Cum îţi măsori corect tensiunea arterială acasă

Ameţeală, durerile de cap, tulburările de auz sau de vedere şi chiar sângerări nazale – sunt simptome care vorbesc despre creşterea tensiunii arteriale.

AM-AF701f-EP2901-R-meas-1205-1

Conform specialiştilor, valorile normale ale tensiunii arteriale ar trebui să fie sub 130/85 mm Hg. Dacă în stare de repaus, tensiunea arterială depăşeşte limitele maxime acceptate, atunci acest lucru ne poate afecta creierul, rinichii şi inima.

Persoanele predispuse la hipertensiune trebuie să aibă acasă un tensiometru, pentru a controla tensiunea arterială ori de câte ori prezintă simptomele menţionate mai sus. Adresează-te urgent la medic sau ia pastilele recomandate de acesta, pentru a scădea nivelul tensiunii arteriale.

Ce nu trebuie să faci înainte de a-ţi măsura tensiunea arterială?
• Înainte cu 30 de minute de a folosi tensiometru, nu bea alcool, cafea şi nu fuma.
• Relaxează braţul sprijinit de mânerul unui scaun şi nu te stresa.
• Nu pune picioarele în poziţie încrucişată.

tensiuneaCele mai bune tensiometre
Recomandate, în special, pentru uz personal, în condiţii de casă, tensiometrele ACCUMED sunt cele mai bune, precise şi eficiente produse de calitate europeană.

Compania Rossmax (producătorul liniei ACCUMED) este lider mondial în sisteme de măsurat tensiunea, cu sediul central în Basel, Elveţia. Portofoliul Rossmax oferă produse şi soluţii inovatoare menite de a îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor.

Gama de produse include: tensiometre automat pe braţ, tensiometre semi-automat, tensiometre pe încheietură, tensiometre mecanice, termometre digitale non-contact, auricular, cu capăt rigid şi flexibil, inhalatoare, cântare, stetoscoape.

Tensiometre automat pe braţ cu dublă alimentare, model: AW150f, CG175f şi AF701f corespund ultimilor performanţe din domeniul tehnicii medicale. Dotate cu funcţii ce vin în sprijinul persoanelor care le folosesc, şi anume: funcţie auditivă, detector mişcare braţ, indicator pentru risc de hipertensiune, indicator pentru aritmii cardiac.

tensiunea2Despre termometrul digital, non-contact HB500, prevăzut pentru măsurarea temperaturii la tâmplă şi a suprafeţelor.

Este recomandat de către medicii pediatri pentru copiii, chiar de la naştere, fiind comod şi precis. Datorită faptului că nu vine în contact cu pielea este recomandat pentru grădiniţe şi grupuri de copii.

ACCUMED – marca care conferă acurateţe şi fiabilitate.
ÎM “Becor” SRL este importatorul şi distribuitorul oficial al mărcii ACCUMED în Republica Moldova.

Produsele Accumed sunt disponibile în reţeaua de farmacii “Elody” ori online, pe www.farmacie.md

Doina Cernavca este însărcinată
Articolul anterior
Ce tip de soţie eşti în funcţie de zodie
Articolul următor
Alte articole interesante