Laboratorul medical Invitro Diagnostics lansează Campania pentru prevenire a cancerului de col uterin

Aproape în fiecare zi în Republica Moldova o femeie este diagnosticată cu cancer de col uterin, iar la fiecare trei zile una dintre ele pierde lupta cu boala. Cauza principală a acestui tip de cancer o reprezintă infecția cu HPV (Virusul Papiloma Uman), o infecție cu transmitere sexuală. Femeile sunt expuse riscului de infectie cu HPV oncogenice și de reinfecții ulterioare pe tot parcursul vieții sexuale.

separator

Frecvența cea mai mare a cancerului de col uterin se înregistrează la femeile cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani.

Factori de risc:

  • activitatea sexuală timpurie
  • parteneri sexuali multipli
  • infecții cu transmitere sexuală (BTS)
  • sistem imunitar slab
  • fumatul

Întrucât cancerul colului uterin are o lungă perioadă de evoluție sub forma unor leziuni precursoare, în special, a leziunilor asociate cu infecția HPV, depistarea și tratarea leziunilor precursoare, reprezintă o măsură extrem de eficientă de prevenire a cancerului de col invaziv. De aceea, se recomandă ca testul să fie făcut anual, la 3 ani de la începerea vieții sexuale, sau după 21 de ani.

Prevenția se poate realiza prin două metode: screening-ul pacientelor aflate în grupele de risc și vaccinarea împotriva infecției cu HPV.

În perioada 29 ianuarie – 03 februarie 2018, în oficiile medicale INVITRO Diagnostics beneficiezi de:

1.Pachet de profilaxie primară a cancerului de col uterin. Pachetul include realizarea Examenului citologic cervico-vaginal (PAP-test pe frotiu) și evaluarea Ph-ului vaginal, ambele investigații la prețul promoțional de 120 lei (preț inițial 250 lei).

2.Pachet Screening pentru cancerul de col uterin complex. Pachetul include consultațiile medicului ginecolog, precum și un șir de investigații, la prețul promoțional de 710 lei (preț inițial 1210 lei).
Vezi ce conține acest pachet în imaginea de mai jos:

*Screening pentru cancerul de col uterin.

Screening-ul cancerului de col uterin este testarea pentru pre-cancer și cancer în rândul femeilor care nu au niciun simptom și se simt perfect sănătoase. Atunci când screening-ul detectează leziuni pre-canceroase, acestea pot fi tratate și cancerul ușor de evitat. Screening-ul poate detecta cancerul într-un stadiu incipient și tratamentul are un mare potențial de vindecare. Dintre tumorile maligne, cancerul de col uterin este cel care poate fi cel mai eficient prevenit prin screening. Un program de screening bine organizat, cu un interval de rechemare de 3-5 ani, cu un control de calitate și mecanisme adecvate de supraveghere și tratament al tuturor femeilor depistate pozitiv la screening poate reduce atât incidență, cât și mortalitatea de cancer de col uterin. Stadiile pre-canceroase nu cauzează niciun simptom și, de aceea, acestea pot fi depistate doar prin screening. Este foarte important ca toate femeile să participe la programele de screening, cu regularitate, chiar dacă se simt perfect sănătoase. Programele bine organizate de screening pentru cancerul de col uterin pot preveni până la 80% din cazurile de cancer de col uterin.

Pentru femeile la care testul Papanicolau este modificat, precum și pentru toate femeile după vârsta de 30 de ani, este recomandată efectuarea testului care depistează ADN HPV.

Programează-te acum!

(+373) 022 903 999

Testele se poate recolta în orice moment al zilei, de luni până vineri, în intervalul 07:30-16:00, sâmbătă, 07.30- 12.00

Cancerul de col uterin poate fi prevenit!

Partenerii noștri
Author Laborator medical „Invitro Diagnostics”
Adresa: str. Nicolae Testemitanu 19/1, Chișinău
Tel.: (22) 90 39 99
Facebook: https://www.facebook.com/invitro.md/
Fobiile sociale și timiditatea de a trăi cu frica față de ceilalți oameni
Articolul anterior
Artistul rus Dmitri Malikov a devenit tată de băiat!
Articolul următor
Alte articole interesante