Două surori siameze vor suporta o operație complicată de separare în zona capului

O echipă de medici de la spitalul universitar Bangabandhu Sheikh Mujib evaluează posibilitatea operării a două surori siameze unite în zona capului, o intervenție extrem de complicată pentru care au cerut ajutor unor experți străini, comunică agerpres.ro.

separator
073001262002039813

Șeful Chirurgiei Pedriatice a spitalului, Ruhul Amin, a declarat că este vorba de o operație fără precedent în această țară asiatică astfel încât a convocat adunarea medicală pentru a evalua posibilitatea intervenției.

„Încă nu știm dacă fetițele împart același creier, sau au creiere separate”, a spus el.

El a explicat că a cerut ajutorul unor experți străini de la care nu au primit încă răspuns.

Tatăl siamezelor, profesor de școală, a declarat că în pofida situației gemenele, acum vârsta de un an, s-au născut sănătoase în iulie 2016, moment în care s-a evaluat deja posibilitatea separării lor. 073001262002085094

El a explicat că medicii nu le-au spus în niciun moment părinților că este vorba de o sarcină gemelară, ci doar că copilul are un cap mai mare decât normal.

„A fost trist să vedem că cele două fetițe împart același cap”, a explicat tatăl, asigurând că hrănirea lor nu constituie o problemă și că micuțele se comportă normal. Cu excepția cazurilor când una doarme și cealaltă este trează, sau una râde în timp ce cealaltă plânge.
073001252002001469

Nu este primul caz de siameze născute în Bangladesh. În noiembrie 2015, două fetițe născute cu două capete și un singur trunchi au murit la câteva zile în fața imposibilității de a fi separate prin operație.

În 2009, alte două siameze, care s-au născut unite în zona capului, au fost separate cu succes la un spital din Australia.

Tragic! O femeie de doar 23 de ani a fost ucisă de mașina de tuns iarbă
Articolul anterior
Atenție, chișinăuieni! Începând de mâine o rută de microbuze va fi anulată
Articolul următor
Alte articole interesante