Imagini apocaliptice. Cum arată Fukushima peste 4 ani, după ce oamenii au abandonat regiunea

După cutremurul, și devastatorul tsunami din 2011, care a lovit coasta de Est a Japoniei și a cauzat catastrofa nucleară de la Fukushima, oamenii au părăsit regiunea, iar natura a înghițit casele, mașinile. Orașul a rămas pustiu, cu imagini similare unor cadre dintr-un film despre apocalipsă și consecințele ei. Fotograful polonez Arkadiusz Podniesinski a vizitat locul catastrofei, patru ani mai târziu, în anul 2015, și a surprins în imagini ceea ce a rămas în zona afectată.

separator

El a primit permisiunea de a intra în această zonă părăsită pe o distanță de 20 km și, când a ajuns acolo, în fața i-au apărut niște scene cumplite.

„Cutremurele sau tsunami nu au nicio vină. Oamenii sunt responsabili pentru accidentul de la stația nucleară din Fukushima”, afirmă Podniesinski. Scopul proiectului lui fotografic este prezentarea reală a consecințelor. 

„Oamenii au dreptul să tragă propriile lor concluzii, fără să fie influențați de presă, propaganda politică sau grupurile interesate de energia nucleară, care încearcă să reducă amploarea dezastrului.”

1. Automobilele părăsite pe o porțiune din drumul de lângă stația energetică au fost treptat înghițite de natură.

2

2. Unele mașini au dispărut în totalitate sub iarba sălbatică.

1

3. Podniesinski demonstrează iradierea de 6.7 mSv/h.

3

4. Motocicleta parcată devine o parte integrantă a câmpului, care se extinde.

4

5. Aceste televizoare iradiate au fost adunate în timpul lucrărilor de lichidare a consecințelor.

5

6. Pânzele de păianjen atârnă peste produsele împrăștiate dintr-un supermarket abandonat.

6

7. În interiorul supermarketului se simte atmosfera terifiantă din filmele despre post-apocalipsă.

7

8. Acest laborator computerizat părăsit este acoperit cu excrementele păsărilor din cel mai apropiat sat.

8

9. Masa de prânz, dotată cu reșouri pentru pregătirea mâncării, pare să fi fost părăsită în grabă.

9

10. Aceasta a fost ultima cursă cu carturi din parcul de distracții situat pe cei 20 km din zona părăsită.

10

11. Pianul și alte instrumente muzicale dintr-o sală de școală.

11

12. Cutremurul, care a declanșat tsunami-ul, a determinat și distrugerea clădirilor.

12

13. Aceste biciclete au fost abandonate, când locuitorii fugeau în grabă.

13

14. Lecțiile au fost întrerupte brusc.

14

15. Sălile cu aparate de joc sunt pustii.

15

16. Această fotografie a fost realizată cu ajutorul unei drone. Ea arată una dintre gropile de gunoi cu mii de saci cu sol iradiat.

16

17. Pentru a economisi spațiul, sacii cu sol radioactiv sunt așezați unii peste alții.

17

18. Autoritățile spun că se planifică utilizarea acestor saci, însă oamenii au o atitudine sceptică față de cuvintele lor.

18

19. La scurt timp după accident pe pielea vacilor au început să apară pete albe. Un fermier consideră că acest fapt a fost cauzat de iarba iradiată, pe care ele o mănâncă.

19

20. „Energia nucleară este energia unui viitor strălucit” scrie pe panou.

20

21. Fotograful l-a găsit pe acel japonez, care s-a întors la Fukushima ca să salveze de la moarte animalele înfometate abandonate acolo.

21

Oamenii au fost nevoiți să părăsească tot, inclusiv vitele și animalele domestice. Rămânând fără mâncare, animalele erau condamnate la moarte. Însă un japonez, Naoto Matsumura (55 ani), a revenit în zona abandonată ca să le hrănească.

22

El înțelege că se expune zilnic la o doză uriașă de radiații, însă acest lucru nu îl interesează. Cu ajutorul donatorilor, care îi trimit bani, el asigură alimentația câinilor, pisicilor, vacilor și multor altor animale rămase în regiunea abandonată. Naoto Matsumura este singurul om, care a îndrăznit să trăiască la Fukushima.

