Care sunt cauzele durerii musculoscheletale?
Cauzele durerii musculoscheletale sunt variate. Țesutul muscular poate fi deteriorat prin uzura lui în urma activităților zilnice. Traumatismul unei zone în urma mișcărilor incomode, accidente auto, căderi, fracturi, entorse, dislocări și lovituri directe la nivelul mușchilor poate provoca, de asemenea, dureri musculoscheletale. Alte cauze ale durerii includ încordarea posturală, mișcările repetitive, suprasolicitarea și imobilizarea prelungită. Schimbările de postură sau în mecanica corpului pot provoca probleme a coloanei vertebrale și scurtarea mușchilor, cauzând, prin urmare, folosirea greșită a altor mușchi și aceștea devin dureroși.
De asemenea putem menționa maladiile musculoscheletale care includ: tendinite, sindromul de tunel carpian, osteoartrita, artrita reumatoidă, fibromialgia, fracturile osoase, care sunt fregvent întâlnite și riscul de dezvoltare a acestora crește odată cu vârsta. Gravitatea maladiilor musculoscheletale poate varia. În unele cazuri, ele provoacă durere și disconfort care interferează cu activitățile de zi cu zi. Diagnosticul precoce și tratamentul pot ajuta la ameliorarea simptomelor și la îmbunătățirea perspectivelor pe termen lung.
Durerile de spate sunt extrem de frecvente. Simptomele durerii de spate variază de la un individ la altul. Ele pot fi acute sau sâcâitoare. Există un șir de mituri privind durerile de spate. De fapt, 80% dintre oameni pot avea dureri de spate semnificative la un moment dat. Dintre aceștia, 50 la sută vor avea mai mult de un episod în decurs de un an. În 90% din toate cazurile, ameliorarea durerii este mai bună fără intervenție chirurgicală. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți dureri de spate. Majoritatea episoadelor de dureri de spate se ameliorează prin tratamentul cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Mulți indivizi nu vor avea nevoie de tratament excesiv pentru durerile de spate. Deseori sunt suficiente medicamente analgezice eliberate fără prescripție medicală. În cazuri mai severe, pot fi necesare tratamente mai serioase, dar acestea trebuie recomandate sub supravegherea atentă a medicului dumneavoastră.
Care sunt simptomele durerii musculoscheletale?
Persoanele cu dureri musculoscheletale se plâng, uneori, că ele cuprind întreg corpul, au mușchii încordați sau suprasolicitați. Uneori, mușchii sunt spasmați sau frig. Simptomele pot varia de la o persoană la alta, însă simptomele comune sunt: durere, oboseală și tulburări de somn.
Cum stabilim diagnosticul durerii musculoscheletale?
Medicul dumneavoastră va efectua o examinare fizică aprofundată și un anamnestic medical. În plus, medicul dumneavoastră poate efectua teste diagnostice pentru confirmarea diagnosticului.
Cum este tratată durerea musculoscheletală?
Pot fi folosite diferite tipuri de terapie manuală sau mobilizare. Pentru unele dureri musculoscheletale acute, aceste tehnici s-au dovedit a accelera recuperarea. Medicamente, cum ar fi antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS), pot fi utilizate pentru a trata inflamația sau durerea. Controlul durerii în tulburările musculoscheletale este însă o sarcină dificilă. Cel mai eficient tratament al durerii în bolile autoimune și imune mediate este tratamentul bolii însăși. Analgezicele, medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene și opioidele sunt utilizate pentru a diminua durerea. Analgezia este intervenția centrală în tulburările degenerative. Compușii analgezici cei mai eficienți sunt medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).
De ce este importantă ameliorarea durerii ?
Ameliorarea adecvată a durerii este importantă în cazul durerii acute, insuportabile pentru a preveni dezvoltarea durerii cronice.
Actionează – nu aștepta ca durerea să dispară!
Dacă durerea nu cedează și durează mai multe zile, nu trebuie să mai astepți, ar trebui să mergeți la medic. Nu e nicio îndoială că, cu cât începi mai devreme tratamentul, cu atât te vei simți mai bine.
Ce reprezintă Dexalgin® ?
Dexalgin® reprezintă un analgezic rapid şi eficient cu efect antiinflamator, utilizat pentru tratamentul simptomatic al durerii uşoare şi moderate, cum ar fi durerea musculoscheletală acută.
Dexalgin® este disponibil în farmacii sub formă de comprimate filmate şi sachet cu granule (pulbere ce se dizolvă rapid în apă). Ambele forme ale acestui medicament se eliberează fără prescripție medicală.
Dexalgin® este un medicament ce ameliorează durerea (analgezic), care conţine substanţa activă dexketoprofen și este unicul disponibil în două forme farmaceutice orale: comprimate filmate și sachet cu granule cu gust și miros de lamâie.
Acesta este un medicament. Acest medicament se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Certificat de înregistrare Dexalgin ® 25 mg comprimate filmate 23455 din 13.04.2017. Certificat de înregistrare Dexalgin ® 25 mg sachet cu granule pentru soluţie orală Nr. 24019 din 16.11.2017.
Codul materialului: MD_DEX_11_2019_v01_web article. Material elaborat: 14.06.2019.
Adresa: str. Alexandru cel Bun, 85, Chişinău, Moldova
Tel.: (373 22) 21-25-58, (373 22) 24-33-95