Mai multe mame cer reintroducerea vaccinării obligatorii contra unei maladii contagioase

Administrarea vaccinurilor la copii şi adulţi se face în scopul de a proteja organismul împotriva unei serii de maladii infecţioase grave. Calendarul vaccinărilor obligatorii poate suferi modificări de-a lungul timpului în funcţiile de măsurile luate de către autorităţile din ţara respectivă. Cazurile grave de varicelă determină tot mai multe mame să ceară autorităților britanice reintroducerea în programul de imunizări obligatorii a vaccinului împotriva varicelei.

separator

indexProblema a apărut în vizorul presei, după ce o asistentă medicală de la un spital din Marea Britanie, mama unui copil bolnav de varicelă a povestit prin ce calvar a trecut în perioada cât i-a fost bolnav copilul, scrie The Guardian, citată de e-sanatate.md. Sarah Allen, a cărui fiu de doar doi ani, a petrecut cinci zile în spital, luptând a cerut miniștrilor să-și revadă politicile în ceea ce privește imunizarea, mai ales a copiilor cu imunitatea scăzută. Ea afirmă că micuțul ei a avut complicații atât de grave, încât doctorii au fost nevoiți să-i administreze antibiotice, preparate antivirale și chiar morfină.

36C4B4A300000578-0-image-a-47_1470356700145

images

„Când Jasper a fost spitalizat, arăta îngrozitor, dar m-am calmat știind că situația lui a fost luată în serios și medicii făceau ceva pentru a-l salva. Nu am putut să-l ating timp de trei zile, pentru că el țipa de fiecare dată. Vărsatul de vânt era atât de sever, încât a fost nevoie și de scanarea inimii sale, pentru a vedea dacă a avut sau nu de suferit”, a adăugat mama lui Jasper.

imagnnesImunizarea împotriva varicelei, în Marea Britanie, nu face parte din programul de vaccinare stabilit de Guvern.

Specialiștii din Sistemul de Sănătate Publică din Marea Britanie, care au în competența lor stabilirea programului de vaccinare din țara respectivă, afirmă că actualmente nu este necesară modificarea acestuia. Un purtător de cuvânt a mai adăugat că cercetările științifice care s-au efectuat în domeniu nu confirmă cost-eficacitatea introducerii vaccinului împotriva varicelii, însă boala va fi luată în considerare în următorii ani, rămânând în vizorul specialiștilor.

Alertă pe litoralul românesc. Iată ce bacterie rişti să iei dacă te scalzi în mare
Articolul anterior
6 exerciții pentru prevenirea scoliozei!
Articolul următor
Alte articole interesante