Laboratorul medical Invitro Diagnostics lansează Campania pentru prevenire a cancerului de col uterin

Aproape în fiecare zi în Republica Moldova o femeie este diagnosticată cu cancer de col uterin, iar la fiecare trei zile una dintre ele pierde lupta cu boala. Cauza principală a acestui tip de cancer o reprezintă infecția cu HPV (Virusul Papiloma Uman), o infecție cu transmitere sexuală. Femeile sunt expuse riscului de infectie cu HPV oncogenice și de reinfecții ulterioare pe tot parcursul vieții sexuale.

separator

Frecvența cea mai mare a cancerului de col uterin se înregistrează la femeile cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani.

Factori de risc:

  • activitatea sexuală timpurie
  • parteneri sexuali multipli
  • infecții cu transmitere sexuală (BTS)
  • sistem imunitar slab
  • fumatul

Întrucât cancerul colului uterin are o lungă perioadă de evoluție sub forma unor leziuni precursoare, în special, a leziunilor asociate cu infecția HPV, depistarea și tratarea leziunilor precursoare, reprezintă o măsură extrem de eficientă de prevenire a cancerului de col invaziv. De aceea, se recomandă ca testul să fie făcut anual, la 3 ani de la începerea vieții sexuale, sau după 21 de ani.

Prevenția se poate realiza prin două metode: screening-ul pacientelor aflate în grupele de risc și vaccinarea împotriva infecției cu HPV.

În perioada 29 ianuarie – 03 februarie 2018, în oficiile medicale INVITRO Diagnostics beneficiezi de:

1.Pachet de profilaxie primară a cancerului de col uterin. Pachetul include realizarea Examenului citologic cervico-vaginal (PAP-test pe frotiu) și evaluarea Ph-ului vaginal, ambele investigații la prețul promoțional de 120 lei (preț inițial 250 lei).

2.Pachet Screening pentru cancerul de col uterin complex. Pachetul include consultațiile medicului ginecolog, precum și un șir de investigații, la prețul promoțional de 710 lei (preț inițial 1210 lei).
Vezi ce conține acest pachet în imaginea de mai jos:

*Screening pentru cancerul de col uterin.

Screening-ul cancerului de col uterin este testarea pentru pre-cancer și cancer în rândul femeilor care nu au niciun simptom și se simt perfect sănătoase. Atunci când screening-ul detectează leziuni pre-canceroase, acestea pot fi tratate și cancerul ușor de evitat. Screening-ul poate detecta cancerul într-un stadiu incipient și tratamentul are un mare potențial de vindecare. Dintre tumorile maligne, cancerul de col uterin este cel care poate fi cel mai eficient prevenit prin screening. Un program de screening bine organizat, cu un interval de rechemare de 3-5 ani, cu un control de calitate și mecanisme adecvate de supraveghere și tratament al tuturor femeilor depistate pozitiv la screening poate reduce atât incidență, cât și mortalitatea de cancer de col uterin. Stadiile pre-canceroase nu cauzează niciun simptom și, de aceea, acestea pot fi depistate doar prin screening. Este foarte important ca toate femeile să participe la programele de screening, cu regularitate, chiar dacă se simt perfect sănătoase. Programele bine organizate de screening pentru cancerul de col uterin pot preveni până la 80% din cazurile de cancer de col uterin.

Pentru femeile la care testul Papanicolau este modificat, precum și pentru toate femeile după vârsta de 30 de ani, este recomandată efectuarea testului care depistează ADN HPV.

Programează-te acum!

(+373) 022 903 999

Testele se poate recolta în orice moment al zilei, de luni până vineri, în intervalul 07:30-16:00, sâmbătă, 07.30- 12.00

Cancerul de col uterin poate fi prevenit!

Comisia Europeană va anunţa noi reguli privind ambalajele din plastic

Comisia Europeană va anunţa în zilele următoare noi reguli care vizează industria de ambalaje, de la capsulele de cafea şi până la sticlele din plastic de folosinţă unică, în încercarea de a reduce cantitatea de deşeuri generată, transmite Bloomberg.

Noile reglementări sunt destinate creşterii sustenabilităţii ambalajelor, una dintre principalele utilizări ale plasticului şi hârtiei, potrivit unui document de lucru consultat de Bloomberg. Ţările şi firmele din Uniunea Europeană vor trebui să se asigure că ambalajele utilizate de produsele de zi cu zi pot fi reciclate mai uşor sau sunt biodegradabile, transmite Digi24.

