parlamentare pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, deputat și chirurg.

Nicolar Gladun nu ne-a putut spune când vor începe chirurgii să efectueze intervențiile chirurgicale programate.

Sursa: ziarulnational.md

De ce și-a tatuat Domnica Cemortan pe spate o cobră?!
Articolul anterior
Peste 8000 de copii născuţi în afara căsătoriei într-un singur an
Articolul următor
Alte articole interesante