23

24

sursa

OMS, semnal de alarmă despre mutațiile Covid-19. Ce spun experții

Numărul deceselor cauzate de Covid-19 a scăzut cu 95% de la începutul anului, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), avertizând totodată că virusul circulă în continuare.

NEW: What's the 'Kraken' variant of COVID-19? And has it arrived in Clark  County?

Organizația a precizat că virusul nu este pe cale să dispară și că țările din întreaga lume trebuie să învețe să facă față consecințelor sale care nu sunt de urgență, cum ar fi efectele resimțite de unele persoane care au contractat boala în așa-numita versiune Covid-lung.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, a declarat că una din zece infecții se soldează cu o astfel de versiune, ceea ce sugerează că sute de milioane de persoane ar putea avea nevoie de îngrijire pe termen lung.

Cu toate acestea, „ne bucurăm foarte mult de scăderea continuă a numărului de decese raportate legate de Covid, care a scăzut cu 95% de la începutul acestui an”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă.

„Cu toate acestea, în mai multe țări se înregistrează o reapariție, iar în ultimele patru săptămâni 14.000 de persoane au murit din cauza acestei boli”, a mai spus el. După cum arată apariția variantei XBB.1.16, „virusul continuă să sufere mutații și este încă capabil să provoace noi valuri de infecții și decese”, a mai precizat Ghebreyesus, conform realitatea.net.

La rândul lui, cercetătorul Octavia Jurma susține că, în pofida tendinței globale, Asia de Sud-Est, unde XBB.1.16 „Arcturus” este dominant, înregistrează o creștere dramatică a numărului de decese cu peste 650% după mai multe luni de scădere sistematică, scrie adevarul.

Descoperire uluitoare despre oamenii cu ochi albaștri. Cum se explică că cei mai mulți dintrei ei locuiesc în Europa

Descoperire uluitoare făcută de oamenii de știință despre oamenii cu ochi albaștri. Această mutație genetică petrecută cu mult timp în urmă explică de ce numărul cel mai mare a posesorilor de ochi albastri sunt în Europa. Se pare că toți au același strămoș comun! Nu același lucru e valabil despre oamenii cu ochii verzi!

Adevărul despre această culoare a ochilor. Ce au în comun oamenii care au  ochi albaștri – Capital

Nu este un secret pentru nimeni că ochii albaștri sunt mai rari decât cei căprui sau negri, dar oamenii de știință au făcut abia acum lumină asupra modului în care au apărut, de fapt, ochii albaștri.

Se pare că toți oamenii cu ochi albaștri împărtășesc același strămoș, dezvăluire care îi face pe oamenii cu această particularitate să se simtă inconfortabil când se întâlnesc cu „frați” lor ancestrali.

Oamenii de știință știau că ochii albaștri sunt dați de o genă recesivă, dar când au cercetat de unde provin exact aceste gene, un studiu a descoperit că toate pot fi urmărite până la o singură persoană.

Toți oamenii cu ochi albaștri au un strămoș unic

Știm că oamenii cu ochii albaștri sunt mult mai rari decât cei cu ochii căprui, doar între 8 și 10% din populația lumii având această caracteristică.

Oamenii de știință au dezvăluit că mutația genetică provine de la un om singular care a trăit între 6.000 și 10.000 de ani în urmă.

Cercetătorii au încercat să descopere ce a cauzat această schimbare studiind gena OCA2, care determină nivelul de pigment maro din ochiul uman, timp de mulți ani.

Cu toate acestea, s-a dovedit că mutația genetică care are ca rezultat ochi albaștri provine de la o genă complet diferită numită HERC2, care stopează complet gena OCA2 și „diluează” maroul în albastru.

Nu același lucru e valabil despre oamenii cu ochii verzi

De unde știu biologii că totul se leagă de un strămoș comun? Pentru că fiecare persoană cu ochi albaștri are aceeași mutație.

Deși mai sunt încă multe cercetări de făcut, se crede că mutația s-ar fi putut răspândi atunci când oamenii au migrat din Africa în Europa, ceea ce ar explica într-un fel de ce în principal oamenii de origine europeană par să aibă ochi albaștri.