„O economie circulară a ambalajelor va ajuta la decuplarea dezvoltării economice de utilizarea resurselor naturale. Cantitatea de ambalaje a crescut mai rapid în ultimii ani decât venitul naţional brut, ceea ce a condus la creşterea emisiilor de CO2 şi a altor emisii poluante, precum şi la supra exploatarea resurselor naturale, a pierderii de diversitate şi la poluare”, se arată în documentul de lucru al Comisiei Europene consultat de Bloomberg.

Noile reguli ar urma să aibă ramificaţii de-a lungul mai multor sectoare, precum producţia de alimente şi fabricaţia produselor chimice. În Uniunea Europeană aproximativ 40% din cantitatea de plastic şi jumătate din cea de hârtie sunt utilizate la ambalaje iar designul lor face deseori dificilă reutilizarea sau reciclarea, scrie Agerpres. Măsurile ar urma să acopere o gamă largă de la abţibildurile de pe mere şi până la pungile de unică folosinţă.

Companiilor li se va cere să folosească cât mai puţine ambalaje, în timp ce ţările vor trebui să se asigure că 65% din totalul deşeurilor de ambalaje sunt reciclate până la finele lui 2025. Potrivit Bloomberg, noile reguli ar urma să fie adoptate miercuri, la pachet cu regulile privind certificatele de eliminare a carbonului.

Un expert în curățenie explică de ce nu trebuie să usuci niciodată hainele pe calorifer, nici măcar iarna

Un expert a avertizat împotriva folosirii radiatorului pentru a usca hainele, deoarece poate face mai mult rău decât bine pe termen lung. Hainele ude adaugă în mod inevitabil umiditate în aer, ceea ce crește riscul de umezeală.

Rebecca Bebbington, expert în consum la NetVoucherCodes, a explicat că procesul duce la mai multă umezeală în aer, ceea ce face ca perioada de uscare să fie mult mai lungă.

Înțeleg de ce fac oamenii acest lucru, dar de fapt crește umiditatea din aer, ceea ce nu este bine”, a adăugat ea. În schimb, încearcă să învârți hainele mai mult, să le spațiezi pe aerator și să folosești lumina naturală care intră”.

Un alt sfat simplu este de a da pur și simplu o centrifugare suplimentară rufelor. Doar încă zece minute în mașina de spălat va elimina și mai multă apă. Când scoți hainele din mașină, acestea vor fi puțin mai uscate înainte de a le pune pe aerator. Hainele ude adaugă în mod inevitabil umiditate în aer, ceea ce crește riscul de umezeală. Acest lucru trebuie evitat.

Cel mai rapid și mai simplu remediu este să deschideți pur și simplu o fereastră. Chiar dacă afară suflă o furtună, deschideți fereastra pentru a favoriza circulația aerului.

Variola maimuței a primit un nou nume. Anunțul făcut de OMS

Variola maimuței a fost redenumită de Organizația Mondială a Sănătății. Până în prezent, această boală a fost cunoscută și sub denumirea de „monkeypox”.

Alertă în Europa. Cazurile de variola maimuței s-au dublat în doar o zi -  Playtech Știri

Monkeypox a fost redenumită „mpox” de către Organizația Mondială a Sănătății, transmite Protv.ro.

„Ambele nume vor fi folosite simultan timp de un an, în timp ce „variola maimuței” este eliminată treptat”, a spus agenția globală, conform SkyNews.

Simptomele variolei maimuței variază, dar includ erupții cutanate, febră, frisoane, ganglioni limfatici inflamați, senzație de epuizare și dureri de cap. Printre simptome se mai numără și leziunile cutanate în zona genitală.

Până în prezent, în România au fost diagnosticați cu variola maimuței 45 de pacienți. Conform Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în total 15 persoane au fost vaccinate împotriva variolei maimuței.

Partenerii noștri
Author Laborator medical „Invitro Diagnostics”
Adresa: str. Nicolae Testemitanu 19/1, Chișinău
Tel.: (22) 90 39 99
Facebook: https://www.facebook.com/invitro.md/
Fobiile sociale și timiditatea de a trăi cu frica față de ceilalți oameni
Articolul anterior
Artistul rus Dmitri Malikov a devenit tată de băiat!
Articolul următor