Mesajul dureros al prezentatoarei Tv, după ce fiul ei de 8 ani a fost diagnosticat cu cancer!

Prezentatoarea Tv a anunțat că băiețelul ei a fost diagnosticat recent cu cancer și critică în termeni duri indiferența statului față de cetățeni și lupta birocratică pe care trebuie să o ducă în țara natală, în timp ce în Italia, copilul este tratat într-un mod exemplar, neavând asigurare medicală.

separator

Magda Vasiliu, prezentatoarea știrilor Prima TV din România, și-a vărsat amarul într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare. phpThumb_generated_thumbnailjpegFiul ei, Vlad, are 8 ani și a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu trei luni, iar în prezent este tratat în Italia.

„Nu am vrut să-l expun pe Vlad, nu vreau compătimire și nici milă! Nu am nevoie! Am nevoie doar ca cineva cu putere de decizie să schimbe niște legi restrictive, făcute parcă la mișto, interpretabile și care nu-l ajută pe cetățeanul idiot ca mine, care cotizează zeci de ani degeaba!”, a explicat Magda Vasiliu. 

Realizatoarea TV a povestit că în Italia internarea copilului nu a fost condiționată de niciun act. În România însă, situația este cu totul alta.
„Când italienii îi fac copilului meu analize din trei în trei zile pentru a se asigura că e totul OK, România, țara mea, îmi cere acte peste acte, avize și documente traduse, legalizate, etc…Există un teanc de hârtii de la spitalul din Roma care atestă diagnosticul cumplit, toate parafate de somități în oncologie pediatrică. Statul român, conform unor legi de rahat, vrea aviz de la un oncolog din România!”, a scris Magda Vasiliu.

Iată mesajul integral al prezentatoarei Tv:

„20 de ani în care am cotizat zdravăn la sistemul de asigurări de sănătate. 20 de ani în care am avut concediu medical o singură dată, cinci zile, pentru că mi-am rupt piciorul. În rest, analize făcute la particular, plătite, și o singură naștere. Atât. Azi mă văd în situația incredibilă de a găsi o soluție pentru a beneficia de concediu medical pentru îngrijirea copilului. Vlad, băiețelul meu, a fost diagnosticat cu cancer acum trei luni. De atunci sunt cu el la tratament în Italia, o țară care l-a primit instant.    Internarea de urgență a copilului meu nu a fost condiționată de niciun act!! Vlad a fost internat, diagnosticat și a început chimioterapia fără să am inițial niciun document. Abia apoi m-au întrebat de cardul european. Le-am spus că nu-l am, dar îl voi avea și i-am rugat să nu oprească investigațiile. Funcționarul de la ghișeu mi-a răspuns simplu: «Doamnă, copilul e tratat oricum. Nu condiționăm tratamentul de chestiuni birocratice! Stați liniștită!»

Și am stat liniștită, gândindu-mă că și în țara mea există soluții decente pentru astfel de situații în care nu doresc nimănui să se afle…Dar a venit momentul în care am solicitat un concediu medical pentru că nu am altfel cum să-mi însoțesc copilul la analize, nu mă pot interna cu el din trei în trei săptămâni, nu-l pot îngriji după chimio, când suferința lui este cumplită…Medicul meu de familie, căruia nu i-am cerut niciodată nici măcar o adeverință, a ridicat din umeri – legea noastră zice că trebuie să vin personal la cabinet. Deci, nu mă poate ajuta… Aflu apoi că e nevoie de un aviz al direcției sanitare din București, unde ar trebui să mă prezint tot personal… Deci, nu se poate…

Legea noastră este făcută de niște cretini, pentru niște idioți ca mine, care speră în dreptate, înțelegere și bun simt! Când italienii îi fac copilului meu analize din trei în trei zile pentru a se asigura că e totul OK, România, țara mea, îmi cere acte peste acte, avize și documente traduse, legalizate, etc…Există un teanc de hârtii de la spitalul din Roma care atestă diagnosticul cumplit, toate parafate de somități în oncologie pediatrică. Statul român, conform unor legi de rahat, vrea aviz de la un oncolog din România! Adică un aviz formal, fără valoare medicală, pentru că acel oncolog evident nu va vedea copilul…N-are cum! Pentru că nu sunt cretină să-l port prin aeroporturi, avion și cabinete medicale când starea lui e una la limită!

Nu am vrut să-l expun pe Vlad, nu vreau compătimire și nici milă! Nu am nevoie! Am nevoie doar ca cineva cu putere de decizie să schimbe niște legi restrictive, făcute parcă la mișto, interpretabile și care nu-l ajută pe cetățeanul idiot ca mine, care cotizează zeci de ani degeaba! Pentru că sunt sigură că la fel ca mine au pățit o mulțime de alți părinți, care în momentul în care pleacă să-și salveze copilul, nu se gândesc la birocrație, legi și chichițe administrative care oricum n-aduc nimic bun.”

magda_vasiliu

 

Video! Un bărbat din Ocnița care a suferit arsuri grave, a fost transportat la Chișinău de un echipaj SMURD
Articolul anterior
În Capitală a fost instalată o cișmea cu apă potabilă
Articolul următor