Drajeuri din pudră de turmeric şi afine, cu efect anticancerigen, inventate de o studentă

Drajeuri care protejează organismul uman şi care, datorită ingredientelor folosite, au efect anticancerigen, au fost inventate de o studentă. E vorba despre Ioana Oprea, o tânără care își face studiile în anul 3 la USAMV Cluj-Napoca. Drajeurile inventate de ea sunt bune şi pentru diabetici sau pentru cei care suferă de boli cardiovasculare, transmite MEDIAFAX.

separator

ioan7

Ioana Oprea, studentă în anul 3 la USAMV Cluj-Napoca, recomandă înlocuirea dulciurilor zilnice cu astfel de alimente sănătoase, obţinute doar din plante naturale, deoarece acestea au un aport benefic pentru sănătatea oamenilor pe termen lung.

drajeu

”Drajeurile Candy Shield sunt sănătoase, fără zahăr, cu adaos de îndulcitor natural, extras din ştevie, pudră de afine şi de turmeric. Am ales afinele şi turmericul pentru proprietăţile lor antioxidante foarte bune şi hepatoprotectoare. În plus, am demonstrat prin studii de laborator că extractul de turmeric distruge celulele canceroase şi inhibă dezvoltarea acestora. Consider că sunt alimente ale viitorului, deoarece, dacă sunt introduse în alimentaţia noastră, în special a copiilor, pot preveni, în timp, dezvoltarea bolilor tumorale, hepatice, a celor celor cardiovasculare, dar sunt bune şi pentru persoanele cu diabet. Înlocuirea dulciurilor zilnice cu astfel de alimente sănătoase, obţinute doar din plante naturale, are un aport benefic pentru sănătatea noastră pe termen lung”, a spus Oprea.

Potrivit studentei, este indicat ca drajeurile să fie consumate de către copii, până la 4 – 5 pe zi, dar şi de persoanele cu diverse afecţiuni, care pot consuma o cantitate dublă.

Ioana Oprea a afirmat că procesul de producere al drajeurilor durează circa două ore, iar ca ingrediente suplimentare acestea mai conţin ulei de cocos, maltodextrină şi şteviol.

”Pudra de afine şi cea de turmeric se pun în forme după care jumătăţile se lipesc împreună şi rezultă un drajeu în două culori, roz şi galben. Cred că este posibil să găsesc producători dispuşi să introducă această reţetă în procesele de fabricaţie. Oricum, voi iniţia demersuri pentru brevetarea drajeurilor”, a spus Ioana Oprea.

Prorectorul cu cercetarea al USAMV Cluj-Napoca, Dan Vodnar, a declarat, la rândul său, că alimentele viitorului sunt alimentele actuale care vin cu o variantă îmbunătăţită, mai puţină procesare, mai multe substanţe naturale, care provin din surse autohtone.

drajeuri4 drajeuri3 drajeuri2 drajeuri1
”Acestea vor aduce un plus de valoare din punct de vedere al principiilor active, pot fi echilibrate din punct de vedere nutriţional”, a spus Vodnar.

Oana Pop, cadru didactic care predă principiile nutriţiei umane la USAMV Cluj-Napoca, a menţionat că ingredientele folosite în drajeurile Candy Shield sunt bogate în principii active, cu efect antioxidant, o altă caracteristică fiind capacitatea antimicrobiană foarte puternică.

”Ne bucurăm că există alternativă, că se poate oferi copiilor un produs sănătos, fără zahăr. Efectul anticancerigen a fost demonstrat prin efectul antioxidant al polifenolilor, care ne ajută să prevenim această afecţiune şi ar trebui să începem acest lucru de mici”, a spus Pop.

ioana2

Studenta de la USAMV Cluj-Napoca a realizat anul trecut şi bomboane cu efect anestezic şi antimicotic, din extract de cuişoare şi scorţişoară, care ajută la tratarea aftelor bucale.

ioana4

 

Cum arată corpul Kseniei Sobchak la 6 luni de la naștere
Articolul anterior
O moldoveancă, actriță de succes în Franța! A fost invitată şi la Festivalul de film de la Cannes
Articolul următor