Descoperirea a fost făcută de o echipă de cercetare de la Universitatea din Copenhaga, scrie kanald.ro, potrivit Lad Bible. Studiul a analizat, de asemenea, variația altor culori de ochi mai puțin obișnuite, cum ar fi verdele, ceea ce a dovedit și mai mult ideea că o singură persoană are originea genei cu ochi albaștri.

Autorul studiului, profesorul Hans Eiberg de la Departamentul de Medicină Celulară și Moleculară, a declarat pentru Science Daily: „Persoanele care au ochii verzi pot fi explicate prin faptul că au o cantitate redusă de melanină în iris, ceea ce este foarte diferit de cazul celor cu ochi albaștri.”

„Din aceasta, putem concluziona că toți indivizii cu ochi albaștri sunt legați de același strămoș. Toți au moștenit același comutator exact în același loc din ADN-ul lor”, a spus omul de știință.

Persoanele care dorm în pat cu animalele se pot îmbolnăvi. Avertismentul specialiștilor

Un expert în sănătate spune că oamenii care dorm în pat cu animalele de companie riscă să se îmbolnăvească.

a dormi cu cainele in pat

Proprietarii animalelor de companie care dorm în pat cu acestea riscă să se îmbolnăvească din cauza microbilor care se află în părul sau pe pielea patrupedelor.

Inclusiv boala Lyme poate fi transmisă ușor de la animale la oameni, spun experții.

Profesorul Alejandra Perotti a avertizat că acarienii paraziți microscopici care trăiesc în foliculii de păr ai tuturor câinilor „pot fi dăunători pentru un proprietar imunocompromis”. De asemenea, acarienii pot provoca infecții la nivelul pielii sau al căilor respiratorii, ceea ce poate duce mai târziu la complicații severe.

„Dacă un proprietar de câine este imunocompromis sau are un sistem imunitar slab, chiar și temporar, atunci nu ar trebui să împartă patul cu un câine”, spune profesorul biolog, conform MailOnline.

n ciuda faptului că există „foarte puține cazuri documentate în care acarienii câinilor se mută la proprietarii lor”, profesorul Perotti spune că dacest risc există.

„Căpușele sunt vectori serioși ai bolii Lyme, cauzată de bacteria borrelia. Un proprietar de câine își poate scoate animalul la o plimbare plăcută într-un parc în care abundă căpușele, sau câinele vizitează locuri cu căpușe”, spune Perotti.

De asemenea, proprietarii de câini sunt îndemnați să nu împartă patul cu animalele lor de companie, din cauza riscului răspândirii unei „superbacterii netratabile”.

Gena mcr-1, despre care se crede că este transmisă de la animale la oameni, a dezvoltat o rezistență la anumite medicamente.

În condițiile în care infecțiile rezistente la medicamente ucid aproximativ 700.000 de persoane pe an în întreaga lume, ONU avertizează că, dacă nu se iau măsuri, această cifră ar putea crește la 10 milioane până în 2050.

Experții avertizează acum cu privire la riscul ca acest microb extrem de periculor care se află în intestinele animalelor să fie contactat de oameni.

Acest microb care a fost identificat pentru prima dată în China, în 2015, este eliminat prin fecale, ceea ce crește și mai tare riscul de răspândire. Câinele calcă cu lăbuțele în fecale sau miroase excrementele altor animale, apoi vine în casă și răspândește bacteria.

Un studiu realizat la Universitatea din Lisabona a constatat că, în gospodăriile în care câinii au avut infecții tisulare, gena era prezentă atât la câine, cât și la proprietar.

În cadrul studiului au fost prelevate probe fecale de la 126 de persoane sănătoase care locuiau cu 120 de pisici și câini. S-a constatat că opt câini și patru oameni care au participat la studiu găzduiau bacterii care includeau mcr-1.

Pavel Stratan, la prima apariție publică după moartea fratelui: ,,Am în suflet o tristețe foarte mare”
Articolul anterior
La 30 de ani, Ana Ciorici a organizat o petrecere spectaculoasă!
Articolul